Μοσκοβισί: Πιθανό να υπάρξουν αλλαγές στους όρους για το ελληνικό χρέος

Aναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές υποστήριξε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι επέλεξαν τη συμφωνία με την Ευρώπη και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

moskobisi-pithano-na-uparksoun-allages-stous-orous-gia-to-elliniko-xreos
SHARE THIS
0
SHARES

«Είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τους όρους για ελληνικό χρέος», επεσήμανε σε σημερινή του συνέντευξη, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί.

Αν και ο Επίτροπος δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, πιθανότατα αναφέρεται σε επιμήκυνση των διαρκειών και σε περίοδο χάριτος, δεδομένης της πάγιας θέσης του – την οποία μοιράζονται και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι στην Ευρωζώνη - ενάντια στο κούρεμα.

Σε συνέντευξη του στο France2 TV, ο Μοσκοβισί, αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές υποστήριξε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι επέλεξαν τη συμφωνία με την Ευρώπη και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα ο Μοσκοβισί είπε «όχι στην Ευρώπη με συρματοπλέγματα», «όχι στην Ευρώπη που κλείνει».

Όπως είπε, οι προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση του ζητήματος είναι στη σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπουν ένα δίκαιο μηχανισμό κατανομής των προσφύγων στα κράτη – μέλη. «Η κρίση των προσφύγων απαιτεί μια ανθρωπιστική και συνολική απάντηση από την ΕΕ», τόνισε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook