Follow us

Μύκονος: Στο "σφυρί" τα οικόπεδα-φιλέτα της οικογένειας Πατρώνη και πολυτελείς βίλες

Δύο νέοι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου 2023, για δύο αδόμητα αγροτεμάχια στην Μύκονο, και συγκεκριμένα στην θέση "Σταρόβουρλα Φανάρι".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αντιμέτωπη με το "σφυρί” θα βρεθεί εκ νέου η "Ρόδον Ελλάς Οικοδομική-Τουριστική-Ξενοδοχειακή-Τεχνική Εταιρεία”, μια εκ των πολλών εταιρειών που έχει δημιουργήσει η οικογένεια Πατρώνη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, της οποίας διαχειρίστρια είναι η Καλλιόπη Πατρώνη, εμφανίζει μηδενικό κύκλο εργασιών σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (για την εταιρική χρήση 2017), ενώ οι συνολικές της υποχρεώσεις φθάνουν στα 4 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, μια σειρά από ακίνητα σε Σύρο, Μύκονο και Πειραιά, τα οποία εντάσσονταν σε πολυάριθμες επιχειρήσεις της οικογένειας, έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα των πλειστηριασμών, εκ των οποίων αρκετά πλέον έχουν περάσει σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ωστόσο, η περιπέτεια των πλειστηριασμών δεν έχει τελειώσει λόγω του μεγάλου όγκου των περιουσιακών στοιχείων.

Μύκονος: Στο "σφυρί" τα οικόπεδα-φιλέτα της οικογένειας Πατρώνη και πολυτελείς βίλες

Έτσι, δύο νέοι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου 2023, για δύο αδόμητα αγροτεμάχια στην Μύκονο, και συγκεκριμένα στην θέση "Σταρόβουρλα Φανάρι”, στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού, κοντά στο κύριο λιμάνι.

Ο πρώτος έχει τιμή πρώτης προσφοράς τις 422.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum Hellas. Πρόκειται για γηπεδική αδόμητη έκταση, επιφάνειας βάσει τίτλου 4.186 τ.μ. και βάσει τοπογραφικού 4.207,56 τ.μ. Το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Με τη χρήση κατοικίας / τουριστικής επιπλωμένης έπαυλης είναι δυνατόν να οικοδομηθούν 204,15 τ.μ.

O δεύτερος, με επισπεύδουσα επίσης την Intrum Hellas, έχει τιμή πρώτης προσφοράς τις 420.000 ευρώ. Πρόκειται για γηπεδική αδόμητη έκταση επιφάνειας βάσει τίτλου 4.140 τ.μ και βάσει τοπογραφικού 4.195,98 τ.μ. Το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Με τη χρήση κατοικίας / τουριστικής επιπλωμένης έπαυλης είναι δυνατόν να οικοδομηθούν 203,91 τ.μ.

πλειστηριασμοί

Οι βίλες στον Κούνδουρο

Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό "σφυρί” -εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή έστω και την τελευταία στιγμή- θα βρεθεί εκ νέου ένα συγκρότημα από δύο ημιτελείς πολυτελείς κατοικίες στην Μύκονο. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί επανειλημμένα στην πλατφόρμα, ωστόσο τη διαδικασία είτε είχε ολοκληρωθεί χωρίς να εμφανιστούν πλειοδότες είτε είχε ανασταλεί.

Ο νέος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου 2023, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στα 2.720.000 ευρώ, από 3,4 εκατ. ευρώ στους προηγούμενους.

πλειστηριασμοί

Το ακίνητο βρίσκεται συγκεκριμένα στην θέση "Πλυντρί ή Κουφωκι ή Κούνδουρος”. Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 4.080 τ.μ. Επί του αγροτεμαχίου, που είναι εκτός σχεδίου πόλεως, υπάρχουν σήμερα δυο κατοικίες, η "2Β” και η "3Β”.

Η κατοικία "2Β” αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 41,87 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 28,88 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 73,28 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 24,41 τ.μ. Ο α’ όροφος περιλαμβάνει τμήμα κατοικίας επιφάνειας 56,98 τ.μ. Το τμήμα του α’ ορόφου λειτουργεί αυτόνομα στεγάζοντας μια κατοικία, ενώ τα δυο άλλα επίπεδα λειτουργούν ενιαία.

πλειστηριασμοί

Η κατοικία "3Β” αναπτύσσεται σε δύο στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 71,30 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 12,50 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 69,23 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 27,75 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, οι κατοικίες είναι ημιτελείς, ωστόσο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευαστεί δυο πισίνες -μία για κάθε κατοικία.

Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός στρέφεται σε βάρος ιδιώτη.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ 29 Νοε 2023 | 11:31

Σε ξύλινο σπιτάκι πέρασε το βράδυ ο 82χρονος μετά την έξωση - "Δεν φεύγω από εδώ, δεν έχω πού να πάω" [βίντεο]

"Οι αστυνομικοί παρανόμησαν με δόλο καθώς ισχύει ακόμα η προσωρινή διαταγή", λέει ο δικηγόρος του 82χρονου. Συνελήφθη η κόρη του και ο εγγονός του.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 27 Νοε 2023 | 17:54

Τα ακίνητα γνωστών οικογενειών σε Γλυφάδα και Π. Ψυχικό που βγαίνουν στο "σφυρί"

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, διαμερίσματα σε Γλυφάδα και Παλαιό Ψυχικό, καθώς και βιομηχανικοί και επαγγελματικοί χώροι.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Νοε 2023 | 17:27

Τραγωδία στη Μύκονο: Πώς ο 39χρονος Μιχάλης έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω σε κοπάδι με αγελάδες [Βίντεο]

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τα κέρατα ενός ζώου (ταύρου ή αγελάδας) καρφώθηκαν στο στήθος του 39χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία, στον επαρχιακό δρόμο Χώρας - Ανω Μεράς στη Μύκονο

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 Νοε 2023 | 10:12

Κώστας Καραμανλής και Νατάσα Παζαΐτη σε εστιατόριο της Μυκόνου - Για ποιον λόγο επισκέφθηκαν το νησί [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέπτεται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή το νησί της Μυκόνου για προσωπικό λόγο. Μαζί με τη σύζυγό του βρέθηκαν σε γνωστό εστιατόριο, καλεσμένοι του νέου δημάρχου, Χρήστου Βερώνη.

27 Νοε 2023 | 07:19

Μύκονος: Νεκρός 39χρονος οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αγελάδα- Εξετάζεται να τον κάρφωσε με τα κέρατά της

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στη Μύκονο, όταν 39χρονος συγκρούστηκε με αγελάδα και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 26 Νοε 2023 | 10:29

Βούλιαξε η Μικρή Βενετία στη Μύκονο από την κακοκαιρία - Πλημμύρισαν τα Ματογιάννια

Από τις ισχυρές καταιγίδες, η μικρή Βενετία μετατράπηκε σε πισίνα και τα γραφικά σοκάκια στα Ματογιάννια "βούλιαξαν"

21 Νοε 2023 | 21:12

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: "Έκανα εξώδικο στην εταιρεία που μου πήρε το σπίτι, υποφέρει πολύς κόσμος"

Η διαδικασία για να σου πάρουν το σπίτι είναι πολύ επώδυνη. Υποφέρει πολύς κόσμος, θα έχουμε πολλά θύματα, σχολίασε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 19 Νοε 2023 | 10:18

Τα επώνυμα "σφυριά" της εβδομάδας: Με MLS, ΕΛΦΙΚΟ και οικογένεια Βγενόπουλου οι πλειστηριασμοί

Για το σύνολο της εβδομάδας έχουν αναρτηθεί πάνω από 1.200 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων -μέχρι στιγμής- έχουν τεθεί σε αναστολή περίπου 380.

ΓΝΩΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 18 Νοε 2023 | 10:02

Ερχονται τρία βαριά ξενοδοχειακά "σφυριά" - Ποια βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Τρία βαριά ξενοδοχειακά "σφυριά" έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την περασμένη εβδομάδα.

"ΒΑΡΙΑ” ΟΝΟΜΑΤΑ 13 Νοε 2023 | 08:33

Πλειστηριασμοί: Ποια επώνυμα σφυριά θα χτυπήσουν αυτήν την εβδομάδα

Βιομηχανικά ακίνητα, εμπορικά καταστήματα που μένουν εγκαταλελειμμένα και αγροτεμάχια γνωστών επιχειρηματιών ή άλλοτε κραταιών βιομηχανιών, αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.

«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ 11 Νοε 2023 | 13:18

Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμών για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία

Εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, που επλήγησαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ευνοούνται από την απόφαση.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ 05 Δεκ 2023 | 20:50

Demco: Βγαίνουν στο "σφυρί" οι εγκαταστάσεις του Δημήτρη Κοντομηνά στην Παλλήνη

Εχουν προγραμματιστεί συνολικά επτά πλειστηριασμοί με συνολική τιμή εκκίνησης τα 7,71 εκατ. ευρώ, που αφορούν τις εγκαταστάσεις της Demco του Δημήτρη Κοντομηνά.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 05 Δεκ 2023 | 18:33

Σκυλακάκης για χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Περιμένετε μέχρι την 1η Ιανουρίου τις τελικές τιμές για να επιλέξετε πάροχο

Mόνο στο μπλε τιμολόγιο ρεύματος προβλέπεται τέλος πρόωρης αποχώρησης - Οι διευκρινίσεις Σκυλακάκη για τις αλλαγές στα άλλα τρία είδη τιμολογίων.