Follow us

Νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά κρέατος - Τι σηματοδοτεί η συγχώνευση Φλωρίδη – Νασόπουλου

Η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ έχει προχωρήσει σε σύμπραξη με την Αφοί Νασόπουλοι, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά κρέατος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Γεγονός αποτελεί μία εξέλιξη που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά κρέατος, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr ολοκληρώθηκε πρόσφατα η στρατηγική συνεργασία μεταξύ δύο κραταιών και εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου επεξεργασίας και εμπορίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, η οποία έχει συνεργάζεται με το σύνολο των ελληνικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Lidl, η The Mart, o Σκλαβενίτης, ο Μασούτης, η ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και με μεγάλο αριθμό κρεοπωλείων, έχει προχωρήσει σε σύμπραξη με την Αφοί Νασόπουλοι, η οποία επίσης αποτελεί βασικό τροφοδότη πολλών επιχειρήσεων κρέατος αλλά και σούπερ μάρκετ στην ελληνική αγορά.

Μέσα από τη συγκεκριμένη σύμπραξη θα δημιουργηθεί μία νέα κοινή εταιρεία με τη συμμετοχή και των δύο επιχειρηματικών οικογενειών.

Διαβάστε Επίσης

Μάλιστα γι’ αυτό το σκοπό οι δύο εταιρείες έχουν αποκτήσει έκταση γης 11 στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί νέα μονάδα παραγωγής με συνολική επιφάνεια 25.000 τ.μ. Τις συγκεκριμένες πληροφορίες έρχονται να επιβεβαιώσουν πηγές κοντά στη συμφωνία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ολοκληρώθηκε και τυπικά μετά την αποχώρηση από την Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, του ενός από τα δύο αδέρφια και εκ των βασικών μετόχων, Γιάννη Φλωρίδη, με την εξαγορά του ποσοστού του από τον αδερφό του Χαράλαμπο Φλωρίδη.

Επισημαίνεται ότι προ της αποχώρησής του από την επιχείρηση ο Γ. Φλωρίδης διατηρούσε καθήκοντα αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας τα δύο αδέρφια και συμμέτοχοι είχαν βασικές διαφωνίες μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδήγησε στη συγκεκριμένη κίνηση και στην απόφαση να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους.

Την ίδια στιγμή εκ των επικεφαλής και διευθύνων σύμβουλος της Αφοί Νασόπουλοι, Διονύσης Νασόπουλος, συμμετέχει και στα διοικητικά πεπραγμένα της Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ ως διευθύνων σύμβουλος, ενώ από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Φλωρίδης, διατηρεί καθήκοντα προέδρου στην Αφοί Νασόπουλοι.

Διαβάστε Επίσης

Η σύμπραξη δύο εταιρειών με συνολικό τζίρο πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ

Η σύμπραξη των δύο επιχειρήσεων φέρνει συνέργειες μεταξύ δύο οντοτήτων όπου η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ είχε τζίρο το 2021, ύψους 87 εκατομμυρίων ευρώ με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 4,58 εκατ. ευρώ, από 83,7 εκατ. ευρώ πωλήσεις το 2020 και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 1,4 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα η Αφοί Νασόπουλοι είχε κύκλο εργασιών 65,78 εκατ. ευρώ το 2021, από 57,29 εκατ. ευρώ το 2020 και τα καθαρά της κέρδη μετά από φόρους ήταν 3,47 εκατ. ευρώ έναντι 400,6 χιλ. ευρώ στη χρήση του 2020.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος παίκτης στην ελληνική αγορά κρέατος είναι η Βουδούρης – Κώνστας – Κρέατα Αττικής, με τζίρο 93,92 εκατ. ευρώ στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση του 2020 και καθαρά κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται στο 1,13 εκατ. ευρώ.

Νεοσύστατη εταιρεία από τον αποχωρήσαντα Γιάννη Φλωρίδη με έδρα το Κρυονέρι

Ταυτόχρονα ο αποχωρήσας, Γιάννης Φλωρίδης, προχώρησε στην ίδρυση νέας εταιρείας, με την επωνυμία Φλωρίδης Κρέατα Α.Ε., η οποία εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής, κίνηση η οποία ολοκληρώθηκε και τυπικά με τη σύσταση της συγκεκριμένης εταιρείας, στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Στη νεοσύστατη εταιρεία εκτός από τον Γιάννη Φλωρίδη συμμετέχουν και τα τρία του παιδιά, Κωνσταντίνος – Μάριος, Βασιλική και Άννα. Μάλιστα ο επιχειρηματίας έχει αποκτήσει και τις παλιές εγκαταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας Θράκη (πρώην Piggy ΑΒΕΕ της οικογένειας Σπέντζου), με σκοπό την επένδυση για την ανάπτυξη νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας κρέατος.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ 31 Μαϊ 2022 | 08:28

Ψάχνεις αξιόπιστο αυτοκίνητο; 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Ιμάντας ή καδένα χρονισμού; Αυτόματο κιβώτιο ή CVT; Και τέλος αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα ή ηλεκτροκινητήρα;

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Ιουν 2022 | 10:13

Αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής: Οι λογαριασμοί ρεύματος επανέρχονται στα προ κρίσης επίπεδα, λέει ο Γεωργιάδης

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι από τον Ιούλιο και για έναν χρόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν θα ισχύει στην Ελλάδα.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΦΙΞΕΩΝ 25 Ιουν 2022 | 09:52

Σπάει κάθε ρεκόρ ο τουρισμός φέτος με εκατομμύρια αφίξεις - Στα 82 ευρώ η μέση τιμή για ένα δίκλινο

Αισιoδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού - προβλέψεις για αφίξεις στα επίπεδα του 2019 - 1.819.012 οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από 27 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου.

ΟΔΗΓΙΕΣ 25 Ιουν 2022 | 09:27

Power Pass: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα μέχρι τις 30 Ιουνίου

Η πλατφόρμα Power Pass θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 30η Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 24 Ιουν 2022 | 22:29

Λογαριασμοί ρεύματος: "Παγώνει" η ρήτρα αναπροσαρμογής - Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία

Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής από 1η Αυγούστου 2022 έως 1η Ιουλίου 2023 - Αφορά τα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος - Χωρίς πέναλντι η αλλαγή προμηθευτή.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 24 Ιουν 2022 | 21:26

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Σε ισχύ από 1η Ιουλίου για τράπεζες και σούπερ μάρκετ - Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις

Σε πρώτη φάση, η ψηφιακή κάρτα θα ισχύει για όλες τις τράπεζες, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να έχουν πάνω από 250 εργαζόμενους για να τους αφορά το μέτρο.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 24 Ιουν 2022 | 19:13

Αλλαξε χέρια η πολυτελής βίλα τριών επιπέδων του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα - 2,761 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο νέος ιδιοκτήτης

Η βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Υδρα τελικά πέρασε σε νέα χέρια με το ποσό της κατακύρωσης να κλείνει στα 2,761 εκατ. ευρώ

ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 24 Ιουν 2022 | 16:11

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 - Πάνω από 1,5 εκατ. αιτήσεις

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του Power Pass θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ 2Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 24 Ιουν 2022 | 14:29

Energean: Διάκριση για το Περιβάλλον με το project HYDROGEAN στα Bravo! Sustainability Dialogues & Awards 2022

Η Energean ψηφίστηκε για το project "HYDROGEAN" που προβλέπει την Αποθήκευση Διοξειδίου του Άνθρακα και την Παραγωγή Οικολογικού Υδρογόνου (Eco H2) στον Πρίνο.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ 24 Ιουν 2022 | 12:50
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 24 Ιουν 2022 | 12:01

Βαρύς και φορολογικά... ασήκωτος ο Ιούλιος: Οι τέσσερις φόροι και τα εκατομμύρια δηλώσεις - 5 απλές συμβουλές

Τα περίπου 3 εκατομμύρια των φορολογουμένων θα πρέπει να προλάβουν τη νέα παράταση στις δηλώσεις.

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 24 Ιουν 2022 | 11:51

Γεωργιάδης: Ως το τέλος του 2022 το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τράπεζες

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως το τέλος του 2022 θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τράπεζες.