Νέα επένδυση για 400 θέσεις εργασίας από την Παπαστράτος

Η γνωστή καπνοβιομηχανία Παπαστράτος θα σταματήσει σταδιακά την παραγωγή των παραδοσιακών τσιγάρων στη χώρα μας

nea-ependusi-gia-400-theseis-ergasias-apo-tin-papastratos
|
SHARE THIS
0
SHARES

Και μόνο η είδηση ότι η γνωστή καπνοβιομηχανία Παπαστράτος θα σταματήσει σταδιακά την παραγωγή των παραδοσιακών τσιγάρων στη χώρα μας αποτελεί είδηση και μάλιστα μεγάλη.

Οταν μάλιστα αυτό συνοδεύεται όχι από τα συνήθη άσχημα νέα (κλείσιμο παραγωγικών μονάδων)  αλλά αντίθετα από ένα success story μεγάλης επένδυσης με πολλά οφέλη για την εγχώρια οικονομία, τότε «η ημέρα ξεκινά με χαμόγελα» σύμφωνα με την χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Χρήστου Χαρπαντίδη.

Ο κ. Χαρπαντίδης μαζί με τον αντιπρόεδρο της Παπαστράτος Ιάκωβο Καργαρώτο παρουσίασαν σήμερα στο Ζάππειο το νέο μεγάλο project της εταιρίας.

Πρόκειται για το IQOS. Ράβδοι καπνού οι οποίοι μέσω θέρμανσης και όχι καύσης χρησιμοποιούνται από τους καπνιστές με όφελος πολύ λιγότερες βλαβερές συνέπειες για την υγεία τους.

Η Phillip Morris International θυγατρική της οποίας είναι η Παπαστράτος έχει ήδη καταθέσει σχετικό φάκελο στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκου (FDA) για να χαρακτηριστεί το IQOS ως προιόν μειωμένου κινδύνου.

Η χώρα μας λοιπόν θα συμπεριληφθεί ανάμεσα στις τρείς χώρες (οι άλλες δύο είναι η Ελβετία και η Ιταλία) που παράγουν το συγκεκριμένο προιόν.

Η  επένδυση στην Ελλάδα θα γίνει στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο.  Θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες με τρία νέα κτίρια συνολικού εμβαδού 15.000 τμ. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τραπεζικό δανεισμό) και θα ανοίξει το δρόμο σε 400 νέες θέσεις εργασίας.

Η παραγωγή των ράβδων καπνού θα ξεκινήσει σε 10 μήνες από τώρα, ενώ πρόκειται να παράγονται 20 δις ράβδοι καπνού το χρόνο.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρπαντίδης κάθε ράβδος καπνού περιέχει μεγάλο ποσοστό ελληνικών καπνών (η Παπαστράτος απορροφά το 50% της εγχώριας παραγωγής), ενώ οι ράβδοι καπνού θα εξάγονται σε τριάντα χώρες στο κόσμο.

Και όλα αυτά την ώρα που στη χώρα μας συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει το «τέρας» της γραφειοκρατίας, η παράλογη φορολόγηση, η νοοτροπία να θεωρείται εκ προοιμίου ύποπτη κάθε επένδυση.

Ο κ. Χαρπαντίδης υπενθύμισε ότι η PMI έχει επενδύσει άλλα 700 εκατομμύρια στη χώρα μας από το 2003, ενώ όπως είπε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία από το νέο προιόν θα είναι μεγάλα.

Νέες θέσεις εργασίας, πρωτογενή παραγωγή, ενίσχυση εξαγωγών (οι ράβδοι θα εξάγονται σε 30 χώρες) αλλά και το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι «ανοικτή» σε μεγάλες επενδύσεις.

«Η Παπαστράτος αφήνει πίσω της μέλλον» υπογράμμισε και ο Ιάκωβος Καργαρώτος τονίζοντας ότι αυτή είναι η δέσμευσης της εταιρίας 86 χρόνια τώρα. Και πρόσθεσε «ένα μέλλον απαλλαγμένο απο τον καπνό των τσιγάρων».

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook