Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Κολλεγίου "ACG 150 Advancing the Legacy, Growing Greece" για τόνωση της ανάπτυξης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
12345678

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ανακοινώνει νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για τα νεοσύστατα τμήματά του που συνδέονται με το στρατηγικό σχέδιο ACG 150 | Advancing the Legacy, Growing Greece.

Το ACG 150 περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων Ινστιτούτα και Κέντρα Αριστείας που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν την οικονομική αλλά και την ευρύτερη ανάπτυξη σύμφωνα με τις ιστορικές αξίες της Ελλάδας (αρετή, επιμέλεια και ελευθερία) ενόψει της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυσή του Κολλεγίου, το 2025. Όλα τα τμήματα του ACG 150 συνεργάζονται αρμονικά με το Institute for Hellenic Growth and Prosperity (Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη και Ευημερία της Ελλάδας), το οποίο φιλοδοξεί να κινητοποιήσει την ελληνική οικονομία, να ενισχύσει τις δράσεις του Δημοσίου, καθώς και τις ιδιωτικές επενδύσεις που απελευθερώνουν τις δυνάμεις της αγοράς, με στόχο μια υπεύθυνη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Δρ David G. Horner έθεσε τον Δρα Μιχάλη Ψαλιδόπουλο ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Επικεφαλής Σύμβουλο στο IHGP. Διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για πολλά συναπτά έτη, ο Δρ Ψαλιδόπουλος υπηρέτησε πρόσφατα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2015-2020) στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, ο Δρ Τρίαντ Φλουρής (πρώην κοσμήτορας του Hellenic American University) τοποθετήθηκε Εκτελεστικός Διευθυντής του Center of Excellence for Logistics, Shipping & Transportation (Κέντρο Αριστείας Logistics, Ναυτιλίας & Μεταφορών) και ο Δρ Κωνσταντίνος Παπαδιάς (πρoερχόμενος από το Athens Institute of Technology) Εκτελεστικός Διευθυντής του Research, Technology & Innovation Network (Δίκτυο Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας). Ο Πρόεδρος Horner με ιδιαίτερη χαρά "καλωσορίζει την εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων ακαδημαϊκών και καθηγητών, με πολύτιμη πείρα τόσο εντός όσο και εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας, στην οικογένεια του ACG".

Διακεκριμένα Μέλη (Fellows) διορίστηκαν επίσης για τρία από τα τμήματα του ACG 150, ανάμεσά τους το Center of Excellence for Logistics, Shipping & Transportation, το Research, Technology & Innovation Network και το Institute for Hellenic Culture and the Liberal Arts (Ινστιτούτο για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις Ελευθέριες Τέχνες). Κάθε Μέλος λαμβάνει επιπλέον στήριξη για έρευνα που θα προάγει την αποστολή του ACG 150, με στόχο την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Εκτός από τα Μέλη, κάθε τμήμα θα στηρίζει την έρευνα και τη διδασκαλία μελών και σχετιζόμενων με το Κέντρο καθηγητών και, παράλληλα, θα προωθεί την ανάπτυξη ακαδημαϊκών ειδικοτήτων, μαθητειών, συνεργασιών με τον κλάδο και διακηρύξεων δημόσιας πολιτικής.

Οι πρωτοβουλίες του ACG 150 θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον έξι τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των: Center of Excellence in Leisure and Tourism (Κέντρο Αριστείας για την Αναψυχή και τον Τουρισμό), Center of Excellence in Technology and Digital Transformation (Κέντρο Αριστείας για την Τεχνολογία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό) και Center of Excellence for Sustainability (Κέντρο Αριστείας για την Αειφορία), όλα υπό την αιγίδα του Institute for Hellenic Growth and Prosperity.

Τα νέα τμήματα του ACG 150 θα συνεργαστούν στενά με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας – που ιδρύθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το 2015 με επικεφαλής τον Καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη– στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Eudaimonia, αξιοποιώντας τα τρία διεπιστημονικά ινστιτούτα που μοιράζονται έναν κοινό στόχο: την προώθηση της ευδαιμονίας –ή του "ακμάζοντος ανθρώπου"– στην Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας εργάζεται για να αλλάξει τη στάση και τις συνήθειες του κοινού ώστε να δημιουργήσει έναν πιο υγιή, ακμάζοντα πληθυσμό ενώ το Institute for Hellenic Culture and the Liberal Arts επικεντρώνεται σε αξίες απαραίτητες για τη δημιουργία μίας γενιάς πολιτών που αντικατοπτρίζει παραδόσεις καθοριστικές για την επιτυχημένη λειτουργία του κράτους και τη δημιουργία μίας ακμάζουσας κοινωνίας, που θα βασίζεται στην αριστεία, τη μέριμνα για το κοινό συμφέρον και την ελευθερία.

Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 03 Δεκ 2020 | 17:23

"Πράσινο τέλος" στην τιμή του πετρελαίου κίνησης - Αυξήσεις κατά 3-4 λεπτά

Το "πράσινο τέλος" δεν αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης - Έσοδα 108,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο προσδοκά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΥΨΟΥΣ 276 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 03 Δεκ 2020 | 16:57

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Εντός της ημέρας η πίστωση σε πάνω από 99.000 δικαιούχους

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση της επιστρεπτέας προκαταβολής ανέρχεται σε 418.847.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ 03 Δεκ 2020 | 15:06
ΩΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ 03 Δεκ 2020 | 13:08

ΟΟΣΑ: Τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας μειώθηκαν στο 38,7% το 2019

Μειώθηκαν ελαφρά όμως τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας για το 2019.

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 03 Δεκ 2020 | 13:02

ΟΑΕΔ: Αποκλειστικά μέσω διαδικτυου η δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων

Ο ΟΑΕΔ προσφέρει νέα ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της οποίας θα γίνεται η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων.

ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ 03 Δεκ 2020 | 12:38

Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Επεσαν οι υπογραφές για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ιεράπετρας στην Κρήτη.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 03 Δεκ 2020 | 11:46

Γεωργιάδης: Με 2.000 κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πρώτα το άνοιγμα της αγοράς

"Με 2000 κρούσματα κορονοϊού και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα μας δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 03 Δεκ 2020 | 11:32

Χατζιδάκης: Τέλος στη φάμπρικα με βίλες από... ιδιωτικά εκκλησάκια εκτός σχεδίου

Ιδιώτες, έβγαζαν οικοδομικές άδειες ναϋδρίων σε εκτάσεις - στις οποίες απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη μορφή δόμησης, λέει ο κ. Χατζηδάκης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΦΕΤΟΣ 03 Δεκ 2020 | 08:29

Δώρο Χριστουγέννων: Σε ποιους μειώνεται κατά 9% λόγω αναστολών και σε ποιους αυξάνεται κατά 12% [παραδείγματα]

Σε μια περίοδο που όλα είναι πρωτόγνωρα, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό με το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ CEO ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 02 Δεκ 2020 | 22:36

Άλμπερτ Μπουρλά: Μεγάλη επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη - Σχέδιο για 1.200 θέσεις εργασίας

Ο Άλμπερτ Μπουρλά αποκάλυψε πως 15-20% των αιτήσεων που δέχθηκε η Pfizer για τις θέσεις εργασίας προέρχεται από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ 02 Δεκ 2020 | 21:12

ΔΕΗ: Επενδύσεις 3,4 δισεκ. ευρώ ως το 2023 προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο

Επενδύσεις 3,4 δισ. ευρώ ως το 2023 σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δίκτυα και τηλεπικοινωνίες περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2020 | 18:52

Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα ενόψει Χριστουγέννων - Τι αλλάζει για τα σούπερ μάρκετ

Το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 02 Δεκ 2020 | 16:59