Νέες καταγγελίες του Κ. Δομαζάκη για τη συνέλευση μετόχων της Creta Farms

Κλιμακώνεται η ένταση

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νέες καταγγελίες του Κ. Δομαζάκη για τη συνέλευση μετόχων της Creta Farms

Τη διοίκηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms κατηγορεί με σημερινή του ανακοίνωση ο μεγαλομέτοχος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ότι απέκρυψε, στο πλαίσιο της συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, έγγραφο μετόχου το οποίο είχε σταλεί μέσω θεματοφυλακής της HSBC, και έτσι επικύρωσε ουσιαστικά ανύπαρκτη εξουσιοδότηση προκειμένου να αλλοιώσουν τη σύνθεση της διακοπείσας γενικής συνέλευσης, ώστε να διατηρήσει παράνομα την πλειοψηφία του σώματος ο Εμ. Δομαζάκις.

Ειδικότερα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο πρόεδρος γενικής συνέλευσης κ. Νιάδης, ακολουθώντας μια προαποφασιμένη τακτική επί έντεκα (11) ώρες εξέταζε, πολλές, αντικειμενικά, ανούσιες ενστάσεις, ώστε στο τέλος να διαπράξουν την παρανομία. Συγκεκριμένα στο τέλος της έρευνας των εξουσιοδοτήσεων, ο πρόεδρος έθεσε ζήτημα αναφορικά με την ύπαρξη εξουσιοδότησης και της συμμετοχής της μετόχου BANK OF AYUDH AYA PLC προς τον Εμμ. Δομαζάκι.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του κ. Δομαζάκη επισημαίνεται: «Η εξουσιοδότηση είχε ισχύ για τη γενική συνέλευση της 4/09/2019 και μόνο γι αυτή, δια του αναφερόμενου ως υποθεματοφύλακα του μετόχου αυτού τράπεζας HSBC FRANCE - Υποκατάστημα Αθηνών και στο σώμα της εξουσιοδότησης υπήρχε ρητή διαγραφή της εντολής που αφορά την αντιπροσώπευση του μετόχου αυτού σε οποιαδήποτε μετ' αναβολή της αρχικώς προσδιορισθείσας ημεροχρονολογίας διεξαγωγής ΓΣ 4/09 ή επαναληπτική αυτή.

Παρά τη τη ρητή διαγραφή εφευρέθηκαν επιχειρήματα για το κύρος της ύπαρξής της, ο δε πρόεδρος της ΓΣ με νομικούς ακροβατισμούς επιχείρησε να υποστηρίξει επιχειρήματα όπως την έλλειψη μονογραφής δίπλα στη διαγραφή - παρά μάλιστα την ύπαρξη δύο μονογραφών στο κάτω δεξί μέρος της κάθε σελίδας - την ερμηνεία της δήλωσης της μετόχου, η οποία όμως ουδόλως έχρηζε ερμηνείας και διάφορες άλλες θεωρίες αστήρικτες για το ενιαίο της συμπεριφοράς του νομικού προσώπου και άλλα διάφορα, προκειμένου προφανώς να συμπεριληφθεί το ποσοστό των μετοχών του συγκεκριμένου μετόχου καταρχήν στο σχηματισμό απαρτίας και βέβαια, κύρια πλειοψηφίας υπέρ του βασικού μετόχου Εμμ. Δομαζάκι. Διότι, ξεκάθαρα, χωρίς το ποσοστό των μετοχών του συγκεκριμένου μετόχου, ο Εμμ. Δομαζάκις δε συγκεντρώνει την πλειοψηφία στην εν λόγω ΓΣ και βέβαια, δεν μπορεί να συνεχίσει πλέον τις αποδεδειγμένα ζημιογόνες για την εταιρεία ενέργειές του.

Ενάντια σε κάθε νομική και πραγματική λογική, απόλυτα συντονισμένα, καθώς ο πρόεδρος άφησε τη θέση του και μετέβη πλησίον της πλευράς του Εμμ. Δομαζάκι και των οκτώ (8) δικηγόρων του! συνέβησαν τα εξής:

Καταρχήν, τους επέστρεψε έγγραφο με νομικό περιεχόμενο που κατέθεσαν, διότι, ο Εμμ. Δομαζάκις ευθαρσώς παραδέχθηκε τη διαγραφή στην εξουσιοδότηση, αλλά, ο δικηγόρος του μιλούσε στο έγγραφό του για δήθεν νόθευση εγγράφου, χωρίς να την αποδίδει σε κάποιον. Προσπάθησε λοιπόν ο Πρόεδρος να καλύψει την ασυνεννοησία τους και στηλιτεύθηκε από εμένα η συμπεριφορά του αυτή.

Όλα δε αυτά, ενώ το κυριότερο ήταν - που δεν το γνώριζα κατά εκείνο τον χρόνο, αλλά πληροφορήθηκα σαφώς μόλις εχθές 24/09 - δεν έλαβε υπόψη του την επιστολή της HSBC France (υποκατάστημα Αθηνών), από την οποία προέκυπτε ότι η φερόμενη ως εκπροσωπούμενη μέτοχος δεν προτίθετο κατ' ουδένα τρόπο να παρασταθεί σε ΓΣ, η οποία θα επεκτείνονταν χρονικά πέραν της 04.09.2019, όπου σημειωτέον και εκεί με προϋποθέσεις συμμετείχε κατά ρητή επιστολή της, η οποία επίσης απεκρύβη από σώμα στις 4/09.

Όμως, στις 20.09.2019 απεστάλη από την HSBC στην εταιρεία ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ τηλεομοιοτυπικό μήνυμα, το οποίο μάλιστα απεστάλη και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και παραδόθηκε και με υπηρεσία κούριερ εχθές 24/09, σύμφωνα με το οποίο η εξουσιοδοτούσα εταιρεία δήλωσε κατηγορηματικά ότι, όπως προκύπτει και από την εξουσιοδότησή της, δεν θα παρίστατο στη ΓΣ της 23.09.2019.

Ερώτησα λοιπόν ευθέως τον πρόεδρο της ΓΣ: Είχε εκείνος τέτοιο έγγραφο και το απέκρυψε από το σώμα της ΓΣ;

Αν δεν το είχε - το υπαρκτό αυτό έγγραφο - γιατί η HSBC μου υπέδειξε εκείνον ως κάτοχο αυτού;

Και σε κάθε περίπτωση, πώς αξίωσε να προσκομιστεί από εμένα έγγραφο της HSBC, τη στιγμή που σύμφωνα με την τράπεζα το είχε εκείνος και η εταιρεία βέβαια, ήδη στην διάθεσή τους;

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχω εκκινήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ενημέρωση των αρμοδίων αρχών καθώς και των δανειστών της εταιρίας αλλά και των προβλεπομένων από τον αστικό και ποινικό κώδικα κινήσεων εναντίον όσων έχουν διαπράξει ή συμπράττουν σε τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις. Ανεξάρτητα αυτού πλειοψηφία ψευδεπίγραφη με τέτοιες μεθόδους δεν πρόκειται να επιτρέψω να επιτευχθεί».


Φωτο: INTIMEnews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022 28 Νοε 2021 | 09:09

Ρέτσος: Ο τουρισμός φέτος προσέθεσε 2 επιπλέον μονάδες στο ΑΕΠ - Ανησυχία με αφορμή τις μεταλλάξεις

Αισιοδοξία για το 2022 αλλά και ανησυχία με αφορμή τις μεταλλάξεις

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 27 Νοε 2021 | 09:57

Ανοδικές τάσεις στις τιμές ακινήτων - Σε ποιες περιοχές είναι απλησίαστα

Η ανοδική τάση στις τιμές ακινήτων θα συνεχιστεί; Αφορά όλες τις περιοχές; Εάν όχι, ποιες θα έχουν μεγαλύτερη άνοδο;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Νοε 2021 | 08:53

Επίδομα θέρμανσης: Τι πρέπει να κάνετε για να το πάρετε έως τις 10 Δεκεμβρίου - 21 ερωτήσεις και απαντήσεις

Περίπου 200.000 νοικοκυριά ακόμη μπορούν να λάβουν την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου

ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 26 Νοε 2021 | 20:56

Wall Street: Βουτιά εξαιτίας της μετάλλαξης από την Μποτσουάνα - Η χειρότερη Black Friday τα τελευταία 50 χρόνια

Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ 26 Νοε 2021 | 20:06

Πετρέλαιο: "Βουτιά" πάνω από 10% εξαιτίας της νέας μετάλλαξης "Μποτσουάνα" που προκαλεί παγκόσμιο συναγερμό

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου έρχεται μαζί με την βουτιά που καταγράφει η Wall Street σήμερα, μετά την ανακάλυψη της νέας παραλλαγής κορονοϊού

26 Νοε 2021 | 14:06

Bitcoin: Κατρακυλά σχεδόν 8% λόγω της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού

Το Bitcoin υποχώρησε έως 7,8% στα 54.377 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Οκτωβρίου

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 26 Νοε 2021 | 11:58

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βουτιά στο κενό στη σκιά της νέας μετάλλαξης - Πτώση άνω του 3%

Απώλειες που ξεπερνούν το 3% καταγράφουν τόσο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας την ανησυχία που προκάλεσε η νέα μετάλλαξη κορονοϊού.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ 75 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ Ο "ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" 26 Νοε 2021 | 11:50

Μετάλλαξη Μποτσουάνα - Διεθνείς αγορές: Μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια και στην τιμή του πετρελαίου

Μεγάλη πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές των μετοχών και του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς ο εντοπισμός μίας νέας, πιθανόν ανθεκτικής, μετάλλαξης του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 26 Νοε 2021 | 11:15

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown - Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

"Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση", τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 26 Νοε 2021 | 09:32

Black Friday 2021: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές - Ο δεκάλογος για καλές αγορές

Αυτός είναι ο δεκάλογος για καλές και ασφαλείς αγορές στην Black Friday.

ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 26 Νοε 2021 | 09:03

Πώς θα αποφύγουμε τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος - Πρακτικές συμβουλές

Πρακτικά παραδείγματα για να μειώσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος. Πώς θα γλιτώσουμε χρήματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Νοε 2021 | 08:57

Ποιοι κερδίζουν από τις μειώσεις φόρων το 2022

Δεν αποκλείεται το 2022 η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε νέα τόνωση των νοικοκυριών, εφόσον η πανδημία και η ενεργειακή κρίση συνεχίσουν να μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα.

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ 26 Νοε 2021 | 08:48

Black Friday: Πώς υπολογίζονται οι εκπτώσεις - Ποια προϊόντα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση

Μειωμένες σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι επιδόσεις στη διάρκεια του θεσμού της Black Friday. Πού σημειώνεται η μεγαλύτερη ζήτηση και πού υπάρχουν ελλείψεις.