Σταθερός στη θέση - που αναμένεται να διατυπώσει αύριο Δευτέρα και στη συνεδρίαση του Eurogroup - ότι το προσφυγικό και το μνημόνιο δεν πρέπει να συσχετίζονται μένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Το προσφυγικό και το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν πρέπει να αναμειγνύονται», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, απαντώντας στην πρόταση που έθεσε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς για χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος στόχων που προβλέπει το Μνημόνιο, με δεδομένο ότι χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ελληνικό έδαφος.
Αντίθετος στην πρόταση Σουλτς δήλωσε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, δηλώνοντας ότι «οποιοσδήποτε αποδυναμώνει την ευρωπαϊκή πολιτική [δημοσιονομικής] σταθεροποίησης παίζει με τη φωτιά».
«Οι ευρωπαϊκοί κανόνες για το χρέος δεν πρέπει να αποδυναμωθούν. Αυτό ισχύει και για τους όρους για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.
Η πορεία του ελληνικού προγράμματος θα τεθεί επί τάπητος αύριο Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.