Nielsen: Παρά τη δυναμική των online αγορών υπερτερεί το κατάστημα

Τα καταστήματα καλλυντικών με πολλές μάρκες, καθώς και τα σούπερ μάρκετ, είναι τα κύρια κανάλια αγοράς των προϊόντων προσωπικής περιποίησης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Nielsen: Παρά τη δυναμική των online αγορών υπερτερεί το κατάστημα

Παρά τη δυναμική που καταγράφεται στο online κανάλι (2 στις 3 γυναίκες το έχουν επισκεφθεί, για να πραγματοποιήσουν αγορά προϊόντος προσωπικής περιποίησης, καλλυντικών ή αρωμάτων), το φυσικό κατάστημα διατηρεί τη δύναμή του και φαίνεται ότι οι ευκαιρίες μέσα στο κατάστημα επαναπροσδιορίζονται και διευρύνονται, καθώς οι σημερινές αγοράστριες επιθυμούν μεγάλη ποικιλία, αναζητούν την εμπειρία στο κατάστημα και επιδιώκουν να λάβουν συμβουλές και επίδειξη των προϊόντων.

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την έρευνα που ολοκλήρωσε η Nielsen στην Ελλάδα ανάμεσα σε 1.500 γυναίκες, ηλικίας άνω των 16 ετών, που αφορά στις δυναμικές των καναλιών και στις αγοραστικές τάσεις στη «βιομηχανία ομορφιάς».

Η μελέτη αυτή αναδεικνύει ευκαιρίες και σημαντικές προκλήσεις τόσο για τις αλυσίδες καταστημάτων, όσο και για τη βιομηχανία των σχετικών προϊόντων, δεδομένης της περαιτέρω ενδυνάμωσης των ηλεκτρονικών καταστημάτων, καθώς και των αλλαγών που έχουν επέλθει στις ανάγκες και προτιμήσεις των αγοραστών αναφορικά με τα συστατικά των προϊόντων προσωπικής περιποίησης και καλλυντικών.

Η ανάλυση έχει γίνει στο σύνολο των κατηγοριών, αλλά και σε τέσσερις διακριτές κατηγορίες (προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, όπου περιλαμβάνονται και τα αντιηλιακά και αποσμητικά), προϊόντα περιποίησης μαλλιών και βαφές μαλλιών, καλλυντικά και αρώματα, όπου διερευνάται σε βάθος η διαφορετική συμπεριφορά στην κάθε μια από αυτές.

Τα καταστήματα καλλυντικών με πολλές μάρκες, καθώς και τα σούπερ μάρκετ, είναι τα κύρια κανάλια αγοράς των προϊόντων προσωπικής περιποίησης, καλλυντικών και αρωμάτων, με το online κανάλι (διαδικτυακά φαρμακεία/καταστήματα) να παρουσιάζει δυναμική σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι προσφορές δεν αποτελούν κυρίαρχο κριτήριο επιλογής αγοράς. Συνολικά, οι μισές αγοράστριες δηλώνουν ότι θα αγοράσουν προϊόντα σε προσφορά, μόνο όταν αυτά είναι της μάρκας που αγοράζουν συνήθως. Το ποσοστό αυτό διαφοροποιείται μέσα στην κάθε κατηγορία.

Επιπλέον, η έρευνα αυτή ανέδειξε πέντε διακριτές τυπολογίες αγοραστριών ανάμεσα στο γυναικείο πληθυσμό της Ελλάδας, όπου οι κατασκευαστές και οι αλυσίδες καταστημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να σχεδιάσουν τις marketing ενέργειες τους ανάλογα με το ποια τυπολογία θέλουν να στοχεύσουν. Μέσα από αυτή την ανάλυση, προκύπτει ότι περισσότερο από 1 στις 4 γυναίκες αναζητούν την αγοραστική εμπειρία στο πλαίσιο συμβουλευτικής υποστήριξης από επαγγελματίες και ειδικούς στην ομορφιά, καθώς και την εφαρμογή του προϊόντος στο δέρμα, πριν το αγοράσουν. Ταυτόχρονα, η ίδια τυπολογία γυναικών ακολουθεί μάρκες προσωπικής περιποίησης και καλλυντικών, διασημότητες και δημόσια πρόσωπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να είναι πάντα ενημερωμένες για τις τάσεις στη «βιομηχανία της ομορφιάς».

φωτο pixabay

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 18 Ιουν 2021 | 09:20

Αυξάνονται τα δημοτικά τέλη από το 2022 για όσους δεν κάνουν ανακύκλωση

Το Ελλάδα 2.0 είναι μια "δεξαμενή" από την οποία η χώρα μπορεί να αντλήσει πόρους - κοντά στα 18 δις. ευρώ επιδοτήσεις και 12,5 δις. ευρώ σχεδόν άτοκα δάνεια.

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 17 Ιουν 2021 | 20:56

Η δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα: "Πράσινο φως" για την αποδέσμευση 748 εκατ. ευρώ

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα ζητεί το Eurogroup από την Ελλάδα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 17 Ιουν 2021 | 19:42

Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου: Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος

Η απόφαση για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 17 Ιουν 2021 | 15:46

LIVE: Παρακολουθήστε την εκδήλωση για τα 90 χρόνια Παπαστράτος

Με βασικό σύνθημα το "Ξαναγεννιόμαστε", η Παπαστράτος μοιράζεται μαζί μας το επόμενο κεφάλαιο στην 90χρονη πορεία της που ξεκινάει στις 17 Ιουνίου. Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση.

ΕΞΕΛΙΞΗ 17 Ιουν 2021 | 15:17

Daily Mail: Ανοίγει ο δρόμος στους Βρετανούς για διακοπές στην Ελλάδα - Χωρίς καραντίνα όσοι έχουν κάνει και τις 2 δόσεις

Οι Βρετανοί τουρίστες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις θα μπορέσουν να πάνε διακοπές χώρες στην Ελλάδα και τις άλλες "πορτοκαλί" χώρες

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 17 Ιουν 2021 | 12:51
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ 17 Ιουν 2021 | 12:20

Κομισιόν: Εγκρίθηκε το σχέδιο ανάκαμψης "Ελλάδα 2.0" - Συνολικού ύψους 30,5 δισ. ευρώ

Η Επιτροπή αξιολόγησε θετικά το σχέδιο της Ελλάδας βάσει των κριτηρίων που ορίζονται και το ενέκρινε.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 17 Ιουν 2021 | 11:54

Μητσοτάκης και Φον ντερ Λάιεν στην Αρχαία Αγορά για τα 31 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης

Από την Αρχαία Αγορά η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν την επίσημη έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 17 Ιουν 2021 | 09:53

Μότορ Όιλ: Ελπίδες για επιστροφή της ζήτησης καυσίμων στα επίπεδα του 2019

Το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου ήταν καλύτερο από το αντίστοιχο του 2019 με το οποίο γίνεται η σύγκριση. Τι εκτιμούν τα στελέχη της Motor Oil.

ΑΝΟΔΟ (+) 673,4% 16 Ιουν 2021 | 13:52

ΥΠΑ: Σημάδια ανάκαμψης στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων τον Μάιο

Άνοδο (+) 673,4% καταγράφουν τα στοιχεία της ΥΠΑ για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων τον μήνα Μάιο του 2021.

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ 16 Ιουν 2021 | 13:48

ΤτΕ: Αυξήθηκαν τα δάνεια των εταιριών διαχείρισης - Στα 42,8 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2021

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η συνολική αξία των δανείων αυτής της κατηγορίας διαμορφώθηκε σε 42,845 δισ. ευρώ, έναντι 39,938 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 16 Ιουν 2021 | 12:51

Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή: Από 3,6% μέχρι 4,8% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2021

Οι οικονομικές εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές και εφόσον τα επόμενα τρίμηνα εξελιχθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ετήσια μεγέθυνση αναμένεται να φτάσει το 4,8%.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ SUPER MARKET 16 Ιουν 2021 | 12:42

Εκβιάζουν και απειλούν οι φαρμακοποιοί για τα self test- Σήμερα η συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας

Ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έβαλε νερό στο κρασί του και ξεκίνησε ξανά από σήμερα τη διάθεση self test, o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής τραβά το σχοινί.