NYT: Αποτυχημένες οι πολιτικές της ΕΕ για την Ελλάδα

Οι ευρωπαίοι δεν έχουν πολλά πράγματα για να πανηγυρίσουν μετά την τελευταία απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, αναφέρουν οι New York Times.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
NYT: Αποτυχημένες οι πολιτικές της ΕΕ για την Ελλάδα

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους την περασμένη εβδομάδα για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα επιτρέψει να δοθούν περαιτέρω δάνεια στην Ελλάδα και σε βάθος χρόνου να ελαφρυνθούν οι όροι του τεράστιου χρέους της χώρας. Ωστόσο, λίγα είναι αυτά, για τα οποία μπορούν να πανηγυρίζουν».

Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα New York Times στo editorial της τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας για το ελληνικό ζήτημα. Ειδικότερα, στο editorial με τίτλο «Ασαφείς υποσχέσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» οι συντάκτες ασκούν έντονη κριτική στη Γερμανία και την άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το γεγονός ότι μετέφεραν τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για μετά το 2018. «Η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να προωθούν πολιτικές που έχουν επανειλημμένα αποτύχει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.

NYT: Αποτυχημένες οι πολιτικές της ΕΕ για την Ελλάδα
Λίγα είναι αυτά για τα οποία oι Ευρωπαίοι μπορούν να πανηγυρίζουν, υποστηρίζουν οι NYT

«Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Η χώρα έχει χρέος που υπερβαίνει τα 300 δισ. ευρώ ή περίπου το 180% του ΑΕΠ, ένα ποσό που δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα αποπληρώσει στο ακέραιο. Τα περισσότερα χρήματα οφείλονται στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης» αναφέρουν οι ΝΥΤ και προσθέτουν: Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω πιέσεις στη χώρα. Ωστόσο, οι υπουργοί Οικονομικών αναζητούν περισσότερες περικοπές δαπανών και αυξήσεις στους φόρους. Μάλιστα, παραπέμποντας και στις διαφορές μεταξύ της Κομισιόν και του ΔΝΤ, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητούν πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018.

«Μια σταθερή και γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα θα μπορούσε να επιτύχει αυτόν τον στόχο, αλλά είναι παράλογο να το περιμένει κανείς αυτό από την Ελλάδα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο και προστίθεται πως το ΔΝΤ θέτει πιο ρεαλιστικό στόχο, ζητώντας πλεόνασμα 1,5%.

«Το ΔΝΤ, που υποστηρίζει έντονα την ελάφρυνση χρέους, πρέπει να πιέσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για αυτό το θέμα» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα
«Το ΔΝΤ, που υποστηρίζει έντονα την ελάφρυνση χρέους, πρέπει να πιέσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για αυτό το θέμα» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα

«Η αναβολή της ελάφρυνση χρέους -που έχει μεγάλη σημασία- έως το 2018, θα πλήξει περαιτέρω την ήδη πιεσμένη ελληνική οικονομία», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Η Γερμανία, η χώρα που έχει δανείσει πιο πολλά χρήματα από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος προς την Ελλάδα, μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες απλώς δεν έχουν καμιά άλλη ιδέα, εκτός από την επιβολή ακόμη μεγαλύτερης λιτότητας, για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα» σημειώνουν οι NYT και προσθέτουν:

«Η κυβέρνηση της Α. Μέρκελ, δεν θέλει να δεσμευτεί για αναδιάρθρωση του χρέους πριν από τις εκλογές του 2017, καθώς πολλοί Γερμανοί αντιτίθενται σε κάθε πολιτική για τη διάσωση της Ελλάδας. Αν και είναι κατανοητό ότι οι γερμανοί βουλευτές διστάζουν να παραδεχθούν πως το χρέος δεν θα αποπληρωθεί στο σύνολό το, η καθυστέρηση της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα κάνει το πρόβλημα να εξαφανιστεί. Το ΔΝΤ, που υποστηρίζει έντονα την ελάφρυνση χρέους, πρέπει να πιέσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για αυτό το θέμα».

«Η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να προωθούν πολιτικές που έχουν επανειλημμένα αποτύχει», καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΗΠΑ 20 Δεκ 2020 | 13:56

New York Times: Γιατί ο Γιάννης Λαγός είναι ακόμη ελεύθερος;

Το παράδοξο να παραμένει μέλος του ευρωκοινοβουλίο ο Λαγός, ενώ το ίδιο όργανο έχει καταδικάσει τη Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση, απασχόλησε τους New York Times.

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 19 Ιαν 2021 | 14:11

Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι τα εθνικά σχέδια χρειάζονται ακόμη πολλή δουλειά

"Πολύ αδύναμα για να προχωρήσουν" χαρακτήρισε η Κομισιόν τα εθνικά σχέδια για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τις ζημιές από την πανδημία

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 19 Ιαν 2021 | 14:10

Κατεβάζει ρολά το Notos Home στο Golden Hall

Η απόφαση για το κλείσιμο του πολυκαταστήματος στο Golden Hall είχε ληφθεί ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΥΑ 19 Ιαν 2021 | 14:09

Σούπερ μάρκετ: Ολα τα προϊόντα που επιστρέφουν στα ράφια με την άρση των μέτρων [ΚΥΑ]

Με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, χθες Δευτέρα, ήρθαν και αλλαγές στην πώληση προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 19 Ιαν 2021 | 14:02

Αχτσιόγλου: Τα χρέη απειλούν την επιβίωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων

Το μόνο εργαλείο που δόθηκε στις επιχειρήσεις ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία είναι δάνειο αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19 Ιαν 2021 | 13:52

Ερευνα ΓΣΕΕ: Αρνητικά αξιολογούν οι εργαζόμενοι την αύξηση της τηλεργασίας

Το 56% των εργαζομένων αναφέρει ότι μειώθηκαν τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΕ

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΣΗ 19 Ιαν 2021 | 13:20

H Printec και η Alpha Bank ενεργοποιούν τη φωνητική καθοδήγηση στα ATMs

Η Printec έδωσε τη δυνατότητα στο ΑΤΜ να μετατρέπει τα μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη σε φωνητικές οδηγίες

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 19 Ιαν 2021 | 09:52

Παπαθάνασης για επόμενα βήματα: Να δούμε πρώτα το αποτύπωμα από σχολεία και αγορά, μην καλλιεργούμε προσδοκίες

"Θα πρέπει να περιμένουμε το αποτύπωμα της επανεκκίνησης της αγοράς, προκειμένου να δούμε τις επόμενες κινήσεις" ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ 19 Ιαν 2021 | 09:40

Ρύθμιση δανείων από τις τράπεζες μετά τις αναστολές: Κόβονται οι δόσεις ακόμη και στο μισό

Καθώς πλησιάζουν οι λήξεις των αναστολών στις δόσεις, οι τράπεζες εντατικοποιούν και "πακετάρουν" λύσεις με στόχο την ταχύτητα και την απλοποίηση των διαδικασιών.

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 19 Ιαν 2021 | 08:24

Επίδομα θέρμανσης : Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι - Αίτηση από 692.879 νοικοκυριά

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και με βάση αυτή θα γίνει ο υπολογισμός.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ 19 Ιαν 2021 | 07:49

Κανονικότητα σε… δόσεις: Σταδιακά το άνοιγμα της αγοράς και η απόσυρση των μέτρων στήριξης - Τα επόμενα βήματα

Σε πρώτο πλάνο είναι το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, η μετακίνηση από νομό σε νομό, το άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ όπως επίσης και των σχολών οδήγησης είτε από τις 25 Ιανουαρίου, είτε από την 1η Φεβρουαρίου.

ΤΟ 50% ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ 18 Ιαν 2021 | 21:08

Μειωμένα ενοίκια Νοεμβρίου: Πιστώνονται σήμερα 15,3 εκατ. ευρώ σε 137.049 ιδιοκτήτες

Οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2021 | 20:26

Τσακλόγλου: Εξετάζονται το να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος από κορονοϊό και η ένταξη υγειονομικών στα βαρέα ανθυγιεινά

Το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ο κορονοϊός ως παράγοντας κινδύνου για την υγεία των εργαζομένων εξετάζει το υπουργείο Εργασίας