Εφορία-Επιδοτήσεις: O Αύγουστος των δηλώσεων - Και έξι διαφορετικές μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού

Ενα εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις

Περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις και πρέπει να το κάνουν μέχρι το τέλος του μήνα πληρώνοντας μάλιστα με τις 31 του μηνός και τη διπλή δόση του φόρου εισοδήματος.

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, μπορεί να έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για να κάνουν τις τροποποιητικές δηλώσεις προκειμένου να "διορθώσουν" την προκαταβολή φόρου, ωστόσο… το γοργόν και χάρη έχει καθώς όσο νωρίτερα γίνει η δήλωση, τόσο πιο γρήγορα θα "σβήσουν" φόροι από τη μερίδα στο Taxis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στον Αύγουστο άνοιξε και η πλατφόρμα για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων. Χρόνος υπάρχει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αλλά και σε αυτή την περίπτωση, το κίνητρο υποβολής της αίτησης εγκαίρως είναι ισχυρό καθώς οδηγεί σε επιδοτήσεις ακόμη και άνω των 4000-5000 ευρώ.

Χρόνος δεν υπάρχει για τη δήλωση των "ξεχασμένων" τετραγωνικών στους δήμους. Παρά τις πιέσεις για παράταση ακόμη και μέχρι το τέλος του έτους, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του μήνα η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην όλη εικόνα, θα πρέπει να προστεθεί και η επιστρεπτέα προκαταβολή. Όσοι πήραν, πρέπει άμεσα να δηλώσουν τον μηνιαίο τους τζίρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "τα έσοδά μου". Και όσοι δεν πήραν θα πρέπει να ετοιμάζονται για τον 3ο γύρο της διαδικασίας με προϋπολογισμό κοντά στα 1,2 δις. ευρώ.

Το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η διαδικασία μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου δεν έχει αποκλειστεί αν και το πιθανότερο είναι για τη συγκεκριμένη υποχρέωση να κάνουν υπομονή στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Να γιατί οι περισσότεροι επαγγελματίες και οι λογιστές τους, ακόμη και αν "κατεβάσουν ρολά" για λίγες ημέρες μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει, θα είναι με ένα κινητό και ένα laptop στο χέρι. Πολλές οι εκκρεμότητες, πολλά και τα λεφτά που "γυρίζουν".

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις στο άκουσμα της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να ζητήσει τροποποιητικές δηλώσεις από τις επιχειρήσεις προκειμένου να διορθωθεί ο συντελεστής υπολογισμού της προκαταβολής φόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, η απόφαση να δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου, κατέβασε τους τόνους. Βέβαια, αυτή τη φορά, οι επιχειρήσεις θα είναι αυτές που θα πιέζουν για επίσπευση της διαδικασίας υποβολής της δήλωσης καθώς με την τελική εκκαθάριση, μπορούν να φεύγουν φορολογικά βάρη δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Από την ΑΑΔΕ υποστηρίζουν ότι η διαδικασία -η οποία θα ξεκινήσει αύριο με την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων αλλά και το άνοιγμα της πλατφόρμας- παίρνει πέντε λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί, για να φανεί και η έκταση της ελάφρυνσης, ότι με την μείωση των συντελεστών υπολογισμού της προκαταβολής φόρου, το υπουργείο Οικονομικών προϋπολογίζει να χάσει έσοδα ακόμη και 1,5 δις. ευρώ.

Η πλατφόρμα για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων έχει ήδη δεχτεί περισσότερες αιτήσεις σε μια εβδομάδα από ότι είχε δεχτεί η προηγούμενη πλατφόρμα σε περίπου 1,5 χρόνο.

Αυτό οφείλεται βέβαια στην διεύρυνση των κριτηρίων αλλά και στην απλοποίηση της διαδικασίας.

Στο υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξούν ότι στο πρόγραμμα "Γέφυρα" θα ενταχθούν τελικώς εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια κάτι βέβαια που μένει να φανεί στην πράξη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΑΔΕ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ 18 Σεπ 2020 | 07:49

Μειώσεις τελευταίας στιγμής έως και 22% στον ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες – Ποιοι είναι οι τυχεροί σε 16 περιοχές [πίνακας]

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης νέες αντικειμενικές αξίες σε 16 περιοχές της χώρας.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΠΛΗΣ ΔΟΣΗΣ 17 Σεπ 2020 | 08:01

ΕΝΦΙΑ: Στην... παράταση η προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης – Πότε θα έρθουν τα εκκαθαριστικά

Η τελική εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ δεν αναμένεται να γίνει τελικώς ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16 Σεπ 2020 | 17:24

Έτσι θα γίνουν 100 χιλιάδες προσλήψεις- "Χάρισμα" οι ασφαλιστικές εισφορές για να μειωθεί η ανεργία

Χαρίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να κάνουν προσλήψεις

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 16 Σεπ 2020 | 14:16

Κορονοϊός: Η λίστα με τις επιχειρήσεις που "κατεβάζουν ρολά" από σήμερα στην Αττική - Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την επιβολή μέτρων προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού.

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ 15 Σεπ 2020 | 08:07

Μείωση φόρων έως και 60% για ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες - Αναλυτικά παραδείγματα

Στα μεγαλύτερα εισοδήματα, το συνολικό όφελος μπορεί να ξεπερνά τα 2000 ευρώ. Τα ποσά που θα αποτυπωθούν στο εκκαθαριστικό του 2021.

ΑΛΛΟ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΞΑΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ 14 Σεπ 2020 | 16:56

Σταϊκούρας: Δημοσιονομική χαλάρωση λόγω κορονοϊού και το 2021

Η δημοσιονομική ευελιξία που ισχύει στην Ευρώπη λόγω κορονοϊού, θα συνεχίσει και το 2021 αποκάλυψε ο Χρήστος Σταϊκούρας

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 13 Σεπ 2020 | 08:39

Εξαγγελίες Μητσοτάκη από ΔΕΘ: Ποιοι θα δουν διπλή αύξηση στον μισθό τους - Αναλυτικά παραδείγματα

Τα κέρδη για εργαζομένους και εργοδότες από τις οικονομικές εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Πώς ένας εργαζόμενος θα δει ακόμη και πάνω από 30 ευρώ τον μήνα στον μισθό του.

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 12 Σεπ 2020 | 15:15

"Λαβράκια" έβγαλαν οι Ράμπο της ΑΑΔΕ: Υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής από τεχνικές εταιρείες, ινστιτούτα, γραφεία τελετών

Επιχείρηση που πουλούσε συσκευές κινητής τηλεφωνίας και εξαρτημάτων, εντοπίστηκε να έχει πουλήσει εμπορεύματα χωρίς αποδείξεις ύψους 1.177.194€

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 12 Σεπ 2020 | 13:42

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: "Παγώνουν" τα φετινά εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ - Αναμένονται ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, θα επηρεάσει τα φετινά εκκαθαριστικά, κάτι που "υποχρεώνει" την ΑΑΔΕ να αναστείλει την ανάρτησή τους.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 11 Σεπ 2020 | 07:51

Πακέτο στήριξης 1,2 δισ. ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους: Άνοιξε η πλατφόρμα - Ποιους αφορά - Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

Για πρώτη φορά μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο από την επιστρεπτέα προκαταβολή και επαγγελματίες οι οποίοι δεν διαθέτουν προσωπικό. 10 ημέρες περιθώριο για αιτήσεις.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 10 Σεπ 2020 | 13:11

Τουρισμός: Το plan B για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων ενεργοποιούν οι τράπεζες

Το plan B για τη στήριξη των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, ενεργοποιούν οι τράπεζες, μετά την πρόωρη "αυλαία" για την τουριστική σεζόν

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Σεπ 2020 | 07:58

Αύξηση των καθαρών μισθών φέρνει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης - "Ψαλίδι" και στις ασφαλιστικές εισφορές

Η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο το ποσοστό μείωσης της εισφοράς να είναι "στοχευμένο" ώστε να ευνοηθούν περισσότερο οι πληγέντες από την πανδημία.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 09 Σεπ 2020 | 19:01

Παπαστράτος: Με 10.000.000 ευρώ ενισχύεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων Μικρής Λιανικής

Συνεχίζουμε Μαζί: Το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Παπαστράτος άμεσης στήριξης του κλάδου της Μικρής Λιανικής ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας