X

Ο Βαρουφάκης στις πλατείες στο Παρίσι με διαδηλωτές

Στο Παρίσι, δίπλα στους Γάλλους που διαδηλώνουν κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Φρανσουά Ολάντ.

Γράφει: TheToc team

Στο Παρίσι, δίπλα στους Γάλλους που διαδηλώνουν κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Φρανσουά Ολάντ αλλά και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μην αφήσετε αυτή τη δράση να προωθήσει καριέρες. Κάντε τη διαφορά, όλοι μαζί ανά την Ευρώπη» είπε ο Βαρουφάκης και κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την εργασία με την εφαρμογή της νέας μεταρρύθμισης.

Με το μικρόφωνο στο χέρι ο Bαρουφάκης μίλησε για
υπονόμευση της εργασίας στην Γαλλία που μπορεί μόνο να κάνει πιο βαθιά την κρίση» συγκρίνοντας τις κινητοποιήσεις του Παρισιού και των διαδηλώσεων κατά της λιτότητας το 2011 στο Σύνταγμα.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τον Φρανσουά Ολάντ ότι «υποτιμώντας την εργασία θα προκαλέσει μόνο ακόμη βαθύτερη κρίση». Για τον Ερντογάν είπε: «Όταν οι άνθρωποι χτυπούν την πόρτα σου κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι τρομαγμένοι, έχουν παιδιά, τι κάνεις; Τους ανοίγεις την πόρτα. Δεν κάνεις οικονομικές αναλύσεις κόστους για ένα τέτοιο θέμα».