Ο "μυστηριώδης" Ελληνας από τη Βενεζουέλα που αγόραζε ξενοδοχεία και βίλες επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο ομογενής Θεόδωρος Δουζόγλου, επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα έκανε αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα το 2015 όταν αγόρασε το ξενοδοχείο Πεντελικόν

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Ενάμιση χρόνος έχει περάσει από τότε που ο επικεφαλής των εργασιών του ομίλου στην Ελλάδα, Λαυρέντης Αλβέρτης έδινε μία πρώτη εικόνα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομογενή επιχειρηματία Θεόδωρου Δουζόγλου στην εγχώρια αγορά real estate.

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου, επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα έκανε αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα το 2015 όταν αγόρασε το ξενοδοχείο Πεντελικόν της Κηφισιάς πλειοδοτώντας με 23 εκατ. ευρώ. Ήταν η πρώτη φορά και φυσικά όχι η τελευταία που το όνομα του ακούστηκε στην ελληνική αγορά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Capital.gr σε άρθρο του.

Όπως γράφει η Ελένη Μπότα μέσα στην τετραετία (2015 - 2018), έλαβαν χώρα μία σειρά ακόμη επιβλητικών επενδύσεων από τον ομογενή επιχειρηματία, που προκάλεσαν αίσθηση στην ελληνική αγορά και το ελληνικό επιχειρείν.

O κ. Αλβέρτης τότε, ο οποίος πλέον έχει αποχωρήσει από τον Όμιλο, είχε ανακοινώσει στην διάρκεια της παρουσίασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε εκπροσώπους του τύπου, ότι στο χαρτοφυλάκιο της SCD Group (κυπριακή holding που λειτουργεί ως επενδυτικός βραχίονας του Δουζόγλου στην Ελλάδα), βρίσκονται περί τα 70 ακίνητα, για τα οποία μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί 180 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια για την εξαγορά τους και η τρέχουσα αποτίμηση ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα σε αυτό το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων του κ. Δουζόγλου, για τα οποία υπήρχε σχέδιο σύστασης ΑΕΕΑΠ, ξεχωρίζουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία όπως το ξενοδοχείο Πεντελικόν της Κηφισιάς για το οποίο πλειοδότησε με 23 εκατ. ευρώ, το ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο το οποίο αποκτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 17 εκατ ευρώ, το ιστορικό κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου το οποίο αποκτήθηκε το 2016 έναντι τιμήματος 13 εκατ. ευρώ, το ξενοδοχείο Mistral στην Καστέλλα του Πειραιά που απέκτησε το 2017 έναντι 6 εκατ ευρώ, το ξενοδοχείο Αtheneum Smart στη Συγγρού, έκταση στην Ελιά Μυκόνου όπου είχε ανακοινωθεί ότι θα κατασκευαστούν 140 Bungalows αλλά και δύο βίλες στον Αγιο Λάζαρο Μυκόνου που ανήκαν στον Θεόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο "μυστηριώδης" Ελληνας από τη Βενεζουέλα που αγόραζε ξενοδοχεία και βίλες επί ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης ανήκουν κτίρια γραφείων σε Μαρούσι και Πειραιά, αποθήκες (ήδη έχει αποκτηθεί μία και έχει μισθωθεί από τον όμιλο Σκλαβενίτη, ενώ ετοιμάζεται μεγάλη επένδυση για δεύτερη αποθήκη σε έκταση 100.000 τ.μ στην Αττική, κατοικίες στο Ψυχικό και αρκετές εκτάσεις γης κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής καθώς και στην Αγία Παρασκευή.

Ακίνητα που δεν αξιοποιήθηκαν

Η υλοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει με τραπεζικό δανεισμό, με τον όμιλο Δουζόγλου να προσανατολίζεται στην άντληση κεφαλαίων από την Aegean Baltic Bank και την Εθνική Τράπεζα, ενώ είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ από την Optima Bank.

Για την αξιοποίηση της σημαντικής αυτής ακινήτης περιουσίας, ο επικεφαλής του Ομίλου δήλωνε πως είναι σε διαπραγματεύσεις με ξενοδοχειακές αλυσίδες για τη διαχείριση των ξενοδοχείων και την αναβάθμισή τους, ενώ μέχρι το 2020 θα προχωρούσαν σε εισαγωγή της SCD Group στο χρηματιστήριο Κύπρου, προκειμένου να "ενισχυθεί η διαφάνεια των δραστηριοτήτων του Ομίλου".

Ενάμιση χρόνο μετά, ο όμιλος του ομογενούς επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, τον οποίο αρκετοί ήταν εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει "μυστηριώδη" αφού ουδέποτε έχει εμφανιστεί δημόσια, δεν προχώρησε σε καμία επένδυση, δεν εισήχθη καμία εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Κύπρου και δεν υπέγραψε καμία συμφωνία με διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα για τη διαχείριση των ξενοδοχειακών του μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστορία της οικογένειας Δουζόγλου

Η ιστορία της οικογένειας Δουζόγλου, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 20ου αιώνα και εν συνεχεία στη Ρουμανία, όπου ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Με την εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώτος εκδιώχθηκαν και ο Σπύρος Δουζόγλου, πατέρας του Θεόδωρου εγκαταστάθηκε στη Βενεζουέλα, όπου διακρίθηκε επιχειρηματικά στον χώρο των τροφίμων και στο λιανεμπόριο. Τα ηνία πήρε το 1986 ο γιος του Θεόδωρος Δουζόγλου καταφέρνοντας να πολλαπλασιάσει την αξία των επιχειρήσεων της οικογένειας του.

Είχε την αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας στη Βενεζουέλα, ενώ έλεγχε έναν επιχειρηματικό όμιλο με 10.000 εργαζομένους και διαφοροποιημένη δραστηριότητα στο λιανεμπόριο, μέχρι και πριν από λίγους μήνες, οπότε το καθεστώς Μαδούρο προχώρησε στη δήμευσή του.

Ωστόσο από την εποχή Τσάβες που άρχισαν οι αποκρατικοποιήσεις, ο Δουζόγλου κατάφερε να διαστηρήσει κάποιες από τις δραστηριότητές του αλλά επί Μαδούρο όλη η περιουσία του πέρασε στο κράτος. Έτσι το 2015 ξεκίνησε να επενδύει από τα διαθέσιμα που βρίσκονται σε τράπεζες των ΗΠΑ, σε ακίνητα στην Ελλάδα

Το όνομα του κ. Δουζόγλου, είχε ακουστεί στο εγχείρημα για την εξαγορά ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της Creta Farms, αλλά η συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε "επειδή δεν υπήρξε το επιδιωκόμενο επίπεδο συνεννόησης με τη διοίκηση της εταιρείας” καθώς επίσης και στο διαγωνισμό για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πηγή: Capital.gr/ Ελένη Μπότα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

18 Σεπ 2021 | 20:11

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ - Θα καταργήσουμε τον νόμο Χατζηδάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 17 Σεπ 2021 | 20:26

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 10,2 μονάδων για τη ΝΔ - Πρώτο κόμμα στους ανεμβολίαστους ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%

Σημαντικό προβάδισμα της τάξης των 10,2 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Το 23% των ερωτηθέντων ανεμβολίαστων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το 12% Ελληνική Λύση

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Σεπ 2021 | 12:27

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να καταργήσει την "αξιολόγηση" Κεραμέως

"Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει απαξιωτικά και αντιδημοκρατικά τους εκπαιδευτικούς" αναφέρει ο Ν. Φίλης.

Η PROP TECH ΕΤΑΙΡΕΙΑ PROSPERTY 17 Σεπ 2021 | 11:55

Δέκα επενδυτικά οικιστικά ακίνητα στην Αθήνα από 592 ευρώ το τετραγωνικό

Δέκα επενδυτικά οικιστικά ακίνητα - ευκαιρίες, με την τιμή τους να ξεκινά από τα 592 ευρώ ανά τετραγωνικό.

ΔΙΠΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Σεπ 2021 | 11:52

Ηλιόπουλος: Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα αποδομήσει το πρόγραμμα-κοροϊδία του Μητσοτάκη

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του παρουσίασε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

ΓΙΑ 6,3 ΕΚΑΤ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. 17 Σεπ 2021 | 07:09

ΕΝΦΙΑ: Πιθανή η πληρωμή διπλής δόσης τον Οκτώβριο για διευκόλυνση των φορολογουμένων

Τη δυνατότητα να μεταφέρουν την πληρωμή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ, που είναι προγραμματισμένη για τέλος Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι θα έχουν 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΣΤΟ STAR 16 Σεπ 2021 | 21:01

Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά με 11,9% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ - Στο 70% η αρνητική αξιολόγηση για ΣΥΡΙΖΑ [Βίντεο]

Νέα δημοσκόπηση της MRB - Ποια είναι η γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση, τον ανασχηματισμό, τις εξαγγελίες της ΔΕΘ και τους νέους υπουργούς

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 16 Σεπ 2021 | 12:17

Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων: Έως 30% οι αυξήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Η αύξηση των τιμών στα ενοίκια μετά το 2017 στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει φτάσει το 30%, ενώ πέριξ του κέντρου σημειώνεται άνοδος τιμών της τάξεως του 10% με 15%.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 16 Σεπ 2021 | 12:12

Φοιτητική στέγη: Τα πιο ακριβά και τα πιο φτηνά ενοίκια - Πανελλαδική έρευνα του Spitogatos [πίνακες]

Το κόστος της φοιτητικής ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένει παραδοσιακά υψηλότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 79 ΕΤΩΝ 16 Σεπ 2021 | 11:24

Νικόλαος Νταβατζής: Πέθανε ο Καστοριανής καταγωγής δημιουργός του History Channel

Πέθανε ο Νικόλαος Νταβατζής, o ομογενής που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των τηλεοπτικών δικτύων της καλωδιακής τηλεόρασης Α&Ε και του History Channel.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΗΠΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 16 Σεπ 2021 | 10:45

ΣΥΡΙΖΑ: "Αδύναμος ο κ. Μητσοτάκης, φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο"

"Ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο που στοχοποίησε νήπια", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

16 Σεπ 2021 | 07:07

Ο Κολόμπο και οι δημοσκοπήσεις της "Αυγής"...

Ο καλύτερος τρόπος να διαβάζει κάποιος ενίοτε τις δημοσκοπήσεις είναι η μέθοδος του "Επιθεωρητή Κολόμπο".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Σεπ 2021 | 11:34

Τη διαγραφή του Μπογδάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα με ονόματα νηπίων

Τη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. "Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά", αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα με λίστα ονομάτων νηπίων.