Follow us

Ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ και η Telecom Egypt ξεκινούν την τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αφρική

Πρόκειται για μία στρατηγικού χαρακτήρα κοινή επένδυση με την οποία οι δύο πλευρές συμμετέχουν στην ανάπτυξη της πρώτης υποθαλάσσιας καλωδιακής υποδομής ανάμεσα στην Ελλάδα με την Αίγυπτο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΔΜΗΕ

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε ισχυρό κόμβο μεταφοράς δεδομένων ανοικτής πρόσβασης ανάμεσα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, καθώς ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ, μέσω της θυγατρικής του Εταιρείας Grid Telecom και η Telecom Egypt, κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Αιγύπτου, ξεκινούν τη διακλάδωση προς την Κρήτη, του μεγάλου τηλεπικοινωνιακού καλωδίου που θα διασυνδέσει τις περισσότερες χώρες στα παράλια της Αφρικής.

Πρόκειται για μία στρατηγικού χαρακτήρα κοινή επένδυση με την οποία οι δύο πλευρές συμμετέχουν στην ανάπτυξη της πρώτης υποθαλάσσιας καλωδιακής υποδομής ανάμεσα στην Ελλάδα με την Αίγυπτο, μέσω της Κρήτης, δημιουργώντας μία νέα, αξιόπιστη τηλεπικοινωνιακή γέφυρα σε τρεις ηπείρους. Στο πλαίσιο αυτό, η Grid Telecom, που αποτελεί το τηλεπικοινωνιακό "όχημα" του Διαχειριστή, αποκτά σημαντική καλωδιακή χωρητικότητα προς την Αίγυπτο, την Ιταλία και τη Γαλλία, εξασφαλίζοντας πρόσβαση μέσω του νέου καλωδίου σε γειτονικές χώρες.

Σε συνέχεια της υπογραφής προκαταρκτικής συμφωνίας τον Ιούνιο του 2022, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telecom Egypt κ. Adel Hamed και ο Διευθυντής της Grid Telecom κ. Γιώργος Ψυρρής, υπέγραψαν χθες στο Κάιρο, παρουσία του Υπουργoύ Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Αιγύπτου Δρ. Amr Talaat, τη σύμβαση για την κατασκευή και πόντιση της διακλάδωσης του μεγάλου καλωδίου της Αφρικής. Είχε προηγηθεί η υπογραφή στρατηγικού Μνημονίου Κατανόησης τον Φεβρουάριο του 2022 στην Αθήνα, με τον οποίο τέθηκαν οι βάσεις για τη διερεύνηση διαφορετικών επιλογών συνδεσιμότητας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου μέσω υφιστάμενων και μελλοντικών ζεύξεων οπτικών ινών.

Διαβάστε Επίσης

Το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα της Αφρικής αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 και θα έχει συνολικό μήκος άνω των 45.000 χλμ.

Η προβλεπόμενη διακλάδωση του καλωδίου θα προσαιγιαλωθεί στο Τυμπάκι, στη νότια πλευρά της Κρήτης, διασυνδέοντας το νησί ανατολικά με το Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο και δυτικά με τη Γένοβα στην Ιταλία και τη Μασσαλία στη Γαλλία.

Το νέο τηλεπικοινωνιακό καλώδιο θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά την αυξανόμενη κίνηση δεδομένων μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Θα αποτελέσει επίσης τη συντομότερη διαδρομή με τη χαμηλότερη υστέρηση μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας που θα επεκτείνεται βόρεια προς τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και νότια προς την Αραβική Χερσόνησο και άλλους σημαντικούς προορισμούς στην Ασία και την Αφρική.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε:

"Με τη διακλάδωση του μεγάλου καλωδίου της Αφρικής προς την Κρήτη, η Ελλάδα γίνεται σημείο σύνδεσης του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου συστήματος οπτικών ινών στον κόσμο και αναδεικνύεται σε κρίσιμο τηλεπικοινωνιακό κόμβο, διασυνδέοντας την Ευρώπη με την Αφρική και την Ασία. Η συνεργασία του Ομίλου ΑΔΜΗΕ με την Telecom Egypt θα δημιουργήσει έναν νέο διάδρομο υψηλής χωρητικότητας για τη μεταφορά δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, δίνοντας σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές του Ομίλου ΑΔΜΗΕ και ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τη θέση της Grid Telecom στη διεθνή αγορά".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telecom Egypt κ. Adel Hamed, δήλωσε:

"Η Telecom Egypt αναπτύσσει και επεκτείνει συνεχώς τις διεθνείς υποδομές της. Η συνεργασία μας με τη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ Grid Telecom θα προσθέσει σημαντική αξία στην ισχυρή παγκόσμια εμβέλεια των δικτύων μας σε περισσότερους από 140 προορισμούς, σε πάνω από 60 χώρες. Οι επενδύσεις μας σε νέα συστήματα και τηλεπικοινωνιακές λύσεις, όπως στο καλώδιο της Αφρικής, το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο που αναπτύχθηκε ποτέ, επιβεβαιώνουν την ηγετική μας θέση η οποία στηρίζεται στις πολυεπίπεδες υποδομές μας, μέσα από τη δημιουργία καλωδιακών σταθμών προσαιγιάλωσης και διαδρομών διέλευσης που καλύπτουν την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για διεθνή καλωδιακή χωρητικότητα".

Διαβάστε Επίσης

Ο Υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Αιγύπτου Δρ. Amr Talaat, δήλωσε:

"Η σημαντική αυτή συμφωνία για ένα νέο υποθαλάσσιο καλώδιο που θα διασχίζει τη Μεσόγειο και θα συνδέσει την Αίγυπτο με την Ελλάδα ενισχύει τη στρατηγική ικανότητα της Αιγύπτου στο πεδίο των διεθνών υποβρυχίων καλωδίων, δημιουργώντας στις ελληνικές ακτές ένα νέο σημείο προσαιγιάλωσης στην Ανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, δεδομένου ότι πάνω από το 90% της ροής δεδομένων μεταξύ Ανατολής και Δύσης διέρχεται από αιγυπτιακά χωρικά ύδατα και εδάφη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ 26 Ιαν 2023 | 14:47

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τρολάρει τον Λαβρόφ: Πήγες στην Αφρική να δεις τα... Leopard;

Παρεξηγήθηκαν στην Αφρική με το τρολάρισμα του γερμανικού ΥΠΕΞ στον Σεργκέι Λαβρόφ - "Δεν θα σας βοηθήσει ένα αστείο να κάνετε συμμάχους"

PROMOTER ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ 18 Ιαν 2023 | 11:22

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς το πρότζεκτ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Αιγύπτου

Το GREGY, που αποσκοπεί στην απευθείας διασύνδεση Aιγύπτου - Aττικής, με καλώδιο χωρητικότητας 3.000 MW, και προϋπολογισμού πάνω από 3 δισ. ευρώ, θα μεταφέρει 100% πράσινη, καθαρή ενέργεια.

ΣΤΟ ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΓΚΑΜΠΟΝ 14 Ιαν 2023 | 11:30

Ο Νίκος Δένδιας στη ζούγκλα της Γκαμπόν - "Μοναδική εμπειρία" [βίντεο]

Ο υπουργός Εξωτερικών μάλιστα δημοσίευσε ένα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram από το τροπικό δάσος του εθνικού δρυμού της Γκαμπόν.

"ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ" ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 11 Ιαν 2023 | 23:24

Λιβύη: Ο υπουργός πετρελαίου καλεί Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο σε συνεννόηση για ΑΟΖ

Σε συνέντευξή του στο Al-Jazeera Mubasher ο υπουργός της Λιβύης ανέφερε ότι "είναι καιρός για τη χώρα" του να πετύχει "έναν φιλικό διακανονισμό με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο για την οριοθέτηση ΑΟΖ".

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ SUN 10 Ιαν 2023 | 19:08

Μουντιάλ 2030: Ο Ρονάλντο θα πάρει 200 εκατ. ευρώ για να προωθήσει τη συμμετοχή Ελλάδας, Σ. Αραβίας και Αιγύπτου

Ο 38χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο θα αποτελέσει το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας για το Μουντιάλ του 2030 που θέλουν να συνδιοργανώσουν η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος αλλά και η Ελλάδα.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ 10 Ιαν 2023 | 08:12

Συμφωνία με την Αίγυπτο για 5.000 εργάτες γης - Στη Βουλή το νομοσχέδιο Βαρβιτσιώτη

Το νομοσχέδιο για τους εργάτες γης από την Αίγυπτο και η συμβολή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

MONEY SHOW 01 Φεβ 2023 | 15:39

Αυτά είναι τα επαγγέλματα που θα κάνουμε το 2035 - Δεν υπάρχουν καν σήμερα

Πάνω από 6 στους 10 μαθητές δημοτικού θα κάνουν το 2035 επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα.

01 Φεβ 2023 | 14:49

Η επένδυση στο κομμάτι του καφέ είναι μονόδρομος για τους επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας και της εστίασης

Ποιότητα, γεύση και βιωσιμότητα στην πράξη, χάρις στη Nespresso Professional που μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας πιο πράσινη και να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

ΕΝΑΝΤΙ 12,9% ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2021 01 Φεβ 2023 | 12:33

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,6% υποχώρησε η ανεργία τον Δεκέμβριο

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.150.724 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 78.907 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Φεβ 2023 | 12:24

Eurostat: Στο 7,2% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο στην Ελλάδα - Σημάδια αποκλιμάκωσης και στην Ευρωζώνη

Πέρυσι ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2022 ήταν στο 5,5% σε μια περίοδο πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

ΓΙΑ 14Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 01 Φεβ 2023 | 12:06

Υπουργείο Ανάπτυξης: Σε ποια προϊόντα στο "Kαλάθι του Nοικοκυριού" μειώθηκαν οι τιμές

Σε ποια προϊόντα οι τιμές μειώθηκαν και σε ποια έμειναν σταθερές σε σύνολο 833 προϊόντων στο "Καλάθι του Νοικοκυριού".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Φεβ 2023 | 11:08

Πόσες εισφορές πρέπει να πληρώνετε για να πάρετε σύνταξη 1000 ευρώ; - Η παγίδα με τις κατηγορίες

Ακόμη και ο 30άρης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι την σημερινή του επιλογή θα την "κουβαλάει".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 01 Φεβ 2023 | 09:23

Γεωργιάδης: Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες μειώσεις στο "καλάθι του νοικοκυριού"

Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες μειώσεις στο καλάθι του νοικοκυριού, ενώ για 14η εβδομάδα η αξία του διατηρήθηκε σταθερή.