Ο Παπαστράτος έβαλε στόχο να εγκαταλείψουμε το τσιγάρο

Πως όμως θα επιτευχθεί ο στόχος 1 εκατ. καπνιστές να εγκαταλείψουν το τσιγάρο;

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σήμερα η Ελλάδα, με 2,4 εκατομμύρια καπνιστές, καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά το κάπνισμα. Κάτι που θέλει να αλλάξει η Παπαστράτος η οποία έθεσε από χθες έναν φιλόδοξο στόχο. Έως το τέλος του 2021, 1 εκατομμύριο Έλληνες καπνιστές να εγκαταλείψουν το τσιγάρο. Ένας φιλόδοξος στόχος τον οποίο η εταιρεία εκτιμά ότι θα καταφέρει να τον πετύχει σε συνεργασία και με την πολιτεία.

Ήδη, όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα τελευταία τρία χρόνια περίπου 300.000 καπνιστές, είτε διέκοψαν το τσιγάρο είτε μετακινήθηκαν σε εναλλακτικές όπως είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού. Προς το iqos μετακινήθηκαν 210.000 πρώην καπνιστές συμβατικών τσιγάρων.

Πως όμως θα επιτευχθεί ο στόχος 1 εκατ. καπνιστές να εγκαταλείψουν το τσιγάρο; Ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι η ενημέρωση. Στο πλαίσιο αυτό η Παπαστράτος ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης σε 20.000 σημεία λιανικής πώλησης ώστε τα προϊόντα νικοτίνης να μην πωλούνται σε ανήλικους. Επίσης η εταιρεία θα συνεχίσει τις συνεργασίες με smoke free πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να θέσουν τέλος στο τσιγάρο, όπως είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε ο κ. Χαρπαντίδης, η εταιρεία θα φέρει στην ελληνική αγορά και άλλα προϊόντα προκειμένου να προσφέρει στους καταναλωτές και άλλες εναλλακτικές να κόψουν το τσιγάρο. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Χαρπαντίδης, ανέφερε πως χρειάζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο έτσι ώστε τα νέα προϊόντα να αξιολογούνται από τις Αρχές για τη σωστή ενημέρωση των καταναλωτών, ενώ σημείωσε πως η Ιατρική και επιστημονική κοινότητα πρέπει να μελετήσει τα νέα προϊόντα βάζοντας στο μικροσκόπιο τις επιστημονικές έρευνες που τους αφορούν.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Παπαστράτος είπε πως έχει πολλούς συμβολισμούς σε ότι αφορά το ίδιο το επιχειρείν και την υπευθυνότητα του επιχειρείν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια να αναφέρει πως η εταιρεία Παπαστράτος και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει είναι συμβατές με την εποχή και σέβεται το ανώτατο αγαθό που είναι η υγεία του ανθρώπου.

ΠΗΓΗ CAPITAL

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1 06 Απρ 2020 | 23:28

Σταϊκούρας: Έρχεται μείωση του ενοικίου στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, αλλά δεν έκλεισαν [Βίντεο]

Τη νομοθετική αυτή ρύθμιση προανήγγειλε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών

Η ΕΓΚΥΛΙΟΣ-ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ 06 Απρ 2020 | 22:00

Βρούτσης: Παράταση στην Άδεια Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Μέχρι πότε θα παραταθεί η διορία για το μέτρο που έληγε στις 10 Απριλίου. Τι είπε για τους ανέργους και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 06 Απρ 2020 | 19:47

ΕΦΚΑ: Ποιος είναι ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους

Ποιο είναι το μέσο ημερομίσθιο και ο μέσος μισθός στη μερική απασχόληση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 06 Απρ 2020 | 19:14

Κορονοϊός: Πότε μπαίνει το έκτακτο δώρο Πάσχα σε υγειονομικούς και όχι μόνο - Ποιοι το δικαιούνται

Υλοποιείται η δέσμευση Μητσοτάκη για οικονομική ενίσχυση των "μαχητών της πανδημίας"

06 Απρ 2020 | 18:36

"Nein": Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει εκ νέου τις εισηγήσεις για τα κορονο-ομόλογα

Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει εκ νέου τις εισηγήσεις για "κορονο-ομόλογα" και προκρίνει τον ΕΜΣ, την ΕΚΤ, την ΕΤΕπ και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΣΤΗΝ HANDELSBLAT 06 Απρ 2020 | 18:33

Υπέρ ευρωομολόγων, κατά προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ο Γ. Στουρνάρας

Κατά της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης από τον ESM, o Γ. Στουρνάρας

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 06 Απρ 2020 | 16:30

ΓΣΕΕ: Ερωτήσεις-απαντήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων επί κορονοϊού- Επίδομα, άδεια και συμβάσεις

Ερωτήματα που αφορούν την καταβολή αποδοχών από επιχείρηση που έχει αναστείλει τη λειτουργία της με εντολή δημόσιας Αρχής, την άδεια άνευ αποδοχών και την ετήσια άδεια αναψυχής.

06 Απρ 2020 | 15:59

ΚΕΠΕ: Στα ύψη ο δείκτης "φόβου" λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού

Ο δείκτης "φόβου" αποτυπώνει την αβεβαιότητα των συμμετεχόντων στην αγορά παραγώγων για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς

06 Απρ 2020 | 14:44

Μέτα την ACS, έφοδο και στη Γενική Ταχυδρομική έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης

Έφοδο στη Γενική Ταχυδρομική, μετά από αυτή που είχε γίνει στην ACS, πραγματοποιεί αυτή την ώρα κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 06 Απρ 2020 | 13:34

Εκθεση σοκ για μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα- Θα φθάσει το 10,3% το β΄τρίμηνο του 2020

Υφεση έως και 6% φέτος αναμένει η HSBC για την Ελλάδα

ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 06 Απρ 2020 | 12:12

Απόφαση του ΣτΕ για τη γραμμή 4 του Μετρό: Αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί το έργο

Αποσοβείται η ανησυχία για ματαίωση του διαγωνισμού