Ο Χουλιαράκης είδε τον Κρούγκμαν που ήθελε...Βαρουφάκη

Συνάντηση με τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης τη Δευτέρα.

o-xouliarakis-eide-ton-krougkman-pou-ithelebaroufaki
SHARE THIS
0
SHARES

Συνάντηση με τον νομπελίστα οικονομολόγο και καθηγητή του φημισμένου πανεπιστημίου του Princeton Πολ Κρούγκμαν είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, η μακροοικονομική στρατηγική για την βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική και η ευρωπαϊκή οικονομία.

Κρούγκμαν: Κακώς ο Τσίπρας δεν προχώρησε στο σχέδιο Βαρουφάκη  

Σε συνέντευξή του, πάντως, πριν από μερικές ημέρες στον ΣΚΑΙ ο κ. Κρούγκμαν που βρέθηκε στην Αθήνα για συνέδριο δεν εκφράστηκε και με τα καλύτερα λόγια για τη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιολόγησε ως εσφαλμένη τη στρατηγική διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Τσίπρα, τόνισε πως το μνημόνιο 3 είναι σχεδιασμένο για να αποτύχει, ενώ διερωτήθηκε ποια η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τα κόμματα που υποστηρίζουν τα μνημόνια.

Ο κ. Κρούγκμαν θεώρησε εσφαλμένη τη στρατηγική της κυβέρνησης Τσίπρα στην εξάμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καθότι δεν είχε έτοιμη εναλλακτική, ενώ σημείωσε αντί της συμφωνίας με την Τρόικα, ο Τσίπρας θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στο σχέδιο Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα και, εν ανάγκη, και στη δραχμή.

Υπογράμμισε πάντως ότι είναι αδύνατον να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τους κινδύνους της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, δηλαδή το βάθος και τη διάρκεια της οικονομικής αναταραχής που θα προκαλούσε.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook