Follow us

Οι 17 περιοχές που θα εξορμήσει η εφορία το καλοκαίρι - Ερχονται τσουχτερά πρόστιμα και λουκέτα

Μαζική εξόρμηση των εφοριακών σε 12 νησιά και 5 χερσαίους τουριστικούς προορισμούς. Οι έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά - και αργίες- κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μαζική εξόρμηση των εφοριακών σε 12 νησιά και 5 χερσαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας δρομολογεί η ΑΑΔΕ, προκειμένου να διενεργήσουν εξονυχιστικούς φορολογικούς ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο, μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για τα νησιά του Αιγαίου (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κ.λπ) αλλά χερσαίους προορισμούς της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής και της Εύβοιας.

Ανάλογα με τη βαρύτητα των παραβάσεων που διαπιστώνονται, επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και "λουκέτα" από 48 ώρες έως ένα μήνα. Με λουκέτο αλλά και ποινικές κυρώσεις τιμωρούνται και όσοι βιαιοπραγούν σε βάρος των εφοριακών ελεγκτών.

Στην απόφαση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ τονίζεται ότι στο στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2022, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Για την υλοποίηση των ως άνω ελέγχων πρέπει να ενισχυθούν με ελεγκτές οι εφορίες για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο:

Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου

Δ.Ο.Υ. Αιγίου

Δ.Ο.Υ. Θήρας

Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας

Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής

Δ.Ο.Υ. Κύμης

Δ.Ο.Υ. Κω

Δ.Ο.Υ. Μυκόνου

Δ.Ο.Υ. Νάξου

Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου

Δ.Ο.Υ. Πάρου

Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου

Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας 

Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου

Δ.Ο.Υ. Σάμου

Δ.Ο.Υ. Σύρου

Δ.Ο.Υ. Χανίων

Προκειμένου να ενισχυθούν οι ως άνω Υπηρεσίες, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι του κλάδου Εφοριακών που ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να υποβάλλουν σχετικό αίτημα το αργότερο έως 10/05/2022.

Συνολικά το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει 34.000 μερικούς επιτόπιους ελέγχους πρόληψης από τις εφορίες και τα νέα ελεγκτικά κέντρα και 14.500 από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης των Δημοσίων.

Οι ελεγκτές θα έχουν ανά χείρας τα tablets και μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Φορολογίας, θα υποστηρίζονται άμεσα και πλήρως η διαχείριση των υποθέσεων ελέγχου, θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα των φορολογούμενων, ενώ θα υπάρχουν αυτοματοποιημένα φύλλα ελέγχου.

Διαβάστε Επίσης

Σημειώνεται ότι για όσους φοροδιαφεύγουν προβλέπεται "λουκέτο" δύο έως και δέκα ημερών: Με τη διαπίστωση μη έκδοσης ή ανακριβούς περισσοτέρων των 10 αποδείξεων ή ανεξαρτήτως πλήθους εφόσον η αξία των παραστατικών υπερβαίνει τα 500 ευρώ ξεκινούν οι διαδικασίες αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.

Για 48 ώρες την πρώτη φορά, για 96 ώρες αν ξαναπέσει στην ίδια παράβαση μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρονιά για τρεις αποδείξεις ανεξαρτήτως αξίας και αμελλητί για 10 ημέρες κάθε φορά που εντός δύο φορολογικών ετών από την πρώτη παράβαση διαπιστώνεται από τον ίδιο έλεγχο η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον τριών παραστατικών πώλησης, σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.

Στην περίπτωση όπου παρεμποδίζεται η διενέργεια επιτόπιου ελέγχου με απειλή ή χρήση βίας κατά των ελεγκτικών οργάνων, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ αναστέλλεται μέχρι ένα μήνα η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου στην οποία αφορά ο έλεγχος.

Πηγη: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 28 Ιουν 2022 | 12:31

Παράθυρο για νέα ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στα ταμεία

Ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στα ταμεία εξετάζει να φέρει η κυβέρνηση.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 28 Ιουν 2022 | 07:51

Λαβράκια από το σαφάρι για μπράβους στη Μύκονο: Ο χρυσαυγίτης και ο Γεωργιανός που βασάνιζε με ηλεκτρικό σίδερο

Οι έλεγχοι του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στα νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου, αποκάλυψαν τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του γνωστού ξενοδόχου του νησιού.

ΝΟΥΜΑΝ ΚΟΥΡΤΟΥΛΜΟΥΣ 27 Ιουν 2022 | 12:31

Νέα πρόκληση από Τούρκο αξιωματούχο για την "στρατιωτικοποίηση των νησιών"

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος επανέλαβε ότι "η στρατιωτιοποίηση των νησιών του Αιγαίου, που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, δεν συμβάλλει στην ειρήνη της περιοχής".

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ 26 Ιουν 2022 | 13:21

Yeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ θέμα "παράνομης κατοχής νησιών" από την Ελλάδα

"Ένα άλλο θέμα που θα φέρει ο Ερντογάν στην ατζέντα της Συνόδου του ΝΑΤΟ είναι η παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα", αναφέρει το δημοσίευμα.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 26 Ιουν 2022 | 09:55

Νέες τουρκικές απειλές: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, αλλιώς θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους και όπου πάει...

Ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν μίλησε ειδικά για το Καστελόριζο λέγοντας ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά "κάτω από τη μύτη μας αυτό και αυτό είναι απειλητικό για εμάς".

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ 23 Ιουν 2022 | 20:17

Απειλεί με θράσος ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, αλλιώς θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους

Ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους η Τουρκία, με τον Οκτάι να ζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και να επιτίθεται στον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 23 Ιουν 2022 | 12:19

ΑΑΔΕ: Τέλος στους συμψηφισμούς μη ληξιπρόθεσμων οφειλών με επιστροφές ποσών από κατασχέσεις εις χείρας τρίτου

Σε περιπτώσεις οφειλών φορολογουμένου για τις οποίες έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε τρίτο (πχ τράπεζες), επιστρέφονται ποσά που έχουν αποδοθεί στην ΑΑΔΕ.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 22 Ιουν 2022 | 17:24

Κορονοϊός: Εκτοξεύτηκε η θετικότητα - 50,89% σε Μύκονο, 33,51% στη Σαντορίνη - Ανεβαίνει επικίνδυνα στην Αττική

Ανησυχία από την άνοδο του δείκτης θετικότητας στην επικράτεια από τον ΕΟΔΥ

ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ 20 Ιουν 2022 | 07:15

Πρωταγωνιστές στις τουριστικές αφίξεις τα "πράσινα" νησιά Χάλκη και Αστυπάλαια - 100% πληρότητα

Χάλκη και Αστυπάλαια έχουν ανέβει στο "τραίνο της μετάβασης τους σε καθεστώς πλήρους ενεργειακής αυτονομίας" και δρέπουν ήδη τους πρώτους καρπούς.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 17 Ιουν 2022 | 11:59

Πάρος: Μετατράπηκε σε κινηματογραφικό πλατό το πανέμορφο νησί

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο κινηματογραφικό πλατό και τώρα η Πάρος παίρνει σειρά μπροστά στις κάμερες μεγάλων παραγωγών.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 16 Ιουν 2022 | 12:12

Τουρισμός: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του Νότιου Αιγαίου

Οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ξεπέρασαν ήδη το 1 εκατομμύριο, με τον φετινό Μάη να είναι κατά 4.5% καλύτερος από πέρσι.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ 15 Ιουν 2022 | 17:24

Μητσοτάκης: Επιχορηγήσεις σχεδόν 500 εκ. ευρώ στα 42 μικρά νησιά της χώρας - Τα προγράμματα που "τρέχουν"

Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκησε η σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκης με τους δημάρχους των 42 νησιών της χώρας, με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 15 Ιουν 2022 | 10:54

Ροζάκης: Γιατί δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία των νησιών - Ο Ερντογάν δεν θα επιχειρήσει αναμέτρηση στο πεδίο

Ο πανεπιστημιακός και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης επισημαίνει ότι "δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην αμφισβήτηση κυριαρχίας κατοικημένων νησιών και στις "γκρίζες ζώνες".