Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ενα success story να το πιείς στο ποτήρι

Αύξηση κερδοφορίας, επενδύσεις και εξωστρέφεια από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, την εταιρία με το έντονο Ελληνικό DNA και τη διεθνή στρατηγική

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ενα success story να το πιείς στο ποτήρι

Αύξηση κερδοφορίας, επενδύσεις και έντονη εξωστρέφεια! Ολα τα παραπάνω ίσως μας προετοιμάζουν να διαβάσουμε τα εντυπωσιακά θετικά οικονομικά νέα μίας επιχείρησης από κάποια άλλη χώρα.

Ωστόσο, τα στοιχεία δεν αφορούν κάποια άγνωστη επιχείρηση. Συμβαίνουν σήμερα, συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης, και αφορούν την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, τη νέα εταιρία που δημιουργήθηκε πριν από μόλις ένα χρόνο με τη συγχώνευση της Μύθος Ζυθοποιίας και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας δημιουργώντας μία επιχειρηματική οντότητα με έντονο το Ελληνικό DNA αλλά διεθνή στρατηγική και σχεδιασμό για διείσδυση στις αγορές όλου του κόσμου.

Ενα χρόνο αργότερα τα οικονομικά στοιχεία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά και μας προδιαθέτουν να σηκώσουμε τα ποτήρια μας και να τσουγκρίσουμε στην υγειά μίας επιχείρησης που παρουσιάζει αύξηση κερδοφορίας κατά 50%, ενίσχυση του μεριδίου αγοράς κατά 9,5%, επενδύσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ τη χρονιά που πέρασε και ένα πλάνο που προβλέπει την επέδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2019!

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει 450 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται σε 40 χώρες και 5 ηπείρους και με δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και τη Ριτσώνα, της Ευβοίας, έχει δυναμικότητα παραγωγής 2,2 εκατ εκατόλιτρων το χρόνο.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ενα success story να το πιείς στο ποτήρι

Τα προϊόντα της έχουν σίγουρα περάσει από το ψυγείο μας. Η μπύρα Μythos, η Mythos Radler, η FIX Hellas, η FIX Dark, η FIX Royale, η Kaiser και η Henninger φτιάχνονται στη χώρα μας και έχουν κατακτήσει την αγορά. Αλλά και η δανέζικη Carlsberg, η μεξικάνικη Corona Extra, οι ιρλανδικές Guinness και Kilkenny, η βέλγικη Grimbergen, η βαυαρική weissbier Schneider Weisse, ο ιρλανδικός μηλίτης Magners και ο ανθρακούχος μηλίτης Somersby που εισάγονται κα διανέμονται στην Ελλάδα από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, εξελίσσονται σε αγαπημένα προϊόντα των Ελλήνων μαζί με τα Tuborg Club Soda και Tuborg Tonic Water που η εταιρεία παράγει και διανέμει στην εγχώρια αγορά.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ενα success story να το πιείς στο ποτήρι - εικόνα 2

Τα σχέδια της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ωστόσο, δεν περιορίζονται από σύνορα. Στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρίας για το 2016 περιλαμβάνεται η ενίσχυση της εξωστρέφειας, κάτι που έχει ήδη ενεργοποιηθεί με δύο νέες συνεργασίες στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ ώστε να γίνει πραγματικότητα η δυναμική διείσδυση της μπύρας FIX σε νέες αγορές.

Ενα τόσο δυναμικό επιχειρηματικό πλάνο, που ήδη στέφεται με επιτυχία, στην αγορά της Ελλάδας αλλά και των 40 χωρών που δραστηριοποιείται η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, πρέπει να έχει και κάποιο μυστικό!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Aλέξανδρος Καραφυλλίδης
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Aλέξανδρος Καραφυλλίδης

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Aλέξανδρος Καραφυλλίδης, όταν παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2015 εξήρε το πάθος και την προσήλωση των εργαζομένων της εταιρίας που όπως χαρακτηριστικά είπε «ξεπέρασαν τον εαυτό τους και συνέβαλλαν καθοριστικά στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Με αυτή την τόσο προσηλωμένη κινητήριο δύναμη, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζει δυναμικά και το 2016. Στηρίζει την ελληνική οικονομία και σχεδιάζει προϊόντα που τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν τα νέα success stories.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ενα success story να το πιείς στο ποτήρι - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 26 Νοε 2021 | 20:56

Wall Street: Βουτιά εξαιτίας της μετάλλαξης από την Μποτσουάνα - Η χειρότερη Black Friday τα τελευταία 50 χρόνια

Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ 26 Νοε 2021 | 20:06

Πετρέλαιο: "Βουτιά" πάνω από 10% εξαιτίας της νέας μετάλλαξης "Μποτσουάνα" που προκαλεί παγκόσμιο συναγερμό

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου έρχεται μαζί με την βουτιά που καταγράφει η Wall Street σήμερα, μετά την ανακάλυψη της νέας παραλλαγής κορονοϊού

26 Νοε 2021 | 14:06

Bitcoin: Κατρακυλά σχεδόν 8% λόγω της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού

Το Bitcoin υποχώρησε έως 7,8% στα 54.377 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Οκτωβρίου

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 26 Νοε 2021 | 11:58

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βουτιά στο κενό στη σκιά της νέας μετάλλαξης - Πτώση άνω του 3%

Απώλειες που ξεπερνούν το 3% καταγράφουν τόσο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας την ανησυχία που προκάλεσε η νέα μετάλλαξη κορονοϊού.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ 75 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ Ο "ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" 26 Νοε 2021 | 11:50

Μετάλλαξη Μποτσουάνα - Διεθνείς αγορές: Μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια και στην τιμή του πετρελαίου

Μεγάλη πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές των μετοχών και του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς ο εντοπισμός μίας νέας, πιθανόν ανθεκτικής, μετάλλαξης του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 26 Νοε 2021 | 11:15

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown - Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

"Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση", τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 26 Νοε 2021 | 09:32

Black Friday 2021: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές - Ο δεκάλογος για καλές αγορές

Αυτός είναι ο δεκάλογος για καλές και ασφαλείς αγορές στην Black Friday.

ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 26 Νοε 2021 | 09:03

Πώς θα αποφύγουμε τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος - Πρακτικές συμβουλές

Πρακτικά παραδείγματα για να μειώσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος. Πώς θα γλιτώσουμε χρήματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Νοε 2021 | 08:57

Ποιοι κερδίζουν από τις μειώσεις φόρων το 2022

Δεν αποκλείεται το 2022 η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε νέα τόνωση των νοικοκυριών, εφόσον η πανδημία και η ενεργειακή κρίση συνεχίσουν να μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα.

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ 26 Νοε 2021 | 08:48

Black Friday: Πώς υπολογίζονται οι εκπτώσεις - Ποια προϊόντα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση

Μειωμένες σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι επιδόσεις στη διάρκεια του θεσμού της Black Friday. Πού σημειώνεται η μεγαλύτερη ζήτηση και πού υπάρχουν ελλείψεις.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 26 Νοε 2021 | 06:46

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Κούρεμα οφειλών έως και 75% - Αναλυτικά παραδείγματα

Oι πρώτες 25 περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών μέσω του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ολοκληρώθηκαν με κούρεμα της οφειλής που φθάνει έως και το 75%.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ CONTACT CENTERS 25 Νοε 2021 | 17:49

Teleperformance Greece: Κέρδισε τέσσερα βραβεία στα ECCCSAs 2021

Η Teleperformance Greece είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής "Customer Experience Management" στην Ελλάδα.

25 Νοε 2021 | 15:03