Follow us

Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια: Τίμησε τους Έλληνες αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Βραβεύτηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στους παραολυμπιακούς αγώνες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τα μέλη της Ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας συνολικά 11 μετάλλια, βράβευσε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με αφορμή και την αναβάθμιση της χορηγικής του υποστήριξης προς την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τα επόμενα τρία χρόνια, ως Μέγας Χορηγός.

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της υγείας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παρολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης.

Στη προσφώνησή τους προς τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ανέφερε: "Η συμμετοχή σας στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους μας. Το πάθος και το πείσμα που επιδείξατε για να κατακτήσετε τις δικές σας κορυφές, τους δικούς σας στόχους, μας αποκάλυψε ότι κάθε τι που φαίνεται αδύνατο, μπορεί στο τέλος να γίνει κατορθωτό, με σκληρή δουλειά, προσήλωση και προσπάθεια. Αποτελείτε πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και πρότυπο για όλους μας και πάνω από όλα για τη νέα γενιά. Μας δείχνετε το δρόμο της επιτυχίας -μιας επιτυχίας, η οποία υπερνικά τις αντιξοότητες και μετατρέπει τις δυσκολίες σε κινητήρια δύναμη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, που μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας".

Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια: Τίμησε τους Έλληνες αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κ. Ιωάννης Παπαθανασίου, ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης , η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης και ο Σάκης Κωστάρης, εκπρόσωπος της Ε.Π.Ε.

Περήφανος δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τον χαιρετισμό του προς τους αθλητές και το κοινό, σημειώνοντας: "Θεωρούμε σημαντικό ότι η αθλητική οικογένεια, ενωμένη, αναπτύσσεται δυναμικά και δεν εξελίσσεται με προκαταλήψεις και με μισές ματιές. Ίσα – ίσα, μάλιστα, ξεκάθαρα βλέπουμε τον ιδιωτικό τομέα ως ένα βασικό χορηγό και αρωγό των προσπαθειών, πέρα από τα υπόλοιπα που εμείς ως Πολιτεία κάνουμε και πολλαπλασιάζονται διαρκώς". Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης πρόσθεσε: "Ένα μεγάλο μπράβο από όλη την ελληνική κοινωνία για ό,τι κάνετε για τον αθλητισμό και για τη χώρα μας γενικότερα, αλλά ειδικά για τον αθλητισμό, καθώς αυτόν εκπροσωπώ σήμερα. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες ξέρουν καλά, γνωρίζουν, αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ως βασικό τους χορηγό και για τα επόμενα χρόνια".".

Για μια "ξεχωριστή εκδήλωση" που συνιστά "πράξη τιμής, αναγνώρισης και επιβράβευσης προς κορυφαίους αθλητές και σπουδαίους ανθρώπους", έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συγχαίροντας όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους για τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο, αθλητικό γεγονός των Παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Όπως τόνισε ο Υπουργός, "ανεξάρτητα από διακρίσεις, η συμμετοχή τους αποδεικνύει την επίμονη προσπάθειά τους να ξεπερνούν τα εμπόδια και να κατακτούν φιλόδοξους στόχους, εμπνέοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας".

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, κάνοντας ειδική μνεία στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων µε Αναπηρία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ Χρήστος Καλούδης, δήλωσε: "Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω, είναι διπλά υπερήφανη σήμερα. Αφενός γιατί παρουσιάζει τους ανθρώπους, οι οποίοι σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία, μας έκαναν υπερήφανους με τα επιτεύγματά τους στο Τόκιο. Αφετέρου γιατί έχει δίπλα της έναν κολοσσό, όπως είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Στην ΕΠΕ έχουμε ένα δόγμα: Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, κανείς δεν μπορεί μόνος του να πετύχει κάτι. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις περισσότερες των δυσκολιών. Γι’ αυτό κι έχει σημασία να μην νιώθουμε μόνοι, να μην νιώθουμε ότι αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε εμείς για εμάς. Γιατί δεν είναι έτσι. Αυτός ο αγώνας των Παραολυμπιονικών μας, των αθλητών κι αθλητριών με αναπηρία, είναι πρωτίστως αγώνας αξιοπρέπειας, είναι αγώνας ζωής. Έστω κι ένας να παρακινηθεί, να βγει από τους τέσσερις τοίχους, να ζήσει τη χαρά του αθλητισμού, έχουμε πετύχει τον στόχο μας".

Σε αυτόν τον αγώνα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δηλώνουν "παρών". Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο συμπαίκτη. Κι είμαστε σίγουροι πως κι η διοίκηση της εταιρίας, κάτι ανάλογο σκέφτεται για εμάς".

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης την ελληνική κοινωνία, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο και πολύπλευρο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύει ως πηγές ισχύος και προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι με αναπηρία προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους, να ενταχθούν στην κοινωνία, αλλά και να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

70 ΕΤΩΝ 15 Νοε 2022 | 07:08

Θλίψη στην ελληνική μουσική σκηνή: Πέθανε ο Λήτης, ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς ροκάδες

Έφυγε από τη ζωή ο Λήτης, γεννημένος Νικόλαος Σάννος, ένας από τους εκπρόσωπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

10 Νοε 2022 | 17:16

Η HELLENiQ ENERGY θα διαθέσει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης στα μεγαλύτερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, η HELLENiQ ENERGY έρχεται εγκαίρως να συνδράμει στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που έχει διαμορφώσει η παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 08 Νοε 2022 | 21:48

Αιχμές Αθανασίου για τον γιο του Παπαγγελόπουλου - "Είχε χρέος να ξεπληρώσει…"

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Π. Αθανασίου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 27 Νοε 2022 | 10:16

Ηχηρό μήνυμα Σταϊκούρα για τα κόκκινα δάνεια: Οι τράπεζες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων

"Οι τράπεζες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων", σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ 26 Νοε 2022 | 14:09
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΙΚ 26 Νοε 2022 | 09:56

Ακίνητα: Αναστέλλονται για άλλα 2 χρόνια ο ΦΠΑ και ο φόρος υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις

Κατατέθηκε η διάταξη για παράταση της αναστολής επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα προς πώληση – Νομοσχέδιο υπουργείου Οικονομικών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΣΑ 26 Νοε 2022 | 09:51

Το σχέδιο για τη στήριξη των δανειοληπτών με βάση το ισπανικό μοντέλο: Μισή δόση και πάγωμα επιτοκίου

Ο υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 26 Νοε 2022 | 08:49

Φυσικό αέριο ή πετρέλαιο θέρμανσης: Η έκπληξη από τα νέα στοιχεία για τον Δεκέμβριο

Ήδη πρατήρια στο λεκανοπέδιο, πωλούν το πετρέλαιο θέρμανσης προς 1,12 ευρώ.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 25 Νοε 2022 | 19:24

Ταμείο Ανάκαμψης: Ζεστό χρήμα 3,56 δισ. ευρώ για την Ελλάδα αρχές 2023 - Συγχαρητήρια από Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόκειται για επιδοτήσεις και δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης - Μέσα στο 2023 η εκταμίευση.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 25 Νοε 2022 | 18:32

Πόθεν έσχες: Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τις δηλώσεις

Η παράταση στο πόθεν έσχες κρίθηκε αναγκαία κατόπιν αιτημάτων φορέων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 25 Νοε 2022 | 18:17

Φορολογικά έσοδα 45,5 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2022

Στο 10μηνο του 2022 τα κθαρά έσοδα από φόρους διαμορφώθηκαν στα 45,5 δισ. ευρω

ΠΟΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ 25 Νοε 2022 | 15:53

Αττική οδός: Μειώνεται στα 2,5 ευρώ από 2,8 η διεύλευση για τα διόδια - Ποιοι διεκδικούν τη νέα σύμβαση παραχώρησης

Στα 2,5 ευρώ μειώνονται, από 2,8 που είναι σήμερα, τα διόδια στην Αττική Οδό, σύμφωνα με τη νέα σύμβαση

ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΠΑ 25 Νοε 2022 | 15:18

Επιταγές κοινωνικού τουρισμού και για χειμερινές διακοπές - Οι δωρεάν διανυκτερεύσεις ανά περιοχή

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής παρόχων για τις επιταγές κοινωνικού τουρισμού.