ETEM: Η βέλτιστη επιλογή για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ

Η ΕΤΕΜ συμμετέχει ενεργά στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ παρέχοντας στους καταναλωτές τα πρωτοποριακά της συστήματα αλουμινίου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της, η ΕΤΕΜ συνεχίζει να πρωτοπορεί και να δημιουργεί ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου υψηλής αισθητικής ποιότητα, άριστης λειτουργικότητας, εξαιρετικής αντοχής και ασφάλειας ικανά να καλύψουν από τις πιο απλές μέχρι και τις πιο σύνθετες ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Η ΕΤΕΜ μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες διέλασης Αλουμινίου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που σχεδίασε ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου για Αρχιτεκτονικές και Βιομηχανικές εφαρμογές στην Ελλάδα. Σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες εξελίσσει και παράγει αρχιτεκτονικά συστήματα που χαρακτηρίζονται από τις υψηλότερες λειτουργικές επιδόσεις σε θερμομόνωση, υδατοστεγάνωση, ηχοµείωση, παράλληλα παρέχουν την υψηλότερη ασφάλεια και ανταποκρίνονται άριστα στις υψηλές προδιαγραφές κατασκευών των πιο προηγμένων και απαιτητικών αγορών.

ETEM: Η βέλτιστη επιλογή για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ

Τα συστήματα της ΕΤΕΜ έχουν την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και παράλληλα προσφέρουν άνεση, λειτουργικότητα, ασφάλεια σε αρμονία με την υψηλή αισθητική.

Η ΕΤΕΜ διαθέτει Environmental Product Declarations/EPD- Περιβαλλοντικές Προϊοντικές Δηλώσεις για μια ευρεία γκάμα προϊόντων της , τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από Πιστοποιημένους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, Φορείς που συμμορφώνονται με τα πλέον αυστηρά Εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΤΕΜ συμμετέχει ενεργά στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ που ξεκίνησε τις επόμενες μέρες, παρέχοντας στους καταναλωτές τα πρωτοποριακά της συστήματα αλουμινίου, συγκεκριμένα προσφέρει ευρεία γκάμα λύσεων για αντικατάσταση και αναβάθμιση κουφωμάτων. Οι συγκεκριμένες ενεργειακές παρεμβάσεις περιλαμβάνονται μεταξύ των επιλέξιμων δαπανών.

ΕΤΕΜ

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα, το οποίο για το 2020 έχει προϋπολογισμό 850 εκ. ευρώ, ξεκίνησαν τμηματικά από τις 11 Δεκεμβρίου και παρέχεται επιδότηση έως και 85% για την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα έχουν ως στόχο τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέξιμο προς ένταξη στο πρόγραμμα είναι σχεδόν το σύνολο του κτιριακού αποθέματος της χώρας, καθώς το 96% των κτιρίων της Ελλάδας κατατάσσεται σε χαμηλότερες κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης.

Σήμερα, τα συστήματά της ΕΤΕΜ , υποβάλλονται σε απαιτητικούς ελέγχους και πιστοποιούνται με διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα. Τα αναβαθμισμένα ενεργειακά κουφώματα της ΕΤΕΜ, πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και έρχονται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας και να περιορίσουν το ενεργειακό κόστος στο σπίτι σας εώς και 60%!

Παράλληλα, το πιστοποιημένο δίκτυο της εταιρείας, με περισσότερους από 350 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση για την βέλτιστη και πιο αποδοτική λύση για κάθε κατοικία.

Ποιες είναι όμως οι λύσεις που προσφέρει η ΕΤΕΜ για τους καταναλωτές που θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ;

Ανοιγόμενα ενεργειακά κουφώματα

Για την κατηγορία των ανοιγόμενων ενεργειακών κουφωμάτων, προτείνονται τα συστήματα Ε68, Ε45 και Ε38.

Το σύστημα Ε68 είναι σύστημα στιβαρής κατασκευής με επίπεδο σχεδιασμό και εξασφα-λίζει την ικανοποίηση σύγχρονων αισθητικών απαιτήσεων. Δέχεται υαλοπίνακες σε πλαίσιο εώς 48mm, με δείκτη ενεργειακής απόδοσης Uw=1.3 W/m2.K

ΕΤΕΜ

Το Ε45, με πληθώρα επιλογών σε διατομές και τυπολογίες παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής αντιδιαρρηκτικού εξοπλισμού. Δέχεται υαλοπίνακες πάχους έως 40mm και ο δείκτης ενεργειακής απόδοσης Uw = 1.4 W/m2.K

Τέλος, το σύστημα Ε38, με βελτιστοποιημένο σχεδιασμό που συνδυάζει τη μέγιστη δομική ευστάθεια με την οικονομικότερη διατομή αλουμινίου διαθέτει πληθώρα επιλογών σε διατομές και τυπολογίες. Δέχεται υαλοπίνακες πάχους εώς 30mm και ενεργειακό δείκτη Uw= 1.6 W/m2.K

Συρόμενα ενεργειακά κουφώματα

Στην κατηγορία των συρόμενων ενεργειακών κουφωμάτων προτείνονται τα συστήματα Ε50, ES38 και Ε32.

Το E50 θεωρείται από τους συνεργάτες της ETEM το κορυφαίο σύστημα στην κατηγορία του. Με μοναδικές δυνατότητες για μια κομψή λύση, επιτρέπει την ενσωμάτωση φύλλων βάρους έως 400kg, με ενεργειακό δείκτη Uw= 1.6 W/m2.K και δυνατότητα ενσωμάτωσης υαλοπινάκων έως και 34mm.

ΕΤΕΜ

To ES38 με μέγιστο πάχος υάλωσης έως 28mm και δυνατότητα ολίσθησης 200kg ανά φύλλο αποτελεί μια κομψή και στιβαρή λύση με ένα ιδιαιτέρως επιτυχημένο θερμομονωτικό σύστημα Uw= 1.8 W/m2.K. Παράλληλα διαθέτει μεγάλη ποικιλία τυπολογιών και κρίνεται ιδανικό για κάθε οικία.

Το Ε32 είναι ένα συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως η οικονομικότερη επιλογή της αγοράς στην κατηγορία του, ενώ αποτελεί την ιδανική επιλογή για την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με ενεργειακό δείκτη Uw = 2.4 W/m2.K. Από τις πλέον εξελιγμένες και βελτιστοποιημένες λύσεις, η οποία συνδυάζει τόσο την τυπική λειτουργία συρόμενων, όσο και των κουφωμάτων με μηχανισμό ανύψωσης.

Με μισό αιώνα εμπειρίας και τεχνογνωσίας τα ενεργειακά κουφώματα της ΕΤΕΜ προσφέρουν την αναβάθμιση που σας αξίζει!

Πιστοποιημένο δίκτυο

Υπογραμμίζεται ότι σημαντικό ρόλο για την καλύτερη απόδοση των κουφωμάτων παίζει και η σωστή τοποθέτηση και εγκατάσταση τους.

Η ΕΤΕΜ διαθέτει πιστοποιημένο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, που μπορεί να αναλύσει τις διαφορές των επιδόσεων μεταξύ των συστημάτων, αλλά και τις λεπτομέρειες που αφορούν στην σωστή τοποθέτηση με χρήση αυθεντικών και πιστοποιημένων εξαρτημάτων

ΕΤΕΜ

Με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής αλλά και το είδος ανοίγματος του κουφώματος, οι πιστοποιημένοι συνεργάτες θα επιλέξουν το σύστημα που θ αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χώρο και θα ικανοποιεί τις ανάγκες του πελάτη.

Τα χαρακτηριστικά του Εξοικονομώ - Αυτονομώ

Το νέο πρόγραμμα κρατικής επιχορήγησης με προϋπολογισμό για το 2020 ,850εκ. ευρώ, "Εξοικονομώ Αυτονομώ" που ξεκίνησε τμηματικά από τις 11 Δεκεμβρίου παρέχει επιδότηση έως και 85% για την υλοποίηση οικιακών παρεμβάσεων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν εμπράγματο δικαίωμα, (πλήρους ή υψηλής κυριότητας, επικαρπίας) και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Υπενθυμίζεται πως πλέον μπορούν να ενταχθούν κατοικίες που έχουν καταταγεί σε κατηγορία χαμηλότερης ή ίσης της Γ στην Α’ΠΕΑ.

Στις επιλέξιμες παρεμβάσεις ,περιλαμβάνεται η αντικατάσταση κουφωμάτων κατά βάση με θερμοδιακοπτόμενα πλαίσια και με κατ’ ελάχιστο διπλούς υαλοπίνακες σε οικίες αλλά και σε κλιμακοστάσια και φωταγωγούς πολυκατοικιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στα μικρά και μεσαία εισοδήματα με τα ποσοστά επιχορήγησης να φτάνουν εώς 85% και 95% για τις λιγνιτικές περιοχές (Π.Ε Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας). Ανεξαρτήτως εισοδήματος ισχύει για όλους τους αιτούντες ειδική προσαύξηση +10% λόγω Covid-19 ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία και τα νοικοκυριά.

Ο ενεργειακός στόχος για τις αιτήσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων, μονοκατοικιών και πολυκατοικιών τύπου Α είναι η αναβάθμιση κατά τρείς ενεργειακές κατηγορίες σε σχέση με την υφιστάμενη κατάταξη στην Α’ ΠΕΑ. Για τις αιτήσεις των πολυκατοικιών τύπου Β δεν τίθεται ελάχιστος ενεργειακός στόχος.

Η επίτευξη του ενεργειακού στόχου που θέτει το πρόγραμμα, πιστοποιείται κατά την έκδοση της Β’ΠΕΑ, μετά το πέρας των επιλέξιμων παρεμβάσεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΕΦΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΞΕ 11 Ιαν 2021 | 11:29

Greek γλέντι στην Τουρκία από τα social media λόγω καραντίνας- Με Πάριο, Θεοδωρίδου και Κιάμο

Greek... night οργανώνουν στα social media - Τούρκοι και γλεντούν με Έλληνες τραγουδιστές.

ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 09 Ιαν 2021 | 15:49

"Εξοικονομώ - Αυτονομώ": Αναβολή 14 ημερών στις αιτήσεις από Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία

Η παράταση αποφασίστηκε, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσχέρειες των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 08 Ιαν 2021 | 10:20

Πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ": Οι πληρωμές για τον Δεκέμβριο του 2020 - Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού,.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 28 Δεκ 2020 | 16:19

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Πώς θα επιλέξετε το σωστό κούφωμα για το σπίτι σας

Κρίσιμο για τους καταναλωτές να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους και τα πλεονεκτήματα των διαθέσιμων λύσεων προτού κάνουν την επιλογή τους.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 28 Δεκ 2020 | 11:17

MYTILINEOS: Θετική αποτίμηση της κοινωνικής αξίας του Προγράμματος "Χαρί-ζουμε Παιδικά Χαμόγελα"

Πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης από την Mytilineos.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ 27 Δεκ 2020 | 08:14

Ιστορική ημέρα: Έναρξη της επιχείρησης "Ελευθερία" στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής – Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Στη 1 το μεσημέρι θα εμβολιαστεί πρώτη η υπεύθυνη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ενώ στις 14:30 θα κάνει το εμβόλιο ο πρωθυπουργός στο Αττικόν.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ 26 Ιαν 2021 | 14:51

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Αττικής για το 2021- Εξαφανίστηκε η dos Santos

Η μέση περιουσία των 18 δισεκατομμυριούχων της Αφρικής διαμορφώθηκε στα 4,1 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 12%.

ΜΕ 10ΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ 26 Ιαν 2021 | 14:48

ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με δεκαετές ομόλογο - Στόχος η άντληση 2,5-3 δισ. ευρώ

Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ 2020 26 Ιαν 2021 | 14:26

Aίτημα ένταξης στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το φυσικό αέριο υπέβαλαν οι ΗΠΑ

Το EMGF θα εδρεύει στο Κάιρο και θα είναι ανοικτό να δεχθεί ως μέλος του κάθε χώρα που μοιράζεται τα κοινά συμφέροντα και τους στόχους του Φόρουμ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ CAPITAL.GR 26 Ιαν 2021 | 12:47

Αναστολή συμβάσεων: Δυνατότητα διατήρησης του μέτρου και τον Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις

Διατήρηση των αναστολών συμβάσεων τον Φεβρουάριο εξετάζει η κυβέρνηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Ιαν 2021 | 12:33

Επίσημο: Αποχωρούν οι Repsol και Energean από την έρευνα υδρογονανθράκων στην Αιτωλοακαρνανία

Με επιστολή προς την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, οι Repsol και Energean, γνωστοποίησαν ότι παραιτούνται από τα δικαιώματα έρευνας στην Αιτωλοακαρνανία.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Ιαν 2021 | 09:50

Επιδότηση των επιχειρήσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2021 ζητούν οι έμποροι

Η ανάσχεση των συνεπειών της πανδημίας στην απασχόληση και ειδικά στους πληττόμενους κλάδους απασχόλησε εμπόρους και Υπουργείο.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Ιαν 2021 | 08:05

Επίδομα θέρμανσης, επιστρεπτέα προκαταβολή, δώρο Χριστουγέννων: Αυτά είναι τα ποσά που θα καταβληθούν έως την Παρασκευή

Από 80 έως 465 ευρώ το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι θα λάβουν τα διχίλιαρα και τετραχίλιαρα της επιστρεπτέας – ξεχασμένο δώρο Χριστουγέννων 70 ευρώ σε 650.000 εργαζόμενους