Πανηγυρίζει ο Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό

Πανηγυρίζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό. Δεν είναι νόμος λαιμητόμος, δεν μας ήρθε απ΄ έξω.

panigurizei-o-katrougkalos-gia-to-asfalistiko
SHARE THIS
0
SHARES

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε του ν/σ υποστηρίζοντας πως το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από αυτό προηγούμενων κυβερνήσεων «γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά και δεν ήρθε απ' έξω».

Μιλώντας στον ANT1 ο υπουργός Εργασίας  είπε πως ο «νόμος λαιμητόμος. Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν νόμος λαιμητόμος», είπε και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται». Ο κ Κατρούγκαλος  ημείωσε ότι «αυτοί που έχουν πάνω από 30.000- 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν».

Για τη νέα σύνταξη είπε πως θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002». «Το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι».  Για το ΕΚΑΣ τόνισε ότι συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και σημείωσε πως η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Τέλος, διευκρίνισε ότι όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις.

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε. «Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’ έξω» είπε τέλος ο υπουργός Εργασίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook