
Σαφής για το άνοιγμα της εστίασης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει τεθεί ακόμα στο τραπέζι της συζήτησης και πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνει η συγκεκριμένη κουβέντα.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Real FM 107,1", o κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε πως "δεν πρέπει να χτίζουμε προσδοκίες και πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί" όσον αφορά το θέμα όσων κλάδων παραμένουν ακόμα κλειστοί λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.
"Τα όσα ακούγονται περί ανοίγματος της εστίασης στηρίζονται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στην επιτροπή των ειδικών για την πανδημία, προσθέτοντας πως θα πρέπει να περάσει χρόνος για να τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.
"Σημαντικό να μην προχωρήσουμε σε πρακτικές ανοίγουμε κλείνουμε"
Ο κ. Παπαθανάσης, αναφερόμενος στους κλάδους που παραμένουν ακόμα κλειστοί δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα προσανατολίζονται στην επανεκκίνηση των χιονοδρομικών κέντρων, των πρακτορείων ΟΠΑΠ που απασχολούν 20.000 εργαζόμενους και στη συνέχεια θα εξεταστούν τα ζητήματα των γυμναστηρίων και της εστίασης. Είναι "σημαντικό να μην προχωρήσουμε σε πρακτικές ανοίγουμε - κλείνουμε", υπογράμμισε.
Επιπρόσθετα, άφησε ανοικτό το χρόνο για το πότε θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια υπογραμμίζοντας πως κάποια στιγμή θα γίνει η συζήτηση και για αυτά ενώ το βασικό στοιχείο που θα καθορίζει το άνοιγμά τους θα είναι η πρόταση των ειδικών προς την κυβέρνηση, όπως δήλωσε.
Όσον αφορά την αποτίμηση για την εξέλιξη της υγειονομικής πανδημίας με αφορμή την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, ανέφερε πως τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επαγγελματίες τήρησαν τα μέτρα και πως είναι στο χέρι μας να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα. Τέλος, χαρακτήρισε "φυσιολογικές" τις ουρές έξω από τα μαγαζιά καθώς αυτό, όπς τόνισε "αποδεικνύει ότι τηρείται το μέτρο του περιορισμένου αριθμού καταναλωτών μέσα σε αυτά".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr