Paulson: Αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα επενδύσουμε

Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις, μειώστε φόρους & ανεργία, και εξελίξτε τον ιδιωτικό τομέα και εμείς θα.... επενδύσουμε, διαμήνυσαν οι μεγαλοε[πενδυτές στην Νέα Υόρκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Paulson: Αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα επενδύσουμε

Αισιόδοξα αλλά με... όρους, ήταν τα μηνύματα των μεγαλοεπενδυτών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο forum στη Νέα Υόρκη, καθώς έβαλαν, εμμέσως πλην σαφώς, ως «κόκκινη γραμμής», την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων καθώς και την πολιτική σταθερότητα.

Ο γνωστός για τις τοποθετήσεις του στις ελληνικές τράπεζες, John Paulson τόνισε συγκεκριμένα ότι «μας ενθαρρύνει η υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την τρέχουσα κυβέρνηση για την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο. Η διατήρηση της σταθερότητας στο πολιτικό μέτωπο θα εμφυσήσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική ανάκαμψη. Έχουμε επενδύσει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και θα εξετάσουμε νέες επενδύσεις όσο θα σημειώνεται περαιτέρω πρόοδος», σημείωσε.

Ο ελληνικαμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, John Calamos υπογράμμισε από την πλευρά του πως «η ανοικοδόμηση και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να περιλαμβάνει διάφορα σημαντικά δομικά στοιχεία ώστε να καταστεί η χώρα ένα μέρος όπου οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βρουν την επιτυχία.

Μια επανεστίαση στην εξέλιξη του ελληνικού ιδιωτικού τομέα, η δημιουργία κερδών για τις επιχειρήσεις και η μείωση της ανεργίας, είναι πολύ σημαντικά. Ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει ένα σημαντικό περιβάλλον όπου η επιχειρηματικότητα ανθεί, η σκληρή δουλειά ανταμείβεται και δημιουργούνται βιώσιμες θέσεις εργασίας», τόνισε.

Ωστόσο επισήμανε πως η Ελλάδα «πρέπει επίσης να απλοποιήσει και να άρει τα νομικά, ρυθμιστικά και λογιστικά εμπόδια για την έναρξη μιας επιχείρησης. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει χρόνια».

«Τα στοιχεία δείχνουν τον μεγάλο αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στην χώρα οι πολιτικές που ενθαρρύνουν τις μικρές επιχειρήσεις. Ένα βελτιωμένο πλαίσιο για τις επιχειρήσεις θα έδινε και στους επενδυτές στην Ελλάδα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη», πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί η μείωση του φορολογικού συντελεστή αντί η αύξησή του καθώς αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των συνολικών εσόδων από φόρους. »«Πρέπει επίσης να γίνουν προσπάθειες και για την βελτίωση στην συλλογή φόρων», υπογράμμισε ο J. Calamos.

Τέλος, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «Φλόριντα της Ευρώπης» καθώς όπως είπε η οικονομία της αναδομείται και μπορεί να γίνει προορισμός για επιχειρήσεις και επενδύσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

01 Οκτ 2021 | 10:00

Η σημασία των αξιολογήσεων και κριτηρίων ESG για επενδυτές και επιχειρήσεις

Η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG σε μια εταιρεία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό διαβατήριο για την ανάπτυξή της.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ 20 Οκτ 2021 | 17:47

"Βόμβα" από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνταγματική η κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η κατάργηση των δώρων προέκυψε από την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 20 Οκτ 2021 | 14:42

Τσακλόγλου: Ελλάδα, η πιο γερασμένη χώρα της ΕΕ το 2030

Απίστευτο βάρος πέφτει στη γενιά των εργαζομένων η οποία πληρώνει τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων, τόνισε υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου

ΠΡΩΤΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ WELLBEING Η ΕΛΛΑΔΑ 20 Οκτ 2021 | 14:11

Forbes: Οι "ψηφιακοί νομάδες" της τηλεργασίας επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν

Την Ελλάδα επιλέγουν πρώτοι οι ψηφιακές νομάδες, όταν θέτουν ως προτεραιότητα την υψηλή ποιότητας ζωής και την ευζωία. Eρευνα από την HSBC.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 20 Οκτ 2021 | 11:37

Ο Σκυλακάκης βάζει φρένο στα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών: Δεν εισηγούμαι δαπάνες

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.

ΣΤΗ MACQUARIE ASSET MANAGEMENT 20 Οκτ 2021 | 10:56

ΔΕΗ: Συμφωνία για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ - Η επίσημη ανακοίνωση

Η Macquarie Asset Management θα συνεργαστεί στη μακροχρόνια ιδιοκτησία και ανάπτυξη της επιχείρησης με τη ΔΕΗ, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 51% της συμμετοχής της.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 20 Οκτ 2021 | 10:06

Χατζηδάκης: Εχω στείλει στο πειθαρχικό υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που ταλαιπωρούν τον κόσμο

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 το θέμα των εκκρεμών συντάξεων θα έχει λυθεί και δεν θα υπάρχουν υπερημερίες, διαβεβαίωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Οκτ 2021 | 09:13

Πότε είναι φέτος η Black Friday; - Οι 5 "χρυσοί" κανόνες για τους καταναλωτές

Πότε είναι η Black Friday 2021 και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές ώστε να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις, κάνοντας ασφαλείς αγορές;

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 20 Οκτ 2021 | 09:10

Οι παγίδες στη θέρμανση: Πώς θα γλιτώσετε επιβάρυνση πάνω από 1.000 ευρώ σε ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φέτος η ακριβότερη λύση που μπορείτε να επιλέξετε για να καλύψετε τις ανάγκες θέρμανσης.

ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΩΣ 800.000 ΕΥΡΩ 20 Οκτ 2021 | 08:44

"Ζεσταίνονται" οι μεταβιβάσεις ακινήτων - Ερχεται κύμα γονικών παροχών

Η μεγάλη αύξηση των μεταβιβάσεων ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών, που αναμένεται να εκτοξευτούν εξαιτίας των αλλαγών στις γονικές παροχές.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ETF ΤΗΣ PROSHARES 20 Οκτ 2021 | 08:36

Forbes: Το bitcoin φλερτάρει με νέο ιστορικό υψηλό

Το ψηφιακό νόμισμα, bitcoin, "σκαρφάλωσε" έως τα 64.309,33 δολάρια εχθές το απόγευμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 20 Οκτ 2021 | 08:15

Πώς συνταξιοδοτούνται όσοι χρωστούν στο Ταμείο τους - Τα 8 σημεία κλειδιά του ΕΦΚΑ

Τα οκτώ σημεία που ξεκαθαρίζει ο e-ΕΦΚΑ σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά έχουν οφειλές προς τα ταμεία τους.

ΕΩΣ ΤΟ 2060 19 Οκτ 2021 | 16:43

ΟΟΣΑ: Ευνοϊκή η τάση του ελληνικού χρέους παρά την πανδημία - "Καμπανάκι" για τη γήρανση του πληθυσμού

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ, η οποία δεν χρειάζεται να λάβει δημοσιονομικά μέτρα για να αποτρέψει μία αύξηση του χρέους της.