Πιτσιλής: Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων, από το 2020

Σχεδιάζεται η δημιουργία Παρατηρητηρίου δημόσιας διοίκησης για να διορθώνονται δυσλειτουργίες και να υλοποιούνται δράσεις

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πιτσιλής: Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων, από το 2020

Η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων, θα είναι η νέα πραγματικότητα από το 2020 όπως ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στο χαιρετισμό του στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, εκλεγμένων στα επιμελητήρια της χώρας, που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως σημείωσε ο κ. Πιτσιλής: «η συνεργασία με φορείς όπως εσείς, μας ανοίγει τα μάτια... Η άμεση επικοινωνία με την αγορά μας δίνει δυνατότητες να δώσουμε λύσεις. Λύσεις συνεργασίας και μειώνοντας τη γραφειοκρατία» ενώ απευθυνόμενος στην κα. Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε σχετικά με τη γραφειοκρατία: «εργαζόμαστε εντατικά για τα ηλεκτρονικά βιβλία, τα οποία θέλουμε το τρίτο τρίμηνο του 2019 να μπορέσουν πια να μπουν σε μια πιλοτική λειτουργία - να τα μάθετε και να τα μάθουμε όλοι - και από το 2020 να είναι η νέα μας πραγματικότητα».

Από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί μία επιτροπή διαβούλευσης και διαλόγου με την αγορά και πρόσθεσε: «προχωρούμε σε έργα που αφορούν στην πραγματική οικονομία με λύσεις για την αγορά και τις επιχειρήσεις όπως είναι το ψηφιακό ΚΕΠ από το οποίο έχουν εξυπηρετηθεί 8 εκατομμύρια υποθέσεις ενώ το προσεχές διάστημα θα γίνουν νέες προσλήψεις ώστε στο μέλλον οι επιχειρήσεις να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά ακόμη μεγαλύτερο όγκο εγγράφων. Θέλουμε μια νέα διοίκηση για μια νέα εποχή».

Η ίδια σημείωσε ότι σχεδιάζεται η δημιουργία Παρατηρητηρίου δημόσιας διοίκησης για να διορθώνονται δυσλειτουργίες και να υλοποιούνται δράσεις ανάλογα με αυτά που πρέπει να γίνουν.

Τέλος, η υπουργός συνεχάρη τη πρώτη συνδιάσκεψη και υπογράμμισε ότι τα επιμελήτρια κράτησαν ζωντανό το διάλογο με την επιχειρηματικότητα μέσα στην κρίση.

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του κόμματός του και του ιδίου στη ιδιωτική ασφάλιση ως συμπληρωματικό πυλώνα και πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα δώσει χώρο να αναπτυχθεί η ιδιωτική ασφάλιση ενώ θα προχωρήσει σε μείωση εισφορών και φόρων.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σημείωσε στο χαιρετισμό του ότι γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή η σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης, στο πλαίσιο της ανάγκης για μια ριζική μεταρρύθμιση για ένα ασφαλιστικό σύστημα, βιώσιμο, δίκαιο, λειτουργικό και φιλικό προς την ανάπτυξη.

Η θέση των επιμελητηρίων σε αυτό το ζήτημα, όπως είπε, είναι να ξεκινήσει ο διάλογος για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, με σκοπό τη σταδιακή μετάβαση σε ένα σύστημα τριών πυλώνων.

«Έχει τεκμηριωθεί από σειρά μελετών, ότι μέσα από τη δημιουργία κεφαλαιοποιητικού πυλώνα αποταμίευσης, μπορεί να εξασφαλιστεί επαρκής προστασία για όλους τους ασφαλισμένους και να μειωθεί ταυτόχρονα το δημοσιονομικό βάρος για τη χρηματοδότηση του συστήματος. Παράλληλα, μέσω της δημιουργίας ενός δομημένου πλαισίου εθνικής αποταμίευσης, θα δημιουργηθούν πόροι για τη χρηματοδότηση επενδύσεων, θα μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας και θα αξιοποιηθούν παραγωγικότερα οι εισφορές των ασφαλισμένων»σημείο σε ο κ. Μίχαλος.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της χώρας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επεσήμανε την τεράστια σημασία της πρώτης πανελλαδικής συνδιάσκεψης και ανήγγειλε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα την καθιερώσουν ως θεσμό αλλά και θα συντονίσουν την εκπροσώπηση και παρέμβαση του κλάδου σε όλα τα ζητήματα.

Ανακοίνωσε ότι η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αποφάσισε να δημιουργηθεί Συντονιστική Επιτροπή Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα επιμελητήρια ώστε μέσα από την συνεργασία και την κοινή οργάνωση και δράση να αναδειχθεί ο ρόλος αλλά και η καλύτερη εκπροσώπηση του κλάδου για την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν, τόσο προς την πολιτεία όσο και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σήμερα, για πρώτη φορά, ξεκινά ουσιαστικά ένας νέος θεσμός με στόχο την πανελλήνια δικτύωση του κλάδου και την δημιουργία ενιαίου μετώπου προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες για ακόμα πιο δυναμική παρουσία της ασφαλιστικής κοινότητας στις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, με τα επιμελητήρια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Μέσω της αιγίδας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω εξέλιξη και την ενδυνάμωση των επαγγελματιών του κλάδου, μέσα από τη δικτύωση, το διάλογο και τη διαμόρφωση ενιαίων θέσεων στα ζητήματα που τον αφορούν αλλά και για να υπάρξουν καλύτερα ασφαλιστικά προϊόντα για τους καταναλωτές «σε μια εποχή που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη την ιδιωτική ασφάλιση» όπως είπε.

«Δημόσια και ιδιωτική μπορούν να δώσουν λύσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ Φωτο Eurokinissi αρχειου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ 05 Δεκ 2020 | 10:00

Γεωργιάδης: Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα, θα κλείνουμε το κατάστημά του για όλες τις γιορτές

"Πάντως και τα εμπορικά κέντρα πρέπει να ανοίξουν τις γιορτές", ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 05 Δεκ 2020 | 09:36

Σταϊκούρας για τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται παράταση στην πληρωμή τους - Τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή

Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, στο οποίο εντάσσονται και δαπάνες για άλλες μορφές καυσίμων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 05 Δεκ 2020 | 09:11

Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι θα δουν αύξηση έως 54 ευρώ – Ποιοι θα υποστούν κούρεμα έως 366 ευρώ [πίνακας]

Οσο περισσότερες είναι οι ημέρες της αναστολής στο χρονικό διάστημα από την 1η Μαίου μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζημιά στο δώρο Χριστουγέννων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 04 Δεκ 2020 | 21:55

Το έντυπο Ε13 θα υποβάλλουν οι εργοδότες για κάθε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι για τις διανομές προϊόντων

Υποβολή Ε13 από εργοδότες για κάθε μοτοποδήλατο ή μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιείται από εργαζομένους τους για διανομή προϊόντων

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 04 Δεκ 2020 | 20:31

Αναστολή συμβάσεων εργασίας τον Δεκέμβριο: Όσα πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες - Αναλυτικά η ΚΥΑ

Ποιοι εργοδότες δύνανται και ποιοι υποχρεούνται να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων τους για τον Δεκέμβριο.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 04 Δεκ 2020 | 19:49

"Εξοικονομώ-Αυτονομώ": Σε δοκιμαστική λειτουργία η ιστοσελίδα και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

Στη δοκιμαστική λειτουργία, δεν θα είναι δυνατή η υποβολή των αιτήσεων

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 04 Δεκ 2020 | 14:35

Αυτόν τον Δεκέμβριο, αγαπημένοι ήρωες βιβλίων για μικρούς και μεγάλους μας περιμένουν στο Public

Από τις επικίνδυνες περιπλανήσεις στη Μέση Γη, του Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς στα απίθανα Χριστούγεννα του εννιάχρονου Ντετέκτιβ Κλουζ.

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ 04 Δεκ 2020 | 13:27
ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 04 Δεκ 2020 | 12:54

Παρατείνεται το μειωμένο ΦΠΑ των νησιών ως το 2021

Παράταση στο νησιωτικό ΦΠΑ έδωσε με σχετική ΚΥΑ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 04 Δεκ 2020 | 12:15

ΕΛΣΤΑΤ: Υφεση 11,7% στο γ' τρίμηνο του 2020 λόγω κατάρρευσης του τουρισμού

Η μεγάλη μείωση αποδίδεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην κατάρρευση του τουρισμού. Ύφεση 11,7% στο τρίτο τρίμηνο – υποχώρηση κατά 45% στις εξαγωγές.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 04 Δεκ 2020 | 11:40

Γεωργιάδης: Αν στα εποχικά καταστήματα δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα τα κλείσω την επόμενη μέρα

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν μόνο τα καταστήματα που αμιγώς πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη και είναι 110 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

ΤΙ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 04 Δεκ 2020 | 11:09

Τι συμβαίνει στην Ελλάκτωρ: Η διαμάχη Καλλιτσάντση με τους Ολλανδούς που ελέγχουν το 35%

Κόντρα των αδελφών Καλλιτσάντζη με την οικογένεια Reggeborgh που ελέγχει το 35% της Ελλάκτωρ.

ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ 04 Δεκ 2020 | 10:22

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Πέντε μοναχές μπλοκάρουν την ηλεκτρική διασύνδεση της Πελοποννήσου

Οι πέντε μοναχές της Μονής επικαλούνται οπτική όχληση" και "προσβολή του ησυχαστικού χαρακτήρα της Μονής" αντιδρώντας στην υλοποίηση του έργου.