Follow us

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε τελικά χέρια το εργοστάσιο της "Μπριτάννια" - Τα ακίνητα που έμειναν στα αζήτητα

Tο ακίνητο της Μπριτάννια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατακυρώθηκε τελικά στα 3.354.001 ευρώ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε πλειστηριασμό το ιστορικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια στο όρος Τρόοδος

Άλλαξαν τελικά χέρια οι εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου της "Μπριτάννια", στη Νέα Φιλαδέλφεια, που βγήκαν σε πλειστηριασμό, ενώ στα αζήτητα έμεινε το μεγάλο ακίνητο της εταιρείας Αλέξανδρος Δεσύλλας Α.Ε. στην Κέρκυρα.

Επίσης, σύμφωνα με το capital, χωρίς να εμφανιστεί ενδιαφερόμενος ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός που διενεργήθηκε εις βάρος του ιδιοκτήτη της πτωχευμένης εταιρείας υποδημάτων Elite, Δημητρίου Χριστοδουλάτου, ενώ σε νέα χέρια πέρασαν οι γνωστές βίλες στον Κούνδουρο της Μυκόνου.

Διαβάστε Επίσης

"Μπριτάννια"

Ο πλειστηριασμός για το Μπριτάννια, που στρεφόταν εις βάρος της "Όμικρον Κύκλος Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Ανώνυμη Εταιρεία”, είχε τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,354 εκατ. ευρώ, ενώ το ακίνητο κατακυρώθηκε τελικά στα 3.354.001 ευρώ.

Το σφυρί αφορούσε συγκεκριμένα ένα ακίνητο, μετά των επ' αυτού υφισταμένων κτισμάτων, το οποίο ευρίσκεται στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, στη θέση "Ποδάρες ή Ποδαράδες ή Γκουραμάδες Τουραλη”. Επί του γηπέδου, κειμένου κατά τον αρχικό τίτλο κτήσεως επί της οδού Λυκούργου αρ. 80 και εκτός του εγκεκριμένου της πόλεως Νέας Φιλαδέλφειας, υφίσταται, σύμφωνα με τον αρχικό τίτλο κτήσεως, ένα βιομηχανοστάσιο, το οποίο αποτελείται από το κυρίως ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, επιφάνειας 4.800 τ.μ., μετά των υπογείων χώρων του, επιφάνειας 1.200 τ.μ. Επίσης υφίσταται ένα μηχανουργείο (μονώροφο παλαιό κτίσμα), επιφάνειας 430 τ.μ., ένα κτίριο λεβητοστασίου, επιφάνειας 110 τ.μ., ένα ισόγειο κτίριο πρατηρίου, επιφάνειας 30 τ.μ., και ένα φυλάκιο (οικίσκος φύλακα), επιφάνειας 50 τ.μ., ήτοι η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων είναι 6.620 τ.μ.

Μπριτάννια

Εργοστάσιο "Δεσύλλα”

Άγονος ήταν ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για το ακίνητο της Αλέξανδρος Δεσύλλας Α.Ε. στην Κέρκυρα, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς τα 8,237 εκατ. ευρώ. Το σφυρί αφορούσε ουσιαστικά το πρώην "εργοστάσιο Δεσύλλα” ή εργοστάσιο "Καννάβεως, Λίνου και Ιούτης” -μια βιομηχανική μονάδα που ιδρύθηκε το 1871.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε χτυπήσει το σφυρί για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το σφυρί αφορούσε συγκεκριμένα ένα εργοστασιακό συγκρότημα επεξεργασίας -όταν λειτουργούσε- λίνου, ιούτης και καννάβεως, το οποίο βρίσκεται στο προάστιο Γαρίτσας της πόλης της Κέρκυρας και το οποίο περιλαμβάνει οικοδομική έκταση περίπου 37.647 τ.μ. και 90 περίπου κτίρια εκ των οποίων τα 3 είναι εκτός της οικοδομικής έκτασης.

Το συγκρότημα είναι σήμερα πλήρως εγκαταλελειμμένο, ήτοι δεν λειτουργεί και δεν συντηρείται, ενώ όταν λειτουργούσε περιελάμβανε κτίσματα συνολικής επιφάνειας 15.500 τ.μ. περίπου, όμως σήμερα τα περισσότερα κτίρια έχουν κατεδαφισθεί ή έχουν ερειπωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Elite

Αντιμέτωπος με το ηλεκτρονικό σφυρί βρέθηκε και ο Δημήτρης Χριστοδουλάτος της Elite. Επρόκειτο για επαναληπτικό σφυρί που αφορούσε ένα οικόπεδο μετά της επ’ αυτού ισόγειας οικοδομής με δύο υπόγεια στον Διόνυσο Αττικής. Η τιμή εκκίνησης είχε μειωθεί στις 710.400 ευρώ, από 888 χιλ. ευρώ στους δύο προηγούμενους άγονους πλειστηριασμούς.

Η Elite είχε καταφέρει να γίνει μία καταξιωμένη μάρκα υποδημάτων, με ευρεία αποδοχή στην ελληνική αγορά, ωστόσο, ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με τα προβλήματα ρευστότητας να εμφανίζονται ήδη από το 2008. Το 2009, υπό το βάρος και του κλεισίµατος της στρόφιγγας δανεισµού, τα προβλήματα της εταιρείας επιδεινώθηκαν, θέτοντας εν αμφιβόλω το μέλλον της. Η εταιρεία κηρύχθηκε επίσημα σε κατάσταση πτώχευσης το 2017.

Elite

Οι βίλες στον Κούνδουρο

Από την άλλη, γόνιμο ήταν το ηλεκτρονικό "σφυρί” για το γνωστό συγκρότημα από δύο ημιτελείς πολυτελείς κατοικίες στην Μύκονο. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί επανειλημμένα στην πλατφόρμα, ωστόσο τη διαδικασία είτε είχε ολοκληρωθεί χωρίς να εμφανιστούν πλειοδότες είτε είχε ανασταλεί.

Ο σημερινός πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, είχε τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,210 εκατ. ευρώ, από 2,720 εκατ. και 3,4 εκατ. στους προηγούμενους, με το ακίνητο να κατακυρώνεται τελικά στα 2.210.001 ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται συγκεκριμένα στην θέση "Πλυντρί ή Κουφωκι ή Κούνδουρος”. Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 4.080 τ.μ. Επί του αγροτεμαχίου, που είναι εκτός σχεδίου πόλεως, υπάρχουν σήμερα δυο κατοικίες. Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, οι κατοικίες είναι ημιτελείς, ωστόσο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευαστεί δυο πισίνες -μία για κάθε κατοικία. Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός στρεφόταν σε βάρος ιδιώτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΦΥΡΙΑ" 03 Απρ 2024 | 18:54

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το ακίνητο του Mr. Elite στον Διόνυσο - Στα αζήτητα το ξενοδοχείο "Αλκυονίς"

Ποιος από τους σημερινούς πλειστηριασμούς ξεχώριζε από άποψη τιμής πρώτης προσφοράς.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 01 Απρ 2024 | 17:56

Τα "επώνυμα σφυριά" του Απριλίου: Από τη μεζονέτα της συζύγου του Φυντανίδη μέχρι τον Όμιλο Κουρή και τα ζαχαροπλαστεία Βάρσου

Πάνω από 5.000 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο - Στο σφυρί η MLS Πληροφορική και ένα οικόπεδο του ιδιοτκήτη της Elite.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 23 Μαρ 2024 | 11:59

Εβδομάδα "φωτιά" σε πλειστηριασμούς: Τα ακίνητα Κοντομηνά και Βγενόπουλου που βγαίνουν "στο σφυρί"

Σε πλειστηριασμό βγαίνει και το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας "Φροζίτα ΑΕΒΕ" στη Σκύδρα Πέλλας - Αντιμέτωποη με τρία σφυριά η οικογένεια Πατρώνη.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 20 Μαρ 2024 | 08:09

Ξανά σε πλειστηριασμό η πολυτελής κατοικία του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη

Ο νέος πλειστηριασμός προγραμματίστηκε για τις 27 Μαρτίου 2024, με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα 4,2 εκατ. ευρώ.

15 Απρ 2024 | 16:57

Μοναδικά happenings στα 9α γενέθλια του ONE Salonica!

Εννιά χρόνια ONE Salonica, μια μεγάλη all-day γιορτή γεμάτη με τα πιο εντυπωσιακά και διασκεδαστικά events

15 Απρ 2024 | 15:49

Η Vodafone Ελλάδας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Χάρης Μπρουμίδης: Πώς θα κερδίσει η Ευρώπη το στοίχημα της ψηφιακής αυτονομίας

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ 15 Απρ 2024 | 13:03
15 Απρ 2024 | 10:46
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ 15 Απρ 2024 | 10:37

Κώστας Κεντέρης στους Δελφούς: Ήρθε η ώρα να ξανασυστηθώ

"Είναι πολύ βασικό να αποτύχεις για να πετύχεις", είπε ο Κώστας Κεντέρης.

ΤΙΜΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ 15 Απρ 2024 | 08:30

Καύσιμα: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή - Πάνω από 2,30 το λίτρο σε πολλά νησιά [βίντεο]

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή των καυσίμων, με τη μέση τιμή της βενζίνης να πλησιάζει τα 2 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Απρ 2024 | 08:01

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ένα πλοίο, δύο ξενοδοχεία και τα σωληνουργεία

Ποια σφυριά ξεχωρίζουν από τους πλειστηριασμούς αυτής της εβδομάδας.

ΡΑΛΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ 14 Απρ 2024 | 18:45

Φόβοι ότι το πετρέλαιο μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δολάρια

"Μαύρα σύννεφα" πάνω από την παγκόσμια οικονομία.