Follow us

Πλειστηριασμοί: Ποια γνωστά ακίνητα άλλαξαν χέρια και ποια έμειναν στα αζήτητα

Διενεργήθηκαν χθες πλειστηριασμοί. Τα ακίνητα που... έμειναν στα αζήτητα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
κηφισια

Σε νέα χέρια πέρασαν οι εγκαταστάσεις των Κλωστηρίων Κιλκίς, που βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Σάντας. Στον πλειστηριασμό, που πραγματοποιήθηκε χθες, το βιομηχανικό ακίνητο κατακυρώθηκε στη βορειοελλαδίτικη εταιρεία παραγωγής επίπλων ALMECO έναντι του ποσού των 2.060.001 ευρώ, δηλαδή μόλις ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης.

Όπως αναφέρουν στο Capital.gr, πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, το εργοστάσιο είναι άμεσα αξιοποιήσιμο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία.

Αυτή υπήρξε η πρώτη φορά που τα Κλωστήρια Κιλκίς, τα οποία είναι θυγατρική των Κλωστηρίων Θράκης της οικογένειας Ακκά, βρέθηκαν αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί.

Επιπλέον, αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου αναμένεται να γίνει προσπάθεια για δεύτερη φορά για την εκποίηση των εγκαταστάσεων των Κλωστηρίων Θράκης στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα 5.468.333 ευρώ ενώ θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί το πρώτο σφυρί το οποίο ανακηρύχθηκε άγονο στις 25 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι το βιομηχανικό συγκρότημα των Κλωστηρίων Κιλκίς περιλαμβάνει μια έκταση 76.790 τ.μ., στην οποία έχουν ανεγερθεί σταδιακά από το 1974 μέχρι το 1990 κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 23.044 τ.μ.. Πάντως το εν λόγω ακίνητο έφερε μια σειρά από σημαντικά βάρη, τα οποία ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα της διαδικασίας ήταν η Cepal Hellas.

Διαβάστε Επίσης


Στα αζήτητα το κατάστημα στην Κηφισιά και το διαμέρισμα της οικογένειας Νίκας

Από την άλλη, χωρίς πλειοδότη κατέληξε ο χθεσινός πλειστηριασμός για το ισόγειο κατάστημα, στο οποίο λειτουργεί καφέ-εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας Palmie Bistro της οικογένειας Κουτρουλιά.

Με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 4,736 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,5 εκατ. ευρώ αφορούν στο ισόγειο κατάστημα και οι 230.000 ευρώ στην αποθήκη που υπάρχει στο υπόγειο και με επισπεύδουσα την doValue Greece, το εν λόγω ακίνητο, το οποίο εντοπίζεται στην πλατεία Κεφαλαρίου στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον εν δυνάμει αγοραστών.

Για δεύτερη φορά στα αζήτητα έμεινε διαμέρισμα που ανήκε στους κληρονόμους του αείμνηστου επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δημιούργησε τη γνωστή ομώνυμη αλλαντοβιομηχανία και βρίσκεται επί της οδού Στησιχόρου στον αριθμό 8, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε αρκετά κοντινή απόσταση από τον Εθνικό Κήπο και το Προεδρικό Μέγαρο. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί στις 11 Ιανουαρίου μια πρώτη απόπειρα για να εκποιηθεί ηλεκτρονικά χωρίς και πάλι κάποιο αποτέλεσμα.

Με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 1,946 εκατ. ευρώ, ο πλειστηριασμός, ο οποίος στρέφεται εναντίον των κληρονόμων του Παναγιώτη Νίκα και πιο συγκεκριμένα εναντίον της χήρας Μαρίας Νίκα και του γιου του Γιώργου Νίκα καθώς και εναντίον της εταιρείας Νίκας Συμμετοχών, αφορά σε ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου, το οποίο έχει επιφάνεια 237,88 τ.μ. και αποτελείται από χολ, λίβινγκ ρουμ, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, λουτρό υπηρεσίας, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, εξώστη προς Ιερό Ναό Ταξιαρχών, και βεράντα προς την οδό Στησιχόρου.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΓΙΩΡΓΗ ΒΑΡΛΑΜΟΥ» 31 Μαϊ 2023 | 21:55

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το πρωί αποτρέψαμε 10 πλειστηριασμούς - Είναι μια πολύ παραγωγική μέρα

Ο πολιτισμός είναι στοιχείο όλης της εργατικής λαϊκής πάλης, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Μαϊ 2023 | 08:11

Τέλος χρόνου για πληρωμή ΕΝΦΙΑ και δικαιολογητικά επιστρεπτέας προκαταβολής

Περισσότεροι από 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται σήμερα να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Μαϊ 2023 | 08:35

Πόσο κοστίζει ένα εξοχικό σε 12 δημοφιλή νησιά

Οι τιμές για την αγορά μονοκατοικίας σε 12 δημοφιλή νησιά της χώρας (ανεξαρτήτως παλαιότητας).

ΓΙΑΤΙ 13 Μαϊ 2023 | 10:12

ΑΑΔΕ: Περισσότεροι από 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ το 2023

Ο μέσος ΕΝΦΙΑ από 489 ευρώ το 2018, έχει διαμορφωθεί για το 2023 στα 368 ευρώ, μείωση της τάξεως του 31%.

ΠΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ 11 Μαϊ 2023 | 13:22

Εκλογές 2023: Αναστέλλονται δίκες και πλειστηριασμοί για 8 ημέρες

Με εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης, ενόψει των εκλογών 2023, αναστέλλονται για διάστημα 8 ημερών οι δίκες και οι πλειστηριασμοί

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 09 Μαϊ 2023 | 07:26

Αδιανόητο: 81χρονος με αναπηρία έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό - Αρνείται να φύγει και μένει στη βεράντα

"'Ηρθαν δέκα περιπολικά εδώ να βγάλουν έξω έναν 'εγκληματία', που έχει αναπηρία 85%", λέει ο 81χρονος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Μαϊ 2023 | 11:08

Πώς και πόσο μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίσουν τις κατοικίες τους

Για παράδειγμα στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος πληρώνει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ θα έχει το επόμενο έτος έκπτωση 50 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 04 Μαϊ 2023 | 08:27

Νέα συνεργασία Εφορίας και Airbnb - Απευθείας στο Ε2 τα εισοδήματα από μισθώματα

Να περιορίσει τα "κρυφά" εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις επιχειρεί η φορολογική διοίκηση.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 02 Μαϊ 2023 | 17:54

Εκλογές 2023: Αναστέλλονται οι δίκες και οι πλειστηριασμοί από 17 έως 24 Μαΐου 2023

Αναστέλλονται οι δίκες και οι πλειστηριασμοί από 17 έως 24 Μαΐου 2023 ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μαΐου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ 01 Ιουν 2023 | 20:33

ΕΥΔΑΠ: Ολοκληρωμένο πλαίσιο αειφορίας ESG

Στον τομέα του Περιβάλλοντος, η ΕΥΔΑΠ γίνεται φορέας ανάπτυξης μέσα από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, με έργα μετασχηματισμού, έργα αποχέτευσης και έργα ανακυκλωμένου νερού στην Ανατολική Αττική.

ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 01 Ιουν 2023 | 19:51

Κάτω από το 3,7% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στην αγορά τείνει να παγιωθεί τα ελληνικά ομόλογα να διαπραγματεύονται με αποδόσεις χαμηλότερες των ιταλικών (4,1%) και εγγύτερα των ισπανικών (3,3%).

ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ 01 Ιουν 2023 | 18:55

e-ΕΦΚΑ: Ξεκινούν αύριο, 2/6, οι αιτήσεις για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις - Οσα πρέπει να ξέρετε

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι πέντε κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.