Follow us

Πλειστηριασμοί: Πώς ο... Αγιος Βλάσιος "μπλόκαρε" εκποίηση ακινήτου για χρέος 385.000 ευρώ

Μπορεί ένας Άγιος να σταματήσει έναν πλειστηριασμό; Ο Αγιος Βλάσιος φαίνεται πως τα κατάφερε!

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μπορεί ένας Άγιος να σταματήσει έναν πλειστηριασμό; Ο Αγιος Βλάσιος φαίνεται πως τα κατάφερε, καθώς ακυρώθηκε πλειστηριασμός, γιατί, το γεγονός ότι την ημέρα της κατάσχεσης ήταν η γιορτή του πολιούχου των Αχαρνών, οδήγησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, να ακυρώσει τη διαδικασία κατάσχεσης ακινήτου, για οφειλή 385.000 ευρώ.

Κι αυτό, όπως εξηγεί η απόφαση, διότι την ημέρα που έκανε την επίδοση ο δικαστικός επιμελητής, ήταν αργία! Και συγκεκριμένα γιορτάζει ο Αγιος Βλάσιος, πολιούχος των Αχαρνών, και για την περιοχή και τις δημόσιες υπηρεσίες της είναι αργία.


Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος Δημ. Αναστασόπουλος, ο οποίος εντόπισε την "παθογένεια” της επιδοσης στα ψιλά γράμματα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (929 παρ. 3 και 144 παρ. 1 του ΚπολΔ) , υπέβαλλε το σχετικό αίτημα και έγινε δεκτό απο το δικαστήριο που ακύρωσε την κατασχετήρια έκθεση.

Η απόφαση

Πρόκειται για την υπ΄ 1024/2022 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία ακυρώθηκε η κατασχετήρια έκθεση ακινήτου επειδή ναι μεν ο δικαστικός επιμελητής διενήργησε όλες τις διαδικασίες εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος αλλά τη συγκεκριμένη ημέρα που κατασχέθηκε το ακίνητο ήταν μια τοπική αργία της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα η εν λόγω απόφαση αναφέρει:


"Η ανακόπτουσα με τον τρίτο λόγο ανακοπής της προβάλλει ως λόγο ακυρώσεως της κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας τον ισχυρισμό ότι η προσβαλλόμενη κατάσχεση, η οποία επιβλήθηκε στις 11/2/22 είναι άκυρη, επειδή η ημέρα αυτή (11/2) είναι εξαιρετέα ημέρα ως τοπική εορτή του Αγίου Βλασίου πολιούχου του Δήμου Αχαρνών, κατά την οποία έχει ορισθεί ως ημέρα αργίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Από την εκτίμηση των δημοσίων και ιδιωτικών εγγράφων, τα οποία οι διάδικοι νομίμως επικαλέστηκαν και προσκόμισαν, αποδεικνύονται τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:

Δυνάμει της υπ. αριθ. …. κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας επιβλήθηκε αναγκαστική κατάσχεση εις βάρος της ανακόπτουσας σε ακίνητο κείμενο στον Δήμο Αχαρνών Αττικής. Η εν λόγω κατασχετήρια έκθεση επιδόθηκε στην ανακόπτουσα στις 11/2/2022, όπως πιστοποιείται από την επισημείωση επί της κατασχετήριας έκθεσης της δικαστικής επιμελήτριας. Εντούτοις, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 4/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών καθιερώθηκε η 11/2 εκάστου έτους ως ημέρα εορτασμού του Αγίου Βλασίου ως τοπική θρησκευτική εορτή του ως άνω Δήμου και ως ημέρα αργίας για τις δημόσιες υπηρεσίες και για τα σχολεία της πόλης. Συνεπώς, η επιβολή κατασχέσεως κατά την ως άνω εξαιρετέα ημέρα εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του Δήμου Αχαρνών αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 929 παρ. 3 και 144 παρ. 1 του ΚΠολΔ, και ως εκ τούτου είναι άκυρη.

Επομένως, ενόψει των ανωτέρω αναφερθέντων, θα πρέπει να γίνει δεκτός ως ουσία βάσιμος ο τρίτος λόγος ανακοπής και να ακυρωθεί η κατασχετήρια έκθεση ακίνητης περιουσίας”.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK 24 Νοε 2022 | 13:49

Τι έγιναν τα χρήματα που πήρε η δημοσιογράφος Ιωάννου Κολοβού από τον πλειστηριασμό: Τα πήρε όλα η εφορία για απλήρωτες κλήσεις

Η Ιωάννα Κολοβού με ανάρτησή της εξηγεί ότι τα χρήματα που έλαβε από τον πλειστηριασμό... τα πήρε όλα η εφορία και ο ΕΦΚΑ.

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 24 Νοε 2022 | 09:27

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας - Δικηγόρος εξηγεί

Έρχεται το πρόγραμμα "Γέφυρα ΙΙΙ", με το οποίο όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια και είδαν αύξηση στα επιτόκιά τους θα έχουν επιδότηση των επιτοκίων.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2022 | 06:55

Η έξωση της δημοσιογράφου Κολοβού και η αντίδραση Μητσοτάκη - Η εντολή που έδωσε στον Σταϊκούρα

Οι σκηνές έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, με τον δικαστικό επιμελητή να κόβει με αλυσοπρίονο την πόρτα, ήταν ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση

ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 23 Νοε 2022 | 16:57

Κόντρα Σκυλακάκη-Αχτσιόγλου: Επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκε το σπίτι της Κολοβού σε πλειστηριασμό - Ο Πάτσης πλούτιζε από τη δυστυχία

Η Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της πλειστηριάζονται για λίγες χιλιάδες ευρώ, πρώτες κατοικίες - Η απάντηση Σκυλακάκη.

ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ 23 Νοε 2022 | 11:25

Πλειστηριασμοί: "Με πετάνε στον δρόμο" - Κραυγή βοήθειας από άνεργη μητέρα με δύο παιδιά

Μητέρα δύο παιδιών κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο εξαιτίας πλειστηριασμού. Τι ζητάει.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ 19 Νοε 2022 | 08:47

Κηφισιά: Στο σφυρί διατηρητέα βίλα που συνδέεται με την Αννα Δρούζα - Σε σημείο "φιλέτο"

Για δεύτερη φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί διατηρητέα βίλα, που βρίσκεται κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κηφισιάς. Πώς συνδέεται με την Αννα Δρούζα.

"ΡΟΔΟΝ ΕΛΛΑΣ" 18 Νοε 2022 | 08:20

Στο σφυρί ακίνητα της οικογένειας Πατρώνη στη Μύκονο

Για δεύτερη φορά βρίσκονται αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί ακίνητα που ανήκουν στην ΡΟΔΟΝ Ελλάς, μια εκ των πολλών εταιρειών που έχει δημιουργήσει η οικογένεια Πατρώνη.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 07 Νοε 2022 | 09:59

Στο σφυρί μεγάλα βιομηχανικά ακίνητα: Alfa Wood Πίνδος, Τεγόπουλος, Κλωστήρια Θράκης και Ζούρας Φαρμ

Μια σειρά από μεγάλα βιομηχανικά ακίνητα, τα οποία εντοπίζονται σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Νοε 2022 | 08:35

Αυτά είναι τα πολυτελή ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί σε Κάρπαθο, Μεσσηνία και Κουφονήσια

Στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα βρεθούν μέσα στο επόμενο διάστημα πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες εντοπίζονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

03 Νοε 2022 | 09:26

Σούπερ μάρκετ Καρυπίδη: Από την πτώχευση στο λουκέτο και τον πλειστηριασμό καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο του πλειστηριασμού έχει πάρει ένα ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο άνηκε στην πτωχευμένη πλέον αλυσίδα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη.

02 Δεκ 2022 | 16:15

Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2022

Ενισχυμένα οικονομικά μεγέθη λόγω επενδύσεων και ποιοτικών χαρακτηριστικών χαρτοφυλακίου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Δεκ 2022 | 14:22

Αυτές είναι οι 12 προμήθειες τραπεζικών συναλλαγών που ζητάει να μπει "μαχαίρι" ο Σταϊκούρας

Πρόκειται για 12 τραπεζικές συναλλαγές οι προμήθειες των οποίων που επιβαρύνουν σημαντικά την ελληνική κοινωνία.