Follow us

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ένα πλοίο, δύο ξενοδοχεία και τα σωληνουργεία

Ποια σφυριά ξεχωρίζουν από τους πλειστηριασμούς αυτής της εβδομάδας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πρωτεύς

Περισσότεροι από 1.500 είναι οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, εκ των οποίων περίπου 170 έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή. Από τους πλειστηριασμούς αυτής της εβδομάδας ξεχωρίζουν τα σφυριά για το πλοίο "Πρωτεύς”, τα ξενοδοχεία "Δελφίς” και "Hotel Galini” σε Ερέτρια και Κρήτη αντίστοιχα, καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός της "Ελληνικά Σωληνουργεία”.

Anes Ferries

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "Πρωτεύς” αναμένεται να βγει στο σφυρί -εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια νέα προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, που στρέφεται εις βάρος της "Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης Α.Ε.” (Anes Ferries), είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 13 Μαρτίου 2024, αλλά τέθηκε σε αναστολή. Επισπεύδουσα αυτή τη φορά είναι η κοινοπραξία "Sea Jets High Speed & ΣΙΑ”, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς για το πλοίο, το οποίο είναι παροπλισμένο, παραμένει στις 750 χιλ. ευρώ.

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα το υπό ελληνική σημαία πλοίο "Πρωτεύς”. Το πλοίο, είδους Ε/Γ-Ο/Γ κλειστού τύπου, είναι κατασκευασμένο το 1973 από χάλυβα. Είναι ολικού μήκους 87,05 μ., πλάτους 13,35 μ., βάθους από κατάστρωμα 7,97 μ., ολικής χωρητικότητας 1159,85 κόρους και καθαρής χωρητικότητας 612,69 κόρους, ενώ φέρει δύο κύριες μηχανές ΜΕΚ, ιπποδύναμης 2x3000 ΒΗΡ.

Το πλοίο κατασχέθηκε αναγκαστικά με όλα αυτού τα εξαρτήματα, συστατικά, παραρτήματα, παρακολουθήματα, εφόδια και προσαυξήματα, κύρια και βοηθητικά μηχανήματα, και μη έστω και ρητώς κατονομαζόμενα, είτε βρίσκονται εκτός αυτού είτε εντός αυτού και ανήκουν σε αυτό.

Η Anes Ferries δραστηριοποιείται στην ελληνική ακτοπλοΐα από το 1979. Μέχρι το 2006 τα πλοία της εταιρείας δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στην Γραμμή Ρόδου – Σύμης, ενώ το 2006 επέκτεινε τη δραστηριότητά της στη γραμμή Πειραιά – Αίγινα και από το 2013 στις γραμμές των Σποράδων.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, σήμερα η Anes Ferries δραστηριοποιείται με 4 συνολικά πλοία στις δρομολογιακές γραμμές των Σποράδων, Πειραιά – Αίγινας και Ρόδου – Σύμης.

Στη χρήση 2022, η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 4,8 εκατ. ευρώ, από 6,7 εκατ. το 2021, και καθαρές ζημίες 417 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 484 χιλ. της προηγούμενης χρήσης. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

"Hotel Galini”

Ένα από τα ακριβότερα σφυριά αυτής της εβδομάδας είναι εκείνο που αφορά το ξενοδοχείο "Hotel Galini” στη Χερσόνησο. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, έχει επισπεύδουσα την Intrum Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς το 1,28 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό, με τους δύο προηγούμενους να τίθενται σε αναστολή.

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα ένα ακίνητο -οικόπεδο συνολικής εκτάσεως 5.841,40 τ.μ. περίπου, το οποίο βρίσκεται στην τοποθεσία "Φρούδια” της κτηματικής περιφέρειας του οικισμού "Χερσόνησος”. Το ακίνητο βρίσκεται εκτός σχεδίου και σε απόσταση των 600 μέτρων περίπου, από τη θάλασσα, είναι δε άρτιο και οικοδομήσιμο. Μέσα στο εν λόγω ακίνητο έχει αναγερθεί τμηματικά ένα κτιριακό συγκρότημα εντός του οποίου στεγάζεται και λειτουργεί- με βάση σχετική άδεια του ΕΟΤ- επιχείρηση κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος, τάξεως 2 αστεριών. Με τον διακριτικό τίτλο "Hotel Galini”, κλασικού τύπου ( παραθερισμού), το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο, που περιλαμβάνει 47 δίκλινα δωμάτια και 4 μονόκλινα, δυναμικότητας 98 κλινών.

Εκτός των δωματίων, αυτό το διώροφο κτίριο περιλαμβάνει στο ισόγειο, χώρο υποδοχής (reception), σαλόνι, τραπεζαρία (αίθουσα πρωϊνού), ένα μπαρ και κουζίνα. Ωσαύτως βορειοανατολικά του κεντρικού διώροφου κτιρίου και σε επαφή με αυτό, υπάρχει ένα άλλο διώροφο κτίσμα, κύριας χρήσεως, με υπόγειο, εμβαδού 90.00 τ.μ περίπου. Επίσης δυτικά του προαναφερθέντος κτιρίου και σε απόσταση 11 μέτρων περίπου από αυτό, υπάρχει μια πισίνα ενηλίκων, που καταλαμβάνει χώρο 103,00 τ.μ. περίπου, νοτίως της οποίας υπάρχει ένας στεγασμένος χώρος, εμβαδού 150,00 τ.μ. περίπου. Τέλος, δυτικά της πισίνας υπάρχει ένας ισόγειος κεραμοσκεπής χώρος (πέργκολα) εμβαδού 80,00 τ.μ περίπου με επίπεδη προέκταση από τρεις πλευρές ο οποίος χρησιμοποιείται ως υπαίθριο μπάρ. Ο ακάλυπτος χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος με πλακόστρωτα, λουλούδια, διάφορα καλλωπιστικά φυτά, δένδρα κ.λπ.

"Δελφίς”

Ανάμεσα στα σφυριά που έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα για την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, είναι και το επαναληπτικό για το ιστορικό ξενοδοχείο "Δελφίς” στην Ερέτρια. Για πολλά χρόνια, το ξενοδοχείο αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πόλη. Δυστυχώς, όμως, εδώ και πολλά χρόνια, που σταμάτησε να λειτουργεί λόγω οικονομικών προβλημάτων, έχει μεταμορφωθεί σε ένα "φάντασμα", που προκαλεί προβλήματα μόλυνσης και αισθητικής.

Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας "Εβιάνα Όμιλος Φιλοξενίας Ανώνυμη Ξενοδοχειακή και Τουριστική Εταιρεία”, έχει επισπεύδουσα τη Eurobank και τιμή πρώτης προσφοράς τις 848 χιλ. ευρώ. Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 200.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του κεφαλαίου του συνολικού επιταχθέντος ποσού.

Το πενταώροφο ξενοδοχειακό κτίριο, το οποίο είναι ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο, βρίσκεται επί της παραλιακής οδού Αρχαίου Θεάτρου, της οδού Βασιλείου και της οδού Αριστίωνος Απολλωνίδου, εντός του σχεδίου πόλεως Ερέτριας. Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτιμητή, επί της παραλιακής οδού υπάρχουν σε σειρά πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικά καταλύματα.

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ένα πλοίο, δύο ξενοδοχεία και τα σωληνουργεία

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια "πολυώροφη οικοδομή [ξενοδοχείο] μετά του οικοπέδου της, εκτάσεως 901,95 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Δ.Κ. Ερέτριας, της Δ.Ε. Ερέτριας, του Δήμου Ερέτριας και εντός του σχεδίου της πόλεως αυτής από το έτος 1834 και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο”.

Επί του ανωτέρω οικοπέδου υπάρχει πολυώροφη οικοδομή που αποτελείται από ισόγειο, επιφανείας 669,10 τ.μ., πρώτο όροφο επιφανείας 669,10 τ.μ., δεύτερο όροφο επιφανείας 669,10τ.μ., τρίτο όροφο επιφανείας 669,10 τ.μ., τέταρτο όροφο επιφανείας 669,10 τ.μ. και απόληξη κλιμακοστασίου επιφανείας 25,00τ.μ. Στην επιτρεπόμενη δόμηση δεν προσμετρούνται τα βοηθητικά κλιμακοστάσια, οι έξοδοι πυρασφάλειας και η απόληξη κλιμακοστασίου, το δε εμβαδόν της δόμησης που έχει υλοποιηθεί αν αφαιρεθούν οι προαναφερόμενοι βοηθητικοί χώροι [267,5 τ.μ.] είναι 3.102 τ.μ.

Όπως προκύπτει από την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 24 δωμάτια ανά όροφο, δηλαδή συνολικά 96 δωμάτια. Το κτίριο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς έχουν αποξηλωθεί όλα τα εξωτερικά κουφώματα, ενώ όσα έχουν μείνει είναι σκουριασμένα με σπασμένα τζάμια, υπάρχουν έντονες φθορές και υγρασία στα επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμούς, κατεστραμμένα δάπεδα κ.λπ. Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης, το κτίριο πιθανόν έχρηζε στατικής ενίσχυσης καθώς είχε αφαιρεθεί η επικάλυψη των υποστυλωμάτων οπλισμένου σκυροδέματος, ώστε να ελεγχθεί ο χαλύβδινος οπλισμός, ενώ στη συνέχεια το συγκεκριμένο τμήμα των υποστυλωμάτων έχει ξανακαλυφθεί. Το στοιχείο αυτό και με δεδομένη την μεγάλη ηλικία της κατασκευής αποκαλύπτει παράγοντες που πιθανόν καθιστούν το κτίριο ευάλωτο σε σεισμούς κ.ά. και το καθιστούν εξαιρετικά επισφαλές. Προκειμένου το ακίνητο να αξιοποιηθεί χρήζει ριζικής εκτεταμένης ανακαίνισης και πιθανόν απαιτηθούν ενισχύσεις στον φέροντα οργανισμό λόγω της άσχημης κατάστασής του, εργασίες οι οποίες απαιτούν μεγάλο οικονομικό κόστος και ρίσκο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα τις παλαιότερες εκτιμήσεις, είχε προταθεί αξιοποίηση του ακινήτου με την μετατροπή του σε κτίριο διαμερισμάτων και καταστημάτων.

Ελληνικά Σωληνουργεία

Τέλος, για την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, έχει οριστεί το νέο σφυρί για τον μηχανολογικό εξοπλισμό της βιομηχανίας "Ελληνικά Σωληνουργεία” στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ο επικείμενος πλειστηριασμός έχει επισπεύδουσα τη σύνδικο πτώχευσης, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει "ψαλιδιστεί” στις 640 χιλ. ευρώ, από 803.500 ευρώ που ήταν στον πλειστηριασμό της 7ης Φεβρουαρίου, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος. Για τον εξοπλισμό της βιομηχανίας είχε προγραμματιστεί ένας πλειστηριασμός και για τις 30 Νοεμβρίου, ο οποίος τέθηκε σε αναστολή, ενώ είχαν προηγηθεί άλλα δύο σφυριά, τον Ιούλιο του 2023 και στις αρχές του Νοεμβρίου 2023, με τιμή εκκίνησης στα 1.607.000 ευρώ και 1.205.250 ευρώ αντίστοιχα, όμως και οι δύο αυτοί πλειστηριασμοί ολοκληρώθηκαν χωρίς να βρεθεί πλειοδότης.

Η "Ελληνικά Σωληνουργεία” ιδρύθηκε από την οικογένεια Τσαούσογλου, αλλά το 1994 πέρασε στα χέρια της Μηχανικής της οικογένειας Εμφιετζόγλου. Αν και κατέγραφε ικανοποιητικές πωλήσεις, τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης οδήγησαν τα Ελληνικά Σωληνουργεία σε δεινή θέση και οικονομικό αδιέξοδο, έχοντας σαν αποτέλεσμα να μπει οριστικό λουκέτο.

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

FOOTGOLF, ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΕΣ, CLINICS ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 21 Μαϊ 2024 | 11:31

Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour με συμμετοχές από 12 χώρες

Σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ειδυλλιακά τοπία της Ελλάδας και στο μοναδικό γήπεδο γκολφ στη Βόρεια Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν γκολφέρ από 12 χώρες.

21 Μαϊ 2024 | 11:08

Aria Hotels: Νέο πολυτελές κατάλυμα Mast Residences στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας

Το Mast Residences ενσωματώνεται αρμονικά στην καρδιά της Μεσσηνίας. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φυσικής ομορφιάς και της παραθαλάσσιας ηρεμίας.

ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 18 Μαϊ 2024 | 19:24

Υεμένη: Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι - Εισροή υδάτων από την έκρηξη

Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Μαϊ 2024 | 23:36

Ισπανία: Η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, το πλοίο μετέφερε σχεδόν 27 τόνους εκρηκτικών από το Μαδράς της Ινδίας.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ 09 Μαϊ 2024 | 14:59

Πάρος: Μηχανική βλάβη του ταχύπλοου Thunder με 240 επιβάτες - Δεν θα σταματήσει σε Σύρο και Μύκονο

Βλάβη στον καταπέλτη του παρουσίασε το επιβατικό ταχύπλοο Thunder με 240 επιβάτες.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 07 Μαϊ 2024 | 11:14

Μηχανική βλάβη στο καταμαράν "Power Jet" στο Hράκλειο - Απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Το πλοίο θα εκτελούσε το δρομολόγιο για Θήρα-Νάξο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Θήρα και επιστροφή στο Ηράκλειο με 783 επιβάτες,27 ΙΧ οχήματα και 8 δίκυκλα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Μαϊ 2024 | 21:47

Πειραιάς: Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου "Κρήτη ΙΙ" για Ηράκλειο

Οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 02 Μαϊ 2024 | 18:04

Ταλαιπωρία για τους 1.106 επιβάτες του Power Jet: Παρουσίασε μηχανική βλάβη μεσοπέλαγα

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους 1.106 επιβάτες του πλοίου Power Jet το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Σύρος-Μύκονος-Νάξος-Σαντορίνη και ξεκίνησε από τον Πειραιά.

28 Μαϊ 2024 | 15:33

Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Νίκαιας υπάρχει το Nikaia Project, μια υπερσύγχρονη πολυκατοικία που αλλάζει τα δεδομένα

Η GDM Assets αλλάζει την περιοχή της Νίκαιας με το Nikaia Project, μια πολυκατοικία πολυτελών διαμερισμάτων που συνδυάζει σύγχρονη αρχιτεκτονική, υψηλής ποιότητας κατασκευή και εργονομική διάταξη.

28 Μαϊ 2024 | 14:59

Τριπλό "ρεκτιφιέ" στο πρόγραμμα "ανακαινίζω – ενοικιάζω" - Οι αλλαγές που εξετάζονται

Το πρόγραμμα "ανακαινίζω – ενοικιάζω" δημιουργήθηκε με στόχο να μπουν στην αγορά περίπου 12.000 κλειστά ακίνητα και να διατεθούν για μακροχρόνια μίσθωση.

28 Μαϊ 2024 | 13:11

AEGEAN: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με το πάθος των ανθρώπων της και στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

MYTILINEOS 28 Μαϊ 2024 | 11:40

Χαρτοφυλάκιο 180 έργων δυναμικότητας 3,59 GW από την MYTILINEOS Energy & Metals στην Ιταλία

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μίλησε για την στρατηγική και το σχέδιο ανάπτυξης στην Ιταλία.

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ 28 Μαϊ 2024 | 09:01

Πόσο θα αυξηθούν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούνιο

Η αύξηση των τιμών της χονδρεμπορικής δε θα επηρεάσει μόνο τα πράσινα τιμολόγια αλλά και τα κίτρινα.