Follow us

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ιδιοκτησίες του Μπάμπη Βωβού στον εμβληματικό γυάλινο πύργο Atrina της Κηφισίας

Στο στόχαστρο μπαίνουν τον προσεχή Δεκέμβριο από οριζόντιες ιδιοκτησίες μέχρι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, που εντοπίζονται σε δύο γυάλινα κτιριακά συγκροτήματα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα έρχεται να προστεθεί στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια η αυτοκρατορία των γυάλινων πύργων που είχε χτίσει ο άλλοτε βασιλιάς του εγχώριου real estate και των κατασκευών, Μπάμπης Βωβός.

Από την στιγμή που ξεκίνησε πριν περίπου 7 χρόνια η ολισθηρή πορεία, αναρίθμητα περιουσιακά στοιχεία τα οποία συνδέονταν με την επιχειρηματική δραστηριότητα του γνωστού επιχειρηματία, έχουν πάρει τον δρόμο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου να χτυπήσει ενδεχομένως το βαρύτερο, μέχρι στιγμής, σφυρί καθώς έχουν δρομολογηθεί να διεξαχθούν συνολικά 189 πλειστηριασμοί για ακίνητα, που κάποτε αποτελούσαν μέρος του πολυεπίπεδου οικοδομήματος, που είχε τη σφραγίδα του Μπάμπη Βωβού.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τον προσεχή Δεκέμβριο από οριζόντιες ιδιοκτησίες μέχρι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, που εντοπίζονται σε δύο γυάλινα κτιριακά συγκροτήματα, τα οποία στέκουν εδώ και αρκετά χρόνια επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.

Διαβάστε Επίσης

Ο γυάλινος ουρανοξύστης των περιχώρων

Το ένα πρόκειται για το εμβληματικό Atrina Center, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν τη ναυαρχίδα του χαρτοφυλακίου ακινήτων των εταιρειών του Βωβού.

Το Atrina, το οποίο ονομάστηκε από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των τριών παιδιών του, Άρης, Τριάδα, Ναταλία, φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα ενώ αποτελείται από δύο κτίρια.

Το ένα έχει πρόσοψή επί της λεωφόρου Κηφισίας ενώ το δεύτερο δεν είναι άλλο από το περίφημο γυάλινο πύργο, ο οποίος επί χρόνια πρωταγωνιστούσε στα αναρίθμητα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Λάμψη καθώς εμφανιζόταν ως η Τζάιαντ του Γιάγκου Δράκου.

Σε αυτόν, λοιπόν, τον φιμέ γυάλινο ουρανοξύστη εντοπίζονται 20 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες βγαίνουν στο σφυρί εκ των οποίων κάποιες έχουν διαμορφωθεί σαν χώροι γραφείου και κατάστημα στο υπόγειο ενώ εκπλειστηριάζονται και μια σειρά από χώρους στάθμευσης..

Ο γυάλινος πύργος Atrina, έχει ύψος 70 μέτρων ενώ χωρίζεται σε 18 ορόφους. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1981 και χαρακτηρίστηκε εκείνη την εποχή σαν ο "ουρανοξύστης των περιχώρων", αποτελώντας μια από τις πρώτες επιχειρηματικές και αρχιτεκτονικές προσπάθειες για άνοιγμα εκτός του κέντρου της Αθήνας. Η υψηλή αισθητική του τον κάνει ακόμη να ξεχωρίζει στην περιοχή παρότι έχουν πλέον κατασκευαστεί αρκετά σύγχρονα και εντυπωσιακά κτίρια.

Οι θέσεις πάρκινγκ στο κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας 60

Εκτός, όμως, από τον πύργο Atrina, στη δίνη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν μπλεχτεί και ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε ένα ακόμη γυάλινο κτίριο της άλλοτε κραταιά αυτοκρατορίας Βωβού.

Πρόκειται για μια οικοδομή επί της λεωφόρου Κηφισίας στον αριθμό 60, η οποία κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. αποτελείται από τρία υπόγεια, στα οποία αναπτύσσεται σταθμός αυτοκινήτων, ισόγειο, ημιώροφο, 7 ορόφους γραφείων και δώμα. Το σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για έναν μεγάλο αριθμό θέσεων πάρκινγκ, οι οποίες θα εκποιηθούν ξεχωριστά.

Συνολικά, από αυτό το βαρύ σφυρί, οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούν από τις 6.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι τις 278.400 ευρώ ανάλογα με το ακίνητο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι στρέφονται εναντίον της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία, επισπεύδονται από την Cepal Hellas.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 21 Ιουλ 2022 | 08:24

"Φουρτούνες" για την οικογένεια Γιατράκου: Από το βέτο του ΣτΕ για το νησάκι Πάτροκλος, στο σφυρί της Κηφισιάς

Αντιμέτωπη με νέες περιπέτειες βρίσκεται η οικογένεια Γιατράκου η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με την νησίδα Πάτροκλος (ή Γαϊδουρονήσι).

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ 17 Αυγ 2022 | 15:39
ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ 17 Αυγ 2022 | 12:23

Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, νέα μέτρα για ρεύμα και θέρμανση - Δύσκολη εξίσωση για τον μποναμά της ΔΕΘ

Τα μέτρα που τελικώς θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ θα είναι μετρημένα, κοστολογημένα και στοχευμένα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 17 Αυγ 2022 | 11:06

Εξοικονομώ 2021: Εντάσσονται στο πρόγραμμα όλοι οι επιλαχόντες - Πάνω από 87.000 δικαιούχοι συνολικά

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι στο "Εξοικονομώ 2021" εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι και οι 47.433 επιλαχόντες, δηλαδή το σύνολο της σχετικής λίστας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΗΕ 17 Αυγ 2022 | 06:39

Πάνω από μισό εκατομμύριο τόνοι σιτηρά εξήχθησαν από την Ουκρανία

Υπολογίζεται ότι πάνω από 20 εκατ. τόνοι σιτηρά και άλλα προϊόντα έχουν αποκλειστεί στην Ουκρανία αφότου άρχισε ο πόλεμος.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 16 Αυγ 2022 | 16:42

Φυσικό αέριο: Η Gazprom απειλεί την Ευρώπη με αύξηση 60% στις τιμές τον χειμώνα

Με αύξηση των τιμών στο φυσικό αέριο κατά 60% απειλεί η ρωσική Gazprom για τον προσεχή χειμώνα, με τα 1.000 κυβικά μέτρα να ξεπερνούν τα 4.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Αυγ 2022 | 15:47

Τι θα γίνει με τα αναδρομικά των συνταξιούχων - Οι τρεις επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση

Τρεις βασικές επιλογές έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση σε σχέση με την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους

ΨΗΦΙΑΚΑ 16 Αυγ 2022 | 14:11

Μέσω myPROPERTY, η υποβολή πέντε ειδικών δηλώσεων Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ υποβάλλονται ψηφιακά μέσω myPROPERTY οι πέντε ειδικές δηλώσεις του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 7ΜΗΝΟ 16 Αυγ 2022 | 13:05

Εκτίναξη κατά 5,1 δισ. στα φορολογικά έσοδα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2022

Εκτινάχθηκαν τα φορολογικά έσοδα Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2022.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 16 Αυγ 2022 | 11:29

Συναγερμός για τις τιμές του ρεύματος: Γιατί έρχονται νέες αυξήσεις τον Σεπτέμβριο - Τι θα γίνει με την επιδότηση

Υπό τις χειρότερες προϋποθέσεις θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 16 Αυγ 2022 | 08:09

Σχέδιο για πλούσιο καλάθι Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Στο τραπέζι Fuel Pass 3, νέα επιταγή ακρίβειας, μέτρα για ρεύμα και θέρμανση

Σε πρώτη φάση και όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και ο υψηλός πληθωρισμός, σε προτεραιότητα μπαίνουν μέτρα αναπλήρωσης μέρους του εισοδήματος. Τι θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ 16 Αυγ 2022 | 07:23

Ραντεβού με την εφορία - Οι 3 φορολογικές υποχρεώσεις έως τέλος Αυγούστου

Μετά τις διακοπές οι πολίτες καλούνται να επιστρέψουν στη σκληρή πραγματικότητα, καθώς υποχρεούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της εφορίας έως το τέλος του μήνα.