Ενιαίο τέλος στα δισεκατομμύρια των μικρών πακέτων που εισέρχονται στο μπλοκ, κυρίως από την Κίνα σχεδιάζει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφεραν οι Financial Times την Τρίτη, επικαλούμενοι μια πρόταση, σε μια προσπάθεια να πλήξει τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης, όπως η Temu και η Shein.
Όπως αναφέρει το capital.gr, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κυκλοφόρησε τη Δευτέρα ένα σχέδιο πρότασης σχετικά με το τέλος διακίνησης μετά από πιέσεις από τα κράτη μέλη των οποίων οι τελωνειακές αρχές είναι καταβεβλημένες από τα 4,6 δισεκατομμύρια αντικείμενα που εισάγονται ετησίως, πρόσθεσε η εφημερίδα.
Η πρόταση, την οποία είδαν οι Financial Times δεν ορίζει το ύψος του τέλους, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα ανέρχεται περίπου στα 2 ευρώ (2,25 δολάρια).
Τέλος 0,50 ευρώ στα είδη που αποστέλλονται σε αποθήκες
Το σχέδιο πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει, επιπλέον, ότι το τέλος των 2 ευρώ θα ισχύει για τις απευθείας πωλήσεις, αλλά ότι τα είδη που αποστέλλονται σε αποθήκες θα φορολογούνται με 0,50 ευρώ.
Ορισμένα από τα έσοδα που θα προκύψουν θα καλύπτουν το κόστος των πρόσθετων τελωνειακών ελέγχων, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα κατευθύνονται στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Ο Επίτροπος της ΕΕ, Μάρος Σέφκοβιτς υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει την αύξηση των δεμάτων, η οποία, "οδήγησε σε αύξηση των επικίνδυνων και μη συμμορφούμενων προϊόντων και σε καταγγελίες των λιανοπωλητών της ΕΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr