Follow us

Ποια είναι η Μπλε Κέδρος των αδερφών Ευμορφίδη που μπαίνει στο Χρηματιστήριο - Οι επενδύσεις σε Κουκάκι και Μονεμβασιά

Στις 14 Ιουνίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, των αδελφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΥΜΟΡΦΙΔΗ

Στις 14 Ιουνίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, των αδελφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη, γνωστών ευρύτερα από την ίδρυση της εταιρείας στρωμάτων και προϊόντων ύπνου, Coco-Mat.

Στη συνέχεια στις 6,7 και 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά και στις 9 η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η έγκριση του πληροφοριακού δελτίου της Μπλε Κέδρος έγινε με ιδιωτική τοποθέτηση και την πώληση του 8,6% από ίδιες μετοχές της εταιρείας με τη συμμετοχή δύο επιχειρηματιών από την Ελλάδα και ενός επιχειρηματία από τη Γερμανία.

Επίκειται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 16,8 εκατ. ευρώ από επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, ποσό που θα επιτρέψει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, με προϋπολογισμό περίπου 4 εκατ. ευρώ για το 2022 και 7 εκατ. ευρώ για το 2023 με μηδενική μόχλευση.

H έναρξη της Coco-Mat και η φιλοσοφία απόκτησης όλων των ακινήτων

Η οικογένεια Ευμορφίδη ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα το 1989 με την Coco-Mat. Ταυτόχρονα ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τα ακίνητα. Τα πρώτα χρήματα που κέρδισαν οι αδελφοί Παύλος και Μιχάλης Ευμορφίδης από την Coco-Mat, τα επένδυσαν για να αγοράσουν το πρώτο τους κατάστημα, ακολουθώντας την στρατηγική ότι όλα τους τα καταστήματα λιανικής στο εξής θα ήταν ιδιόκτητα.

Το 2014 πραγματοποιήθηκε απόσχιση του κτηματικού κλάδου της Coco-Mat και δημιουργήθηκε η Μπλε Κέδρος. Ταυτόχρονα η Coco-Mat εισέφερε στη νέα εταιρεία τα ακίνητα που από το 1989 είχε αποκτήσει.

"Kάναμε μία αμιγώς κτηματική εταιρεία, γιατί είδαμε ότι ο κλάδος του real estate στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά υποβαθμισμένος και ταυτόχρονα ότι κρύβει πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Τότε επενδύσαμε στο real estate της Αθήνας. Ήταν μία εποχή, την οποία διέκρινε η ανησυχία για το μέλλον καθώς και η αστάθεια.

Από το 2014 έως και το 2017 τοποθετηθήκαμε στο real estate της Αθήνας. Το 2017 αδειοδοτηθήκαμε ως ΑΕΕΑΠ”, είπε ο εκ των βασικών μετόχων της Μπλε Κέδρος, Μιχάλης Ευμορφίδης, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης με αφορμή την είσοδο στη Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το 2017 η Μπλε Κέδρος αδειοδοτήθηκε με 23 ακίνητα αξίας 33 εκατ. ευρώ με έσοδα τότε από ενοίκια ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. Πέντε χρόνια μετά διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της 34 ακίνητα αξίας 101 εκατ. ευρώ και ετησιοποιημένα έσοδα 6,1 εκατ. ευρώ.

"Κάναμε αυτή την πορεία, όντας αδάνειστοι”, είπε ο Μιχάλης Ευμορφίδης. "Φιλοδοξούμε την πορεία αυτή να τη συνεχίσουμε και σε αυτό εντάσσεται και η αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου”, συμπλήρωσε.

Διαβάστε Επίσης

Διανομή του 65% σε μέρισμα σε βάθος πενταετίας

Η ΑΕΕΑΠ έχει δεσμευτεί ότι θα διανέμει το 65% των κερδών σε μερίσματα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θυμίζουμε ότι η υποχρέωση που απορρέει από το νόμο κάνει λόγο για διανομή τουλάχιστον του 50% των κερδών.

Επί του παρόντος η δομή του χαρτοφυλακίου της κατανέμεται σε 10 ακίνητα εμπορικής χρήσης (καταστήματα) με ενοικιαστή την Coco-Mat, 2 γραφεία, 2 βιομηχανικά κτίρια, 3 οικιστικά ακίνητα, 100 στρέμματα οικοπέδων προς ανάπτυξη και 6 ακίνητα ξενοδοχείων που αποτελούν το 57% της αξίας του χαρτοφυλακίου και αποφέρουν το 67% των εσόδων της.

Στα 25 εκατ. ευρώ η αποτίμηση για το ακριβότερο ακίνητό της
Το ακριβότερο και μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το ξενοδοχείο Coco-Mat της οδού Φαλήρου με τιμή αποτίμησης 25 εκατ. ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί το Coco-Mat Hotel Athens με αξία αποτίμησης 14 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.

Σε ό,τι αφορά στις μισθώσεις οι συμβάσεις μίσθωσης των ακινήτων, αποτελούν κλειστά μισθωτήρια δωδεκαετούς διάρκειας για το σύνολο του χαρτοφυλακίου χωρίς καμία εξαίρεση και επιδέχονται ετήσια αναπροσαρμογή με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή.


Οι επενδύσεις σε δύο νέα τουριστικά project σε Κουκάκι και Μονεμβασιά

Το πλάνο της Μπλε Κέδρος περιλαμβάνει την υλοποίηση δύο τουριστικών επενδύσεων στο Κουκάκι με ένα νέο Coco-Mat Hotel και στη Μονεμβασιά με τη δημιουργία ενός πρότυπου οικισμού και ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Πιο συγκεκριμένα, επίκειται μία νέα επένδυση σε ξενοδοχείο επί της οδού Φαλήρου 22 – το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού - με 117 δωμάτια. Θα είναι τεσσάρων αστέρων, το οποίο σήμερα έχει χρήση γκαράζ και αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο οικόπεδο νότια της Ακρόπολης.

Το επόμενο project προς υλοποίηση βρίσκεται στη Μονεμβασιά, από όπου είναι η καταγωγή της οικογένειας Ευμορφίδη. Πρόκειται για ένα project μεικτής χρήσης με 59 κατοικίες καθώς και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με 33 σουίτες. Οι κατοικίες θα έχουν συνολική δομημένη επιφάνεια 10.000 τ.μ. και το ξενοδοχείο θα έχει επιφάνεια 1.700 τ.μ.

Τα σπίτια αυτά θα αποτελέσουν έναν πρότυπο οικισμό με 14 γειτονιές και φιλοδοξία να έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. Αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης έως και τις αρχές του φθινοπώρου.

Σε ό,τι αφορά στα υπό άντληση κεφάλαια ύψους 16,68 εκατ. ευρώ που θα προκύψουν από την άντληση κεφαλαίου, θα διατεθούν 6 εκατ. ευρώ στο Κουκάκι, 7 εκατ. ευρώ στη Μονεμβασιά και ποσό ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε κεφάλαιο κίνησης.

Διαβάστε Επίσης

Η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ σε αριθμούς

34 ακίνητα

100,8 εκατ. ευρώ αξία χαρτοφυλακίου

6,1 εκατ. ετησιοποιημένα έσοδα

Κέρδη μετά από φόρους: 20 εκατ. ευρώ

Loan to value: 3,4%

Απόδοση μισθωμένων ακινήτων: 7,4%

Εμβαδόν κτιρίων: 37.200 τ.μ.

Εμβαδόν οικοπέδων: 97 στρέμματα

Πηγη: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 06 Οκτ 2022 | 10:10

Γεωργιάδης: Θέμα αλλαγής του ωραρίου των καταστημάτων δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι αν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο μέτρο θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας, αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων.

ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ 06 Οκτ 2022 | 09:39

Λαβράκια από την εφαρμογή "Appodixi" για τις μαϊμού αποδείξεις - Την κατέβασαν πάνω από 95.000 άτομα

Η ΑΑΔΕ είναι σε συναγερμό και εξετάζει όλες τις περιπτώσεις που αφορούν παραποιημένους μηχανισμούς και ήδη σε δύο περιπτώσεις έχουν σφραγιστεί πρατήρια καυσίμων.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Οκτ 2022 | 23:05

Σούπερ μάρκετ: Πώς θα γνωρίζουν οι καταναλωτές τις τιμές των 50 βασικών προϊόντων - Διευκρινίσεις Παπαθανάση

Στόχος να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές σε 50 βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ - Η δήλωση Παπαθανάση για μειωμένο ωράριο στα καταστήματα κα ιτην επάρκεια τροφίμων.

05 Οκτ 2022 | 20:48

ΕΚΤ: Άρχισε η νομισματική περιστολή – Μειώθηκε κατά 4,3 δισ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων της πανδημίας

H EΚΤ μείωσε το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων που είχε αποκτήσει στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας κατά περίπου 4,3 δισ. ευρώ

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 05 Οκτ 2022 | 18:33

Ακρίβεια: Δέσμευση από τα σούπερ μάρκετ για συγκράτηση αυξήσεων σε 50 βασικά προϊόντα - Η συμφωνία με Γεωργιάδη

Τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 50 ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 05 Οκτ 2022 | 15:55

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Δυναμική παρουσία στις Ημέρες Καριέρας με πολλαπλές ευκαιρίες απασχόλησης, εκπαίδευσης και εξέλιξης

Δυναμικό παρών της Coca-Cola Τρία Έψιλον ως Χρυσός Χορηγός στις Ημέρες Καριέρας 2022.

ΕΜΕΝΑ SOVEREIGN WEALTH FUNDS FOUNDATION 05 Οκτ 2022 | 15:49

Τα Δημόσια Επενδυτικά Ταμεία Μάλτας, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ισπανίας καλωσορίζουν την Ελλάδα και το Υπερταμείο

Το Υπερταμείο, το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας, υπέγραψε Μνημόνιο ως νέο μέλος του Δικτύου των Δημόσιων Επενδυτικών Ταμείων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 05 Οκτ 2022 | 12:18

Το Ίδρυμα Vodafone προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση STEM σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Νάξου

Το Ίδρυμα Vodafone συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Amazon "Naxos, Smart Island" επεκτείνοντας το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στους κατοίκους του νησιού.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 05 Οκτ 2022 | 12:04

"Οχι" της κυβέρνησης στη μείωση του ωραρίου των καταστημάτων - Θέλουν να κλείνουν στις 7 αντί για 9

Το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ζητούν οι έμποροι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 05 Οκτ 2022 | 11:42

Στροφή Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι για προσωρινό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, λέει η φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για το θέμα του φυσικού αερίου και της ενέργειας στην Ευρώπη.

ΡΩΣΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ 05 Οκτ 2022 | 10:38

Ρωσία: Η Gazprom συνεχίζει τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω Αυστρίας προς την Ιταλία

Η Gazprom ανακοίνωσε πως θα επαναλάβει τις εξαγωγές αερίου μέσω της Αυστρίας, κυρίως προς την Ιταλία.

ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 05 Οκτ 2022 | 09:53

Δεύτερο λουκέτο σε βενζινάδικο μέσω της εφαρμογής Appodixi - 18 περιπτώσεις "μαϊμού" αποδείξεων

Οι ελεγκτές βρήκαν άλλες 18 περιπτώσεις, κατά τις οποίες είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων, σε ποσοστό 90%, δηλαδή στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Οκτ 2022 | 08:53

Ακίνητα: Πόσο έχουν φτάσει τα ενοίκια και οι τιμές πώλησης στα νότια προάστια της Αθήνας [πίνακες]

Ισχυρή ζήτηση καταγράφεται τόσο για την αγορά όσο και για την ενοικίαση κατοικιών στα νότια προάστια, όπου έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων αγοραστών.