Follow us

Γνωστά ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό: Το νοσοκομείο - φάντασμα στη Βάρη και οι "ιερές" ιδιοκτησίες στην Καλλιθέα

Περισσότεροι από 1.800 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να διενεργηθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Περισσότεροι από 1.800 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να διενεργηθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου με τον κατάλογο να περιλαμβάνει από επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία μέχρι πολυτελείς κατοικίες και σκάφη αναψυχής ενώ οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούν από τα 200 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 24,4 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στα μεγάλα ακίνητα που βγαίνουν προς εκποίηση, συγκαταλέγονται και ορισμένα, τα οποία "λιμνάζουν" εδώ και αρκετό καιρό στην πλατφόρμα, έχοντας στο ενεργητικό τους μια σειρά από άκαρπες προσπάθειες για την ανεύρεση ενδιαφερόμενου πλειοδότη. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται το ακίνητο που εμφανίζει την υψηλότερη τιμή εκκίνησης στο σύνολο των πλειστηριασμών που έχουν δρομολογηθεί για τον τελευταίο μήνα της άνοιξης. Ο λόγος για το Ερασίνειο Ογκολογικό Θεραπευτήριο, το νοσοκομείο-"φάντασμα", το οποίο στέκει εγκαταλελειμμένο για πάνω από 12 χρόνια στην περιοχή της Βάρης.

Στις 25 Μαΐου αναμένεται να αναμετρηθεί για ακόμη μια φορά με το ηλεκτρονικό σφυρί με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 24,4 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι στα μέσα της δεκαετίας του 2000 είχε ξεκινήσει τότε σαν τη μεγαλύτερη επένδυση που θα γινόταν στον εγχώριο τομέα της υγείας με προϋπολογισμό που άγγιζε το ιλιγγιώδες ποσό των 90 εκατ. ευρώ, ωστόσο λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες και τεθεί σε λειτουργία, το μεγαλεπήβολο εγχείρημα "πάγωσε".

Διαβάστε Επίσης

Πίσω από το υπό ανέγερση νοσοκομείο, το οποίο είχε σχεδιαστεί με γνώμονα αντίστοιχα ιδιωτικά θεραπευτήρια του εξωτερικού βρισκόταν ο όμιλος Ρέστη, ο μαιευτήρας Νίκος Λοΐσιος, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ερασίνειου, καθώς και μια ομάδα από διακεκριμένους κυρίως ακαδημαϊκούς ιατρούς.

Την ίδια ημέρα αντιμέτωπο με το σφυρί θα βρεθεί ένα παραθαλάσσιο ακίνητο στο Λαγονήσι, το οποίο ανήκει στην Starlet Κτηματική την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 14,65 εκατ. ευρώ ύστερα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ένας μεγάλος αριθμός κτιρίων που βγαίνει προς εκποίηση αφορά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούν από τις πιο δύσκολες κατηγορίες ακινήτων για να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Με τιμή εκκίνησης τα 4,1 εκατ. ευρώ έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις τα ΕΛΙΟΘΕΡΜ στην Θεσσαλονίκη, ενώ για ακόμη μια φορά στις 26 Μαΐου θα γίνει προσπάθεια για την αναζήτηση πλειοδότη των εγκαταστάσεων της γαλακτοκομικής επιχείρησης Δελφοί στο Μεσολόγγι. Η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 3,048 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas με το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση να ανέρχεται στα 500.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος ενός συνολικού ποσού 1,428 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Αν και παλαιότερα η γαλακτοκομική επιχείρηση είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον επίδοξων επενδυτών, οι όποιες ωστόσο συζητήσεις δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία με αποτέλεσμα το όνομα της γαλακτοκομικής επιχείρησης να φιγουράρει στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ξανά στο σφυρί βγαίνουν και οι εγκαταστάσεις της ΑΝΚΕΡ στην Αλεξανδρούπολη με τιμή εκκίνησης τα 1,625 εκατ. ευρώ, καθώς και τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες στην Καλλιθέα, οι οποίες ανήκαν στο Ιερόν Γυναικείον Ησυχαστήριο "Η Ανάστασις του Χριστού" με τον τίτλο Μονή Εμμαούς, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί πριν μερικά χρόνια στην αποκαλούμενη υπόθεση των "ιερών αγοραπωλησιών". Το ακριβότερο σε αξία ακίνητο αφορά σε ένα διαμέρισμα επιφάνειας 1.380 τ.μ. με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 1,248 εκατ. ευρώ.

Πηγη: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23 Ιουν 2022 | 08:26

Στο σφυρί πολυώροφο πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας - Με 215 θέσεις στάθμευσης οχημάτων

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο επιφάνειας 611,53 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί ένα κτίριο σταθμού οχημάτων με 6 υπόγεια, ισόγειο και 10 ορόφους.

VILLAGE RESORT & WATERPARK 22 Ιουν 2022 | 11:34

Στο σφυρί πολυτελές θέρετρο στην Χερσόνησο Ηρακλείου - Στα 19,015 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης

Στα δίχτυα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει μπλεχτεί το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Village Resort & Waterpark, σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης.

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ 15 Ιουν 2022 | 08:51

Σητεία: Ξανά στο σφυρί το ξενοδοχείο "φάντασμα" του εφοπλιστή Λελάκη [βίντεο]

Γυρνώντας πίσω στη δεκαετία του 1990, όταν ο εφοπλιστής Αντώνης Λελάκης έβαζε μπροστά το σχέδιο για τη δημιουργία ενός εμβληματικού τουριστικού καταλύματος στον τόπο καταγωγής του, την Σητεία.

10,3% ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 14 Ιουν 2022 | 11:46

Αυξήθηκαν κατά 9,7% οι τιμές των διαμερισμάτων στην Αθήνα

Αύξηση στις τιμές των διαμερισμάτων στο πρώτο τρίμηνο του 2022, κατά 9,7% στην Αθήνα και 8,3% στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 14 Ιουν 2022 | 09:00

Οικογένεια Παπαγεωργίου: Δύο ακόμη "τρόπαια" βγαίνουν στο σφυρί

Ένα ακόμη πλήγμα έρχεται για την άλλοτε εισηγμένη Τρόπαια Συμμετοχική της οικογένειας Παπαγεωργίου, η οποία από το 2018 και μετά έχει δει να χάνεται το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων.

ΜΕ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ 10 Ιουν 2022 | 09:55

Πώς ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων για όσους χρωστούν στα ταμεία

Πώς μπορεί να γίνει μεταβίβαση ακινήτου όσων χρωστούν στα ταμεία. Αναλυτικό παράδειγμα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΛΩΡΑΤΟΣ 09 Ιουν 2022 | 09:42

Πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ για υπόθεση Τράγκα: Θα πρέπει να ανησυχούν και άλλοι

Για την υπόθεση του Γιώργου Τράγκα μίλησε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Φλωράτος, εξηγώντας πως, "όσοι υποβάλλουν πόθεν έσχες, υποβάλλουν και φορολογική δήλωση και Ε9".

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ "ΣΦΥΡΙ" 09 Ιουν 2022 | 08:43

Σε νέα χέρια η πολυτελής κατοικία Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά και οι ιδιοκτησίες Αγούδημου

Διπλό το πλήγμα για την οικογένεια του επιχειρηματία Εμφιετζόγλου, καθώς κατά τη χθεσινή διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πέρασαν σε νέα χέρια τόσο οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις των Ελληνικών Σωληνουργείων στην Χαλκίδα, όσο και η πολυτελής κατοικία στην Κηφισιά της κόρης του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 08 Ιουν 2022 | 09:41

Δημοσιογράφος της Espresso χάνει το σπίτι της μετά από μήνυση για άρθρο που λέει ότι δεν έγραψε - Τι καταγγέλλει

Αντιμέτωπη με μία δραματική κατάσταση έχει έρθει η δημοσιογράφος Γιούλη Σταρίδα, η οποία χάνει το πατρικό της σπίτι στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό για 60.000 ευρώ.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ 2 ΣΠΙΤΙΑ 08 Ιουν 2022 | 09:39

Galerie Tsangarakis: Μία νίκη και μια ήττα για το κοσμηματοπωλείο σε σημείο "φιλέτο" στο Κολωνάκι που βγαίνει στο σφυρί

Στα βράχια έπεσε η προσπάθεια του κοσμηματοπώλη Τσαγκαράκη να βάλει φρένο στον πλειστηριασμό, που έχει προγραμματιστεί για το κατάστημα Galerie Tsangarakis στο Κολωνάκι. Στο σφυρί και δύο κατοικίες του.

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ 07 Ιουν 2022 | 16:01

Ποιος είναι ο Φρέντυ Τράγκας που δεν αποδέχθηκε την τεράστια κληρονομιά - Εργάζεται στο Μαξίμου

Ο Φρέντυ Τράγκας έκανε γνωστό ότι δεν αποδέχεται την κληρονομιά του πατέρα του

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 07 Ιουν 2022 | 14:06

Αδήλωτα τετραγωνικά: Τρίμηνη επέκταση της ρύθμισης - Προβλέπεται και επιστροφή χρημάτων

Η παράταση που δόθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2022 για την διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων αφορά και τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και τις 23 Μαρτίου 2022.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ 07 Ιουν 2022 | 08:39

Διπλό "σφυρί" για ακίνητα σε Πανεπιστημίου και Παγκράτι των υποδημάτων Πετράκης

Αντιμέτωπα με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα βρεθούν δύο ακίνητα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, τα οποία βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας υποδημάτων-ένδυσης Πετράκης.