Follow us

Ποιος θα μετακομίσει στο ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά - Σε φάση ανακαίνισης το ακίνητο

Ο χώρος ήταν κάποτε το κεντρικό κτίριο του ΔΟΛ που εξέδιδε μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες "Τα Νέα", "Το Βήμα" και "Ταχυδρόμος".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στο ιστορικό κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην Χρήστου Λαδά 3, αναμένεται να μετακομίσει μέσα στο επόμενο διάστημα η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το capital, το κτίριο έχει περάσει από το 2021 στη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein από το Στάρνμπεργκ Γερμανίας η οποία ίδρυσε στην χώρα μας τη θυγατρική εταιρεία Ehret+Klein Development Greece S.A.

Διαβάστε Επίσης

Στο κτίριο το οποίο θα μεταφερθούν κάποιες από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ, είναι περίπου 3.500 τ.μ. εκμισθώμενων χώρων και αποτελούσε κάποτε το κεντρικό κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που εξέδιδε μεταξύ άλλων, τις ελληνικές ημερήσιες εφημερίδες "Τα Νέα", "Το Βήμα" και "Ταχυδρόμος".

Το ακίνητο, μετά την κατάρρευση του εκδοτικού ομίλου ΔΟΛ πέρασε αρχικά στην Alpha Bank το 2017 και εν συνεχεία στο χαρτοφυλάκιο της Apollo, η οποία πραγματοποίησε διαγωνισμό για την πώλησή του.

Το 2022, περιήλθε στην ehret+klein, η οποία ξεκίνησε άμεσα εργασίες ανακατασκευής για την μετατροπή σε σύγχρονους χώρους γραφείων.

ΔΟΛ

Το κτίριο είναι άδειο από το 2017 και οι πρώτες εργασίες εκκαθάρισης ξεκίνησαν ήδη στα τέλη Ιανουαρίου 2022, με στόχο ο ιστορικός χώρος να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων. Το έργο της ανακαίνισης του κτιρίου έχει αναλάβει η εταιρεία Parostec.

"Είναι δύσκολο να βρεθούν σύγχρονα συγκροτήματα γραφείων, ειδικά στην Αθήνα, καθώς συνήθως δεν πληρούν πλέον τα διεθνή πρότυπα για χώρους γραφείων, καθώς και τις σημερινές απαιτήσεις βιωσιμότητας", έχει δηλώσει η Christine Eichinger, υπεύθυνη έργου της ehret+klein. "Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση για σύγχρονους εμπορικούς χώρους, τους οποίους χρειάζονται οι διεθνώς δραστηριοποιούμενες εταιρείες για την επέκτασή τους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αυξάνεται συνεχώς".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ενδιαφέρεται και για την μίσθωση και άλλων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να στεγάσει εκεί, κάποιες από τις υπηρεσίες της.

ΔΟΛ

Στη Μεσογείων τα κεντρικά της ΔΕΗ

Στο ακίνητο "φιλέτο” που βρίσκεται δίπλα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη λεωφόρο Μεσογείων 211 και έχει συνολικό εμβαδό 18643 τετραγωνικά μέτρα, θα μεταφερθούν τα κεντρικά της ΔΕΗ. Πρόσφατα δόθηκε το "πράσινο φως” για την μεγάλη κτιριακή επένδυση καθώς εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενώ έχει προεγκριθεί και η οικοδομική άδεια που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των έργων.

Επίσης έχει ήδη εγκριθεί και η άδεια κατεδάφισης για υφιστάμενα κτίρια του Στρατού εντός του ακινήτου.

Στο ακίνητο θα κατασκευαστεί 5ώροφο κτίριο γραφείων, με τρεις υπόγειους ορόφους με θέσεις στάθμευσης, φυτεμένο δώμα και ενεργειακό στέγαστρο.

Στόχος της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να δημιουργηθεί ένα βιοκλιματικό, ενεργειακά αποδοτικό κτίριο που θα αποτελέσει ταυτόχρονα τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή, κατά το πρότυπο άλλων εμβληματικών κτιρίων της πόλης. Ταυτόχρονα το νέο κτίριο των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ θα είναι ενεργειακά αποδοτικό, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή για την επιχείρηση ενώ θα στεγάζει και το κεντρικό υποκατάστημα - flagship της εταιρείας.

Η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας που υπεγράφη το 2020 έχει 50ετή διάρκεια με δικαίωμα 10ετούς παράτασης, ενώ το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ και θα αναπροσαρμόζεται ανά 5ετία βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Λόγω των δαπανών που θα απαιτηθούν για την ανοικοδόμηση, ανακατασκευή και μετεγκατάσταση των μονάδων του στρατοπέδου, παρέχεται στη ΔΕΗ δικαίωμα μη καταβολής μισθώματος για το πρώτο έτος ενώ για τα επόμενα τέσσερα θα καταβάλλεται το 50%. Μετά τη λύση ή τη λήξη της σύμβασης προβλέπεται ότι το κτιριακό συγκρότημα που θα ανεγερθεί θα περιέλθει στην κυριότητα του εκμισθωτή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 09 Απρ 2024 | 09:14

Πότε θα κόβεται το ρεύμα αν αφήνουμε απλήρωτους τους λογαριασμούς - Τέλος το κόλπο με τους παρόχους

Με τον πρώτο απλήρωτο λογαριασμό, ο πάροχος θα σας στείλει προειδοποίηση, ενώ ο δεύτερος απλήρωτος λογαριασμός μπορεί να οδηγήσει και στην αποστολή εντολής διακοπής ηλεκτροδότησης.

15 Απρ 2024 | 16:57

Μοναδικά happenings στα 9α γενέθλια του ONE Salonica!

Εννιά χρόνια ONE Salonica, μια μεγάλη all-day γιορτή γεμάτη με τα πιο εντυπωσιακά και διασκεδαστικά events

15 Απρ 2024 | 15:49

Η Vodafone Ελλάδας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Χάρης Μπρουμίδης: Πώς θα κερδίσει η Ευρώπη το στοίχημα της ψηφιακής αυτονομίας

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ 15 Απρ 2024 | 13:03
15 Απρ 2024 | 10:46
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ 15 Απρ 2024 | 10:37

Κώστας Κεντέρης στους Δελφούς: Ήρθε η ώρα να ξανασυστηθώ

"Είναι πολύ βασικό να αποτύχεις για να πετύχεις", είπε ο Κώστας Κεντέρης.

ΤΙΜΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ 15 Απρ 2024 | 08:30

Καύσιμα: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή - Πάνω από 2,30 το λίτρο σε πολλά νησιά [βίντεο]

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή των καυσίμων, με τη μέση τιμή της βενζίνης να πλησιάζει τα 2 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Απρ 2024 | 08:01

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ένα πλοίο, δύο ξενοδοχεία και τα σωληνουργεία

Ποια σφυριά ξεχωρίζουν από τους πλειστηριασμούς αυτής της εβδομάδας.

ΡΑΛΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ 14 Απρ 2024 | 18:45

Φόβοι ότι το πετρέλαιο μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δολάρια

"Μαύρα σύννεφα" πάνω από την παγκόσμια οικονομία.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 14 Απρ 2024 | 09:03

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 13 Απρ 2024 | 17:02

Κώστας Σκρέκας: Δημιουργούμε προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης

"Συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την αναχαίτιση του brain drain", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 12 Απρ 2024 | 16:48

Προειδοποίηση Στουρνάρα: Αν δεν μειώσει εγκαίρως τα επιτόκια, η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο της ανάπτυξη

"Η χώρα θα πρέπει εφεξής να ακολουθήσει αυστηρή δημοσιονομική πολιτική", τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας