Πώς θα εξοφλήσετε οφειλή 1000 ευρώ στην εφορία πληρώνοντας 43 ευρώ τον μήνα

Πέντε εναλλακτικές λύσεις έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι.

εφορία

Πέντε εναλλακτικές λύσεις έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τα αυξημένα φορολογικά βάρη της επόμενης περιόδου. Οι τρεις εναλλακτικές λύσεις προστέθηκαν από χθες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση.

Οι αποφάσεις είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε φόροι συνολικού ύψους περίπου 10 δις. ευρώ να πληρωθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 χωρίς να επηρεαστεί περισσότερο ο φετινός προϋπολογισμός ενώ φόροι περίπου 1,5 δις. ευρώ που "γεννήθηκαν" μέσα στην πανδημία να καταβληθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους μέσα στο 2021 "τονώνοντας" τα έσοδα της επόμενης χρονιάς. Οι πέντε εναλλακτικές λύσεις που προσφέρονται είναι οι εξής:

1. Να το πληρώσετε με την πιστωτική σας κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις των 83,33 ευρώ. Προσοχή: πρέπει να υπάρχει το υπόλοιπο στην πιστωτική κάρτα και να μην χαθεί η προθεσμία καμίας δόσης καθώς μόνο έτσι θα είναι πραγματικά άτοκες. Η πηγή προέλευσης της οφειλής δεν έχει καμία σημασία. Είτε είναι ΕΝΦΙΑ, είτε είναι φόρος εισοδήματος είτε οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να πληρώσετε κανονικά με την πιστωτική σας κάρτα

2. Αν η οφειλή έχει μαζευτεί από τις υποχρεώσεις που αναστείλατε κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού (δόσεις ρυθμίσεων, ΦΠΑ κλπ) τότε θα μπορείτε να κάνετε χρήση της νέας ρύθμισης που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση. Αυτή η λύση είναι ευνοϊκότερη από την πιστωτική κάρτα καθώς δεν διατρέχετε τον κίνδυνο της πολύ υψηλής επιβάρυνσης αν χάσετε μια δόση (σ.σ θα υπάρχει πάντως προσαύξηση σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής) ενώ προβλέπεται και περίοδος χάριτος μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δώδεκα δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 και φυσικά το ποσό θα διαμορφώνεται και πάλι στα 83,33 ευρώ ανά 1000 ευρώ οφειλής. Η ειδική ρύθμιση για τις οφειλές του κορωνοϊού θα προβλέπει και 24 δόσεις αλλά με επιτόκιο (σ.σ το οποίο θα κυμαίνεται γύρω στο 2-3%). Αυτό σημαίνει ότι η μηνιαία δόση θα διαμορφώνεται στα επίπεδα των 43 ευρώ τον μήνα.

3. Αν η οφειλή αφορά στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, μπορείτε να πληρώσετε σε 8 μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Προσοχή: αυτή η λύση μπορεί να συνδυαστεί και με κάποια άλλη ώστε να πάτε την πληρωμή του φόρου πιο πίσω στον χρόνο χωρίς επιβάρυνση. Δηλαδή, μπορείτε να πληρώνετε κανονικά τις πρώτες δόσεις και αν χρειαστείτε χρήματα, να καταβάλλετε τις τελευταίες με τη χρήση πιστωτικής κάρτας επίσης σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να φτάσετε να αποπληρώνετε τον φόρο εισοδήματος του 2020 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021 χωρίς καμία επιβάρυνση.

4. Αν η οφειλή αφορά στον ΕΝΦΙΑ, η πληρωμή θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021. Και πάλι μπορείτε να συνδυάσετε την πληρωμή με την χρήση πιστωτικής κάρτας και να επεκτείνετε την περίοδο αποπληρωμής έως και το τέλος Ιανουαρίου του 2021.

5. Αν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν σας ταιριάζει (όλες άτοκες) σας μένει η πάγια ρύθμιση της εφορίας η οποία προσφέρει 12 ή και 24 δόσεις. Για τις 12 δόσεις, οι τόκοι δεν είναι πολλοί. Επειδή υπάρχει μπόνους εμπρόθεσμης πληρωμής, αν "σπάσετε" μια οφειλή σε 12 δόσεις η τελική επιβάρυνση από τόκους δεν θα είναι μεγαλύτερη από 20-25 ευρώ δηλαδή η δόση αντί για τα 83 ευρώ θα φτάνει στα 86-87 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ 6,3 ΕΚΑΤ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. 17 Σεπ 2021 | 07:09

ΕΝΦΙΑ: Πιθανή η πληρωμή διπλής δόσης τον Οκτώβριο για διευκόλυνση των φορολογουμένων

Τη δυνατότητα να μεταφέρουν την πληρωμή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ, που είναι προγραμματισμένη για τέλος Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι θα έχουν 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ 15 Σεπ 2021 | 06:59

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή τους - Δεν θα δοθεί άλλη παράταση

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ 28 Αυγ 2021 | 12:40

Ερχεται η "λυπητερή" της 31ης Αυγούστου: Πέντε ραντεβού με την εφορία για φόρους και εισφορές

Τρεις προθεσμίες για πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και δύο για φορολογικές υποχρεώσεις γράφει το ημερολόγιο για την 31η Αυγούστου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 23 Σεπ 2021 | 10:21

ΕΝΦΙΑ: Οι δύο τρόποι για να σπάσετε την πληρωμή σε έως και 24 δόσεις - Πότε ξεκινούν οι καταβολές

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ είναι ήδη διαθέσιμο στο Taxis και όπως θα διαπιστώσετε σας δίνει τη δυνατότητα να πληρώσετε τον φόρο σε πέντε δόσεις.

22 Σεπ 2021 | 09:02

ΕΝΦΙΑ: Αλλάζουν οι ημερομηνίες για την πληρωμή των δόσεων - Οι τελικές προθεσμίες - Σήμερα τα εκκαθαριστικά

Με νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται πιθανότατα εντός της ημέρας στη Βουλή αλλάζει το δοσολόγιο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

«ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ» ΕΝΦΙΑ 21 Σεπ 2021 | 08:12

ΕΝΦΙΑ 2021: Πώς θα σπάσετε το ποσό σε έως και 24 δόσεις - Ποιοι θα δουν κούρεμα 50%

Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα αποκτήσουν πρόσβαση στα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ και θα δουν το ύψος του φετινού λογαριασμού.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ 20 Σεπ 2021 | 09:36

Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και οι φόροι στα ακίνητα

Οι δύο διαφορετικές σχολές για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Πότε φορολογείται το κάθε ακίνητο ξεχωριστά και πότε το άθροισμα της περιουσίας. Οι ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ.

ΜΕΙΖΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ 18 Σεπ 2021 | 08:44

E-food: Πώς κατέστρεψε το brand name της με το λάθος μήνυμα - "Γκρεμίστηκε" η εφαρμογή μετά τον σάλο

Η E-food κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα πυρά πάνω της και να "γκρεμίσει" την βαθμολογία του app της εξαιτίας του περίφημου μηνύματος που έστειλε

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ 17 Σεπ 2021 | 08:14

Αυξήσεις μισθών μέσα στο 2022: Οι δύο σίγουρες και οι τέσσερις πιθανές - Αναλυτικά παραδείγματα

Προσδοκίες για διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Σεπ 2021 | 07:54

Φορολογικές δηλώσεις: Αυξάνονται οι δικαιούχοι έκπτωσης ΕΝΦΙΑ και επιδομάτων τέκνων, θέρμανσης και ρεύματος

Με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν στις φετινές δηλώσεις θα προκύψει ο αριθμός των δικαιούχων έκπτωσης 50% για το φετινό ΕΝΦΙΑ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 15 Σεπ 2021 | 07:41

Νέα μέτρα στήριξης: Μόνιμη κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση εισφορών, δωρεάν στέγη σε νέα ζευγάρια

"Μαξιλάρι" της τάξεως των 700-800 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση και νέων μέτρων στήριξης ακόμη και μέσα στο 2021, φαίνεται να έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 14 Σεπ 2021 | 08:14

Πότε συμφέρει η γονική παροχή - Τα νέα δεδομένα στην αγορά ακινήτων και οι ημερομηνίες κλειδιά για την απόφαση

Αλλάζει το σκηνικό μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων και ταυτόχρονα να αυξήσει το αφορολόγητο για τις γονικές παροχές.