Follow us

Πώς θα "σβήσετε" τόκους αναβιώνοντας τη ρύθμιση οφειλών στην εφορία - Αφορά 215.000 οφειλέτες

Περίπου 215.000 φορολογούμενοι με οφειλές στην εφορία που έχασαν κατά το παρελθόν τις ρυθμίσεις, έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 29 Απριλίου να πληρώσουν τις δόσεις που "χάθηκαν" και να αναβιώσουν τη ρύθμιση.

χρηματα

Περίπου 215.000 φορολογούμενοι με οφειλές στην εφορία που έχασαν κατά το παρελθόν τις ρυθμίσεις στις οποίες είχαν ενταχθεί, έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 29 Απριλίου να πληρώσουν τις δόσεις που "χάθηκαν" και να αναβιώσουν τη ρύθμιση.

Τι θα κερδίσουν πέραν του ότι θα πάψουν να εμφανίζονται ως έχοντες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις; Τόκους. Και όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την απώλεια της ρύθμισης μέχρι τώρα, τόσο περισσότερο θα είναι και το όφελος. Από τις αιτήσεις που ήδη υποβάλλονται -η πλατφόρμα έχει τεθεί στη διάθεση των οφειλετών από προχθές- προκύπτουν περιπτώσεις όπου το κέρδος από την διαγραφή των τόκων, μπορεί να ξεπερνά και τα 20-30 ευρώ τον μήνα. Άρα, αν μια ρύθμιση έχει χαθεί εδώ και 1,5 χρόνο, μπορεί ο οφειλέτης, κινώντας τη διαδικασία επανένταξης να κερδίσει ακόμη και πάνω από 500 ευρώ ακόμη και για ένα χρέος της τάξεως των 5.000 ευρώ.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία αναβίωσης της ρύθμισης; Μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, δημιουργείται ένα ψηφιακό αρχείο στο οποίο αποτυπώνεται η συνολική εικόνα για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις των ρυθμίσεων αλλά και το τελικό οφειλόμενο ποσό όπως προκύπτει από συνυπολογιστούν οι εκκρεμείς καταβολές, αποδόσεις και επιστροφές. Ο οφειλέτης καταβάλλει το οφειλόμενο ποσό (δηλαδή τις δόσεις που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα από τη στιγμή απώλειας της ρύθμισης μέχρι τώρα) αποκλειστικά μέσω web banking -δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μέσω IRIS ή κάρτας- και ουσιαστικά ανακτά το δικαίωμα να "πιάσει" τη ρύθμιση από εκεί που σταμάτησε καταβάλλοντας το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις.

Διαβάστε Επίσης

Παράδειγμα

Το παράδειγμα είναι αποκαλυπτικό του οφέλους που προκύπτει με την αναβίωση της ρύθμισης από το "κούρεμα" τόκων. Για χρέος 5.000 ευρώ με τριετή περίοδο αποπληρωμής, η μηνιαία δόση έβγαινε στα 160 ευρώ. Από αυτά, τα 21 ευρώ τον μήνα ήταν τόκοι. Ο οφειλέτης σταμάτησε να εξυπηρετεί τη ρύθμιση πριν από 18 μήνες. Καταβάλλοντας τώρα αυτές τις 18 δόσεις, κερδίζει από συσσωρευμένους τόκους 21 ευρώ ανά μήνα επί 18 μήνες, συνολικά 378 ευρώ. Ναι μεν θα χρειαστεί να καταβάλλει ένα μαζεμένο ποσό της τάξεως των 2.500 ευρώ, αλλά και θα κερδίσει το ποσό των τόκων και θα εμφανιστεί με τακτοποιημένα τα χρέη στην εφορία και θα αναβιώσει τη ρύθμιση αποπληρώνοντας το υπόλοιπο ποσό της οφειλής μέσα στους υπόλοιπους 18 μήνες.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 29 Απριλίου ενώ η ΑΑΔΕ έχει ήδη στείλει email αλλά και μήνυμα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής στο κινητό προκειμένου οι 215.000 ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για το δικαίωμά τους να αναβιώσουν τη ρύθμιση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 17 Μαϊ 2024 | 11:03

Γιατί αγοράζουμε 50% ακριβότερα τα προϊόντα των πολυεθνικών από τον μέσο Ευρωπαίο - Το πάρτι της κερδοσκοπίας

Το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν ακριβότερα κάποια προϊόντα σε σχέση με πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης δεν είναι καινούργιο. Γίνεται όμως τώρα εντονότερο εξαιτίας του πληθωρισμού.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 15 Μαϊ 2024 | 12:33

Οι αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος με το μεσημεριανό, το μηνιαίο και το πορτοκαλί - 8 ερωτήσεις και απαντήσεις

Θα πέσουν ή θα ανέβουν το επόμενο διάστημα οι τιμές του ρεύματος; Πολλές οι αλλαγές που έρχονται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΛΛΑΓΕΣ 14 Μαϊ 2024 | 08:59

Τέλος το νυχτερινό τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα - Έρχεται το "μεσημβρινό" - Ολα όσα πρέπει να ξέρουμε

Η αλλαγή στις πηγές παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας -περισσότερο ρεύμα από τον ήλιο και λιγότερο από τα ορυκτά καύσιμα- ανοίγει τον δρόμο για την υιοθέτηση του "μεσημβρινού τιμολογίου".

ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 12 Μαϊ 2024 | 09:00

Πότε θα πέσει η τιμή του (ακριβού) ελαιολάδου - Οι εκτιμήσεις για τη νέα σοδειά στην Ελλάδα

Στη λιανική αγορά η Ελλάδα έχει -μετά την Ισπανία- το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανατίμησης στο ελαιόλαδο που ξεπερνά το 65%.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 10 Μαϊ 2024 | 14:51

Ποιοι μπορούν να αγοράσουν σπίτι πληρώνοντας 800 ευρώ τον μήνα - Οι προϋποθέσεις

Ενοίκιο ή δάνειο; Οι νέες οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδας για τα στεγαστικά δάνεια και οι δόσεις για ένα ακίνητο 200.000 ευρώ.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 09 Μαϊ 2024 | 10:48

Online "φρένο" σε ανασφάλιστα οχήματα και χωρίς ΚΤΕΟ: Βαριές και άμεσες καμπάνες σε 500.000 παραβάτες

Κλείνει η "πληγή" των τουλάχιστον 500.000 ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους συνιστώντας "απειλή" για εκατομμύρια πολίτες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Μαϊ 2024 | 08:37

Φορολογικές δηλώσεις: Έξι εκατομμύρια Έλληνες με εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα - Φέτος δηλώσαμε περισσότερα

Μειώνονται οι "φτωχοί", αυξάνονται οι "πλούσιοι" των φορολογικών δηλώσεων. Οι εύποροι 19.205 με αποδοχές άνω των 100.000 ευρώ

ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ 06 Μαϊ 2024 | 10:01

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στο εισόδημά τους το 12μηνο: Το σχέδιο για ιδιωτικό - δημόσιο τομέα - Τα σενάρια για κατώτατο, συντάξεις

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς θα φανεί σε ποιους κλάδους θα υπάρξουν επιχειρησιακές συμβάσεις

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ 02 Μαϊ 2024 | 10:13

Οι δύο "μόνιμου χαρακτήρα" επιβαρύνσεις που αφήνει πίσω της η ενεργειακή κρίση - Διψήφιες οι τιμές της κιλοβατώρας και τον Μάιο

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως παρόχου, μια κιλοβατώρα θα κοστίζει για τον Μάιο περίπου 10-11 λεπτά.

E-KATANALOTIS 30 Απρ 2024 | 12:12

Πώς θα "ξεφουσκώσετε" τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ με το νέο "ψαχτήρι" τιμών - Πέντε πρακτικές λύσεις

Με πέντε "συνταγές", η πλατφόρμα e-katanalotis μπορεί να αξιοποιηθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 30 Απρ 2024 | 09:08

Έρχονται από αύριο τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα - Τι ισχύει με την άρση της ακινησίας

Οι τέσσερις βασικές προβλέψεις της διάταξης που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ 29 Απρ 2024 | 16:53

Πώς θα βρείτε το φθηνότερο "καλάθι" προϊόντων στο σούπερ μάρκετ - Στον "αέρα" το νέο "ψαχτήρι" τιμών

Περισσότεροι από 3.500 κωδικοί στο νέο "ψαχτήρι" - Ο καταναλωτής θα τσεκάρει ποιο σούπερ μάρκετ έχει τη χαμηλότερη τιμή στη συνολική λίστα με τα ψώνια.

28 Απρ 2024 | 12:27

Γιατί "σπανίζουν" στην Ελλάδα οι καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας - Πώς θα ξεφύγουμε από τους μισθούς της φτώχειας

Ο… δρόμος για να ξεφύγει η Ελλάδα από τη θέση της 2ης φτωχότερης χώρας στην Ευρώπη μπροστά μόνο από τη Βουλγαρία