Πράσινο φως Ecofin για πρόστιμα σε Ισπανία-Πορτογαλία

Το Ecofin επικυρώνοντας την έκθεση της Κομισιόν για τα υπερβολικά ελλείμματα Ισπανίας και Πορτογαλίας ανοίγει το δρόμο για την επιβολή των προστίμων.

prasino-fws-ecofin-gia-prostima-se-ispania-portogalia
SHARE THIS
0
SHARES

Το Ecofin επικυρώνοντας την έκθεση της Κομισιόν για τα υπερβολικά ελλείμματα  Ισπανίας και Πορτογαλίας ανοίγει το δρόμο για την επιβολή των προστίμων.  

Οι υπουργοί Οικονομικών  έκριναν πως δεν έχουν συμμορφωθεί στις δημοσιονομικές υποδείξεις της Κομισιόν, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτος ο στόχος μείωσης των ελλειμμάτων κάτω του 3% του ΑΕΠ, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Η απόφαση του συμβουλίου των Ευρωπαίων υπουργών, βάσει του άρθρου 126 της λειτουργίας της Ε.Ε., επισύρει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος των δύο χωρών.

Η Κομισιόν, εντός των επόμενων 20 ημερών, καλείται να προτείνει στο Ecofin, την επιβολή συγκεκριμένων προστίμων, τα οποία θα ανέρχονται έως το 0,2% του ΑΕΠ. Μαδρίτη και Λισαβόνα δύνανται να εφεσιβάλουν την απόφαση, εντός 10 ημερών, διεκδικώντας τη μείωσή τους.

«Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα "έξυπνο" αποτέλεσμα στο τέλος» δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου του Ecofin, Πίτερ Καζίμιρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook