Follow us

Premia Properties: Η game changer real estate εταιρία στην Ελλάδα

Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης έχει μπει η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρία ακινήτων, Premia Properties, η οποία ανεβάζει ψηλά τον πήχη στον τομέα του real estate

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
PREMIA

Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης έχει μπει η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρία ακινήτων, Premia Properties του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη η οποία ανεβάζει ψηλά τον πήχη στον τομέα του real estate αποτελώντας παράλληλα ένα από τα πιο επιτυχημένα turnaround stories των τελευταίων ετών.

Η συνεχής ανοδική αναπτυξιακή πορεία


Τρεις επιτυχημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου σε 1.5 συναπτά έτη, εντυπωσιακή άνοδος των οικονομικών μεγεθών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, σημαντική και ταχύτατη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων και ένα από τα πιο επιτυχημένα turnaround stories των τελευταίων ετών, συνθέτουν το προφίλ της Premia Properties Challenger του real estate, όπως αποκαλούν οι κύκλοι των επενδυτών, την εταιρία.

Η τελευταία μάλιστα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε εν μέσω θερινής ραστώνης αποτέλεσε μία κίνηση ματ που αποκάλυψε την λελογισμένη λήψη ρίσκου αλλά και τις καλά σχεδιασμένες κινήσεις της έμπειρης Διοικητικής ομάδας της εταιρίας. To αποτέλεσμα; Υπερκάλυψη αλλά και ευρεία συμμετοχή από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές.

Premia Properties: Η game changer real estate εταιρία στην Ελλάδα

Η στρατηγική αλλά και τολμηρή κίνηση της εταιρίας "γύρισε κεφάλια" και άνοιξε το δρόμο για να δούμε ακόμη πιο εντυπωσιακές κινήσεις από την Premia Properties η οποία παρά την ραγδαία ανάπτυξη που έχει δει σε λίγους μόλις μήνες, παραμένει προσηλωμένη στο φιλόδοξο αναπτυξιακό της πλάνο.

Διαβάστε Επίσης


Η Premia Properties αποτελεί μία εταιρία διαφορετική από τις άλλες του κλάδου της. Διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο με σημαντική ποιότητα και ποσότητα. Έχει καταφέρει να αυξήσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της από επτά (7) ακίνητα αξίας €65,9 εκ. πριν από περίπου ένα χρόνο σε είκοσι επτά (27) σήμερα, αγγίζοντας τα €173 εκ., συμπεριλαμβανομένων των σχολείων μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ, τομέας στον οποίο η Premia θεωρείται πρωτοπόρος. Σε μία εποχή που διακρίνεται για την μεταβλητότητα των αγορών και τους απρόβλεπτους εξωτερικούς παράγοντες όπως η πανδημία του Covid, βλέπουμε πως υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να αποτελέσουν μία θετική διαφήμιση για τη χώρα μας στα διεθνή roadshows.

PREMIA

Εταιρίες όπως η Premia Properties που έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σε μία δύσκολη περίοδο εστιάζοντας μάλιστα -στρατηγικά- σε νευραλγικούς κλάδους για την οικονομία όπως τα logistics και τα ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα που ταυτόχρονα καθιστούν την ανάπτυξη βιώσιμη και λιγότερο ευάλωτη σε εξωτερικές διαταραχές.

Διαβάστε Επίσης


Υποστήριξη από τη Σουηδία και εξειδικευμένη Διοικητική ομάδα


Με το ορόσημο της επιτυχημένης τρίτης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Premia προσέλκυσε πλήθος ξένων επενδυτών αυξάνοντας ταυτόχρονα και την ευρεία διασπορά της μετοχής (free float).

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ένας εκ των βασικών επενδυτών και στρατηγικός εταίρος της Premia Properties είναι η εταιρεία κολοσσός στο real estate FASTIGHETS AB BALDER η οποία μέσω της ΑΜΚ απέκτησε ποσοστό 17,22% στο μετοχικό κεφάλαιο της.

Διαθέτει παρουσία σε 6 χώρες και ανήκει στον Σουηδό μεγιστάνα Erik Selin, ο οποίος μάλιστα όχι μόνο συγκαταλέγεται στους 750 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, με περιουσία ύψους 5,1 δις δολαρίων, αλλά θεωρείταιαυθεντία του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο με επιτυχημένη διαδρομή περίπου 30 ετών στον κλάδο του Real Estate.

PREMIA

Αέρας Σουηδίας επί 2 λοιπόν για την Premia αν λάβουμε υπόψη μας και το ότι βασική μετόχος είναι η Σουηδική εταιρία Sterner Stenhus που παραμένει ενεργά στο πλευρό της Διοικητικής ομάδας στην Ελλάδα. Μιας ομάδας που διαθέτει εξειδίκευση, εμπειρία και έχει ως στόχο τη διαρκή ανάπτυξη, τη συνεχή εφαρμογή στοχευμένης στρατηγικής αλλά και την ουσιαστική πρόοδο. Η Premia έχει επενδύσει σε μία ομάδα ανθρώπων που διαθέτει σαφή προσανατολισμό στο αποτελέσματα με σπουδαίες ικανότητες στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και αναβάθμιση έργων, με μία ιδιαίτερα αναπτυγμένη κουλτούρα εταιρικής διακυβέρνησης.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας και του "μαζί"


H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί επιλογή ουσίας για την Premia Properties. Παραμένει προσηλωμένη και φιλοδοξεί να ενεργεί βιώσιμα μετρώντας την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοσή της ακολουθώντας τον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας. Για την εταιρία άλλωστε η βιωσιμότητα είναι μια επιχειρηματική μέθοδος συνώνυμη με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ευθύνη που προέρχεται από την πλήρη αναγνώριση του ρόλου της ως εταιρικός πολίτης. Και πρόσφατα αυτή η υπόσχεση αναγνωρίστηκε με την είσοδο της Premia στον ESG Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ένα ακόμα κίνητρο λοιπόν για να την προσέλκυση ξένων επενδυτών που δίνουν ολοένα και περισσότερη βαρύτητα στις εταιρίες που ενσωματώνουν στη λειτουργία τους τα ESG κριτήρια. Μία ελληνική εταιρία που επενδύει με συνέπεια στην Ελλάδα, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ενίσχυση του κάθε Έλληνα. Γιατί βασική αρχή της Premia Properties είναι η συμμετοχική φιλοσοφία.

Κτίριο

Λαμπρές Προοπτικές για το μέλλον


Στις προτεραιότητες της εταιρίας για το μέλλον παραμένει η υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου της Premia, ύψους 120 εκατ. ευρώ, με απώτερο στόχο μέχρι τον Ιούνιο του 2022, η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της να ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα οι επενδύσεις στον τομέα logistics, των εμπορικών αλυσίδων (big boxes) αλλά και επενδύσεις σε κτήρια κοινωνικού χαρακτήρα, όπως σχολείων, νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, χώροι περίθαλψης τρίτης ηλικίας παραμένει στην ατζέντα της. Αξίζει να τονιστεί ότι η Premia, χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές των θεσμικών μετόχων της, πρωτοπορεί και πάλι επενδύοντας σε ένα νέο κλάδο διαχείρισης ακινήτων, αυτόν των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments), έχοντας ήδη αγοράσει ένα ακίνητο 58 διαμερισμάτων στον Πειραιά, ενώ λίγο πριν το κλείσιμο του 2021, ανακοίνωσε την συμφωνία για την εξαγορά άλλων τριών ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις των μετόχων και των στελεχών της εταιρείας, ο στόχος είναι ο πολλαπλασιασμός της αξίας του χαρτοφυλακίου της σε ακίνητα, ανεβάζοντας τη συνολική αξία του σε 1 δισ. ευρώ. Όλα δείχνουν πως ακόμη και αυτός ο στόχος δεν είναι μακριά. Πρόσφατα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την υποβολή αίτησης για την αδειοδότηση της ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας ("ΑΕΕΑΠ"). Μια στρατηγική κίνηση που εξυπηρετεί τον σχεδιασμό της Εταιρείας για την αποτελεσματικότερη δραστηριοποίηση της στην αγορά ακινήτων αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ.

Η Premia Properties έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά για το ελληνικό real estate και όπως φαίνεται έχει ανοίξει τον δρόμο για εισροή ξένων κεφαλαίων, λειτουργώντας ως διαφήμιση για τη χώρα, "επενδυτική ατραξιόν". Διαθέτει σταθερή και σημαντική κερδοφορία με εύρωστη κεφαλαιακή δομή και ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που δημιουργεί ισχυρές ταμειακές ροές. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την πεπειραμένη διοικητική ομάδα, την ξεκάθαρη επενδυτική στρατηγική, αλλά και την προσήλωση στους φιλόδοξους στόχους της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δείχνει τον δρόμο και για άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να αντλήσουν κεφάλαια από το ΧΑ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Μαϊ 2022 | 10:15

ΕΝΦΙΑ 2022: Με λάθη στο Ε9 πολλά "φουσκωμένα" εκκαθαριστικά

Από τον πρώτο έλεγχο, σύμφωνα με λογιστές, διαπιστώθηκαν διάφορα προβλήματα σε δηλώσεις Ε9.

ΓΙΑ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 13 Μαϊ 2022 | 08:21

Mega πλειστηριασμός στα Χανιά: 49 ιδιοκτησίες σε συγκρότημα κτιρίων στην καρδιά της πόλης

Τα 49 ακίνητα αναμένεται να εκποιηθούν σε ξεχωριστούς πλειστηριασμούς με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να πλησιάζει τα 8 εκατ. ευρώ.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 12 Μαϊ 2022 | 08:36

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γάλλους επενδυτές: Τα δύο project για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επανεκπαίδευση προσωπικού

Συνάντηση με Γάλλους επιχειρηματίες είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την δημιουργία νέων επενδύσεων.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Μαϊ 2022 | 09:14

ΕΝΦΙΑ 2022: Ποιοι πληρώνουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα - Τι δείχνουν τα πρώτα εκκαθαριστικά - Παραδείγματα

Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας γι’ αυτό και η αποτίμηση της αξίας των ακινήτων όλων των Ελλήνων εκτοξεύτηκε στα 577 δισ.

AΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 11 Μαϊ 2022 | 08:30

ΕΝΦΙΑ: Τα πρώτα εκκαθαριστικά του 2022 - Σημαντικές μειώσεις πάνω από 40% σε μικρές και μεσαίες περιουσίες

Όπως προκύπτει από την πρώτη ανάλυση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις για μικρές και μεσαίες περιουσίες ξεπερνούν το 40%.

ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ 10 Μαϊ 2022 | 08:25

Πόσα θα γλιτώσουμε από τον φετινό ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά παραδείγματα

H ώρα των αποκαλυπτηρίων έφτασε για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Οκτώ στους δέκα θα έχουν ελάφρυνση.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 10 Μαϊ 2022 | 07:09

ΕΝΦΙΑ: Σήμερα η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο Taxis - Πότε καταβάλλεται η 1η δόση

Αναρτώνται σήμερα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 08 Μαϊ 2022 | 10:43

Πλειστηριασμοί: Αλλαξε χέρια το νεοκλασικό του Τσεκλένη στο Μεταξουργείο και η κατοικία της οικογένειας Πατρώνη στη Σύρο

Οι εμβληματικές κατοικίες ανήκαν σε γνωστά ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής ζωής.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 07 Μαϊ 2022 | 13:57

ΕΝΦΙΑ 2022: Έως τις 10 Μαΐου τα εκκαθαριστικά - Τέλος Μαΐου η πρώτη δόση για 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Η εκκαθάριση του του νέου ΕΝΦΙΑ θα οδηγήσει στη μείωση των επιβαρύνσεων έως και 40% για περίπου 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ 06 Μαϊ 2022 | 07:46

Πλειστηριασμοί "επωνύμων": Στο σφυρί οικόπεδο φιλέτο στην Αθήνα και διατηρητέα μονοκατοικία στην Κηφισιά

Γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής καθώς και ακίνητα-φιλέτα σε Αθήνα, Κηφισιά και Φιλοθέη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η λίστα των πλειστηριασμών.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ 05 Μαϊ 2022 | 08:30

Στο σφυρί ακίνητα της συζύγου του εφοπλιστή Αγούδημου στον Αλιμο και πολυτελείς βίλες στη Μύκονο

Συνεχίζεται η περιπέτεια των πλειστηριασμών για τα περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων που συνδέονται με τον αείμνηστο εφοπλιστή Γεράσιμο Αγούδημο.

ΠΟΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ 04 Μαϊ 2022 | 09:02

Στο σφυρί σειρά ακινήτων της οικογένειας Ελευθερουδάκη - Εξι χρόνια μετά το λουκέτο στα βιβλιοπωλεία

Έξι χρόνια μετά το λουκέτο που μπήκε στο εμβληματικό βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στην Πανεπιστημίου, το οικονομικό αδιέξοδο συνεχίζεται για τα μέλη της οικογένειας του ιστορικού οίκου.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ 03 Μαϊ 2022 | 11:44

Καμπανάκι κινδύνου για επάρκεια τροφίμων στην Ευρώπη - Τι περιλαμβάνει η λίστα των Γερμανών για τις "προμήθειες ασφαλείας"

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλεί όχι μόνο η αύξηση των τιμών αλλά και ο κίνδυνος να απειληθεί η επάρκεια βασικών αγαθών εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.