Follow us

Προειδοποιεί ο Τζεντιλόνι: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο της οικονομικής ύφεσης

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο της οικονομικής ύφεσης", παραδέχτηκε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε επέμβαση για stent υποβλήθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο της οικονομικής ύφεσης", παραδέχτηκε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι προσερχόμενος σήμερα στο Εurogroup στο Λουξεμβούργο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κάνουν απολογισμό της μακροοικονομικής κατάστασης, που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλό πληθωρισμό και επιβράδυνση της οικονομίας, δύο φαινόμενα που επιδεινώθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

"Γνωρίζουμε ότι είχαμε τους πρώτους 6 μήνες μια αξιοπρεπή ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά υποφέρουμε από τις συνέπειες του πολέμου, τις υψηλές τιμές της ενέργειας και βλέπουμε την καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη να πέφτει", δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι προσθέτοντας: "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο ύφεσης και βλέπουμε διψήφιο πληθωρισμό για πρώτη φορά στη ζώνη του ευρώ".

Χρειάζεται αλληλεγγύη

Η αντίδραση σε αυτό είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομίας και χρειάζεται έναν ισχυρό συντονισμό μεταξύ των κρατών-μελών επικεντρώνοντας σε "προσωρινά και στοχευμένα μέτρα" και γενικά έχοντας μια πολύ καλή αλληλεπίδραση μεταξύ της νομισματικής και της δημοσιονομικής πολιτικής.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο σχέδιο στήριξης, ύψους 200 δισεκ. ευρώ που ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση, ο Πάολο Τζεντιλόνι απάντησε ότι "η αντίδραση των κρατών-μελών είναι απολύτως δικαιολογημένη".

"Τη στιγμή αυτή πρέπει να διατηρήσουμε την ενιαία μας αγορά, αποφεύγοντας τον κατακερματισμό και ενισχύοντας όλα τα εργαλεία που μπορούμε να έχουμε ως πρώτη αλληλεγγύη", πρόσθεσε ο Επίτροπος και τόνισε ότι χρειάζεται αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Έχουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα από την προηγούμενη κρίση για το πώς η αλληλεγγύη μπορεί να δράσει στην κρίση και επίσης να καθησυχάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές", ανέφερε, τέλος.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ 15 Νοε 2022 | 16:54

Ακρίβεια: Κόβουν γλυκά και κρασί οι Ευρωπαίοι - Ιεράρχηση εξόδων και λογαριασμοί από ψιλό κόσκινο...

Πώς ο πληθωρισμός που σαρώνει αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων

ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ 12 Νοε 2022 | 22:16

Handelsblatt: H Eλλάδα θέλει να αξιοποιήσει γιγάντια αποθέματα φυσικού αερίου - Το όφελος για την Ευρώπη

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, τα αποθέματα φυσικού αερίου στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών μπορούν να βοηθήσουν ενεργειακά την Ευρώπη.

12 Νοε 2022 | 16:54

Ηandelsblatt: Ο ρωσικός χειμώνας του Πούτιν - Πώς η Μόσχα θέλει να διακόψει τη στήριξη της Δύσης στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός εφαρμόζει ένα σχέδιο για να γυρίσει τον πόλεμο υπέρ του, στοχεύοντας ουκρανικές μονάδες παραγωγής ενέργειας καθώς και την παροχή νερού.

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 11 Νοε 2022 | 16:01

Τζεντιλόνι: Τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για την ενέργεια, όπως και άλλες χώρες της ΕΕ, δεν είναι αρκετά στοχευμένα

Ο Επίτροπος Οικονομίας ανέφερε ότι αυτό που βλέπουμε στα σχέδια της Ελλάδας είναι ότι η ποιότητα των μέτρων δεν είναι όσο στοχευμένη θα θέλαμε" και ότι αυτόσυναντάται και σε άλλες χώρες.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 07 Νοε 2022 | 18:34

Σταϊκούρας προσερχόμενος στο Eurogroup: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, είπε ότι η Ελλάδα έχει υψηλότερο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από τον ευρωπαϊκό μ.ο".

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΟΚΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ 04 Νοε 2022 | 17:33

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας: Στο 6% η ανάπτυξη φέτος στην Ελλάδα

"Η ΤτΕ πίστευε ότι θα έχουμε ανάπτυξη 3,2%, αλλά το αναθεωρούμε σε 6%, λόγω των πολύ υψηλότερων εισπράξεων από τον τουρισμό"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Νοε 2022 | 23:31

Σήμα κινδύνου από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας: Η Ευρώπη μπορεί να ξεμείνει από φυσικό αέριο το 2023

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προειδοποίησε ότι "οι ρωσικές παραδόσεις στην Ευρώπη θα μπορούσαν να σταματήσει εντελώς"

ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ 02 Νοε 2022 | 19:01

Οξείδιο του αιθυλενίου: Δύο χρόνια μαζικής ανάκλησης προϊόντων - Υπάρχει ευρωπαϊκό "σκάνδαλο";

Το οξείδιο του αιθυλενίου (ETO) είναι απαγορευμένο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ωστόσο, από το τέλος του 2020, έχει ανιχνευθεί σε πολλά προϊόντα

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 01 Δεκ 2022 | 20:28

Μέτρα για ευάλωτους δανειολήπτες ψάχνουν κυβέρνηση και τράπεζες - Σε δύο εβδομάδες κρίνονται όλα...

Το υπουργείο οικονομικών κάλεσε τις τράπεζες ώστε το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 01 Δεκ 2022 | 19:02

Γιατί τόσος ντόρος με τα Digital Marketing Skills στις επιχειρήσεις;

Οι άνθρωποι καταναλώνουν όλο και περισσότερο ψηφιακό περιεχόμενο σε καθημερινή βάση – στα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές, τους επιτραπέζιους υπολογιστές στην εργασία ή στο σπίτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 01 Δεκ 2022 | 16:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 01 Δεκ 2022 | 12:10

Νέο κοινωφελές ίδρυμα από την Anastassiadis Group

Εγκρίθηκε η ίδρυση του κοινωφελούς ιδρύματος "Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου"

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Δεκ 2022 | 10:24

Προσοχή με τα τζάκια και τα ηλεκτρικά καλοριφέρ: Γιατί εκτοξεύουν το κόστος της θέρμανσης

Το τοπίο αλλάζει συνεχώς καθώς οι τιμές επηρεάζονται και από τα δεδομένα στις διεθνείς αγορές αλλά και από την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης ή των εταιρειών.