Προς έκδοση 7ετούς ομολόγου έως το τέλος του έτους

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών μελετά μέχρι το τέλος του έτους να ξαναβγεί στις αγορές, αυτή τη φορά με έκδοση 7ετούς ομολόγου.

pros-ekdosi-7etous-omologou-ews-to-telos-tou-etous
|
SHARE THIS
0
SHARES

To Yπουργείο Οικονομικών βάζει πλώρη για την έκδοση 7ετούς ομολόγου, σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος του 2014.

Παράλληλα σχεδιάζεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να «ξανανοίξουν» οι εκδόσεις των 3ετών και 5ετών ομολόγων που ήδη έχει εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο τους τελευταίους τρεις μήνες

Παράλληλα σχεδιάζεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να «ξανανοίξουν» οι εκδόσεις των 3ετών και 5ετών ομολόγων που ήδη έχει εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η «μαζική αυτή έξοδος» στις αγορές έχει ως στόχο ν' αντικατασταθεί ο βραχυχρόνιος δανεισμός της χώρας, δηλαδή τα έντοκα γραμμάτια με τα οποία ήταν αναγκασμένη να δανείζεται η χώρα, με πιο μακροπρόθεσμο. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι το τέλος του έτους τα έντοκα γραμμάτια που πρέπει να αποπληρώσει το Υπουργείο Οικονομικών ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των εντόκων αυτών βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει στις επικείμενες δημοπρασίες των ομολόγων, να δοθεί το πράσινο φως για τη συμμετοχή των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί στις δημοπρασίες των 5ετών και 3ετών ομολόγων, στις οποίες δεν είχαν συμμετάσχει οι ελληνικές τράπεζες σε μία προσπάθεια να δοκιμαστούν και να χαρτογραφηθούν οι διαθέσεις των ξένων επενδυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook