Advertisement
opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Follow us

Προϋπολογισμός 2025: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,696 δισ. ευρώ στο 8μηνο

Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2025, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 48,459 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 185 εκατ. ευρώ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 8,696 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό το 8μηνο εφέτος, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 4,929 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 7,567 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2024.

Σημειώνεται ότι ποσό 1,895 δισ. ευρώ που αφορά σε ετεροχρονισμό μεταβιβαστικών πληρωμών του τακτικού προϋπολογισμού και ποσό 682 εκατ. ευρώ που αφορά σε ετεροχρονισμό των πληρωμών των εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης σε δημοσιονομικούς όρους. Επιπλέον, ποσό ύψους 342 εκατ. ευρώ φορολογικών εσόδων του πρώτου διμήνου προσμετράται δημοσιονομικά στο 2024. Εξαιρώντας τα ανωτέρω ποσά, η υπέρβαση στο πρωτογενές αποτέλεσμα σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, έναντι των στόχων του προϋπολογισμού, εκτιμάται σε 848 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα σε δημοσιονομικούς όρους διαφέρει από το αποτέλεσμα σε ταμειακούς όρους. Επιπρόσθετα, τα ανωτέρω αφορούν στο πρωτογενές αποτέλεσμα της Κεντρικής Διοίκησης και όχι στο σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης, που περιλαμβάνει και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα των Νομικών Προσώπων και των υποτομέων των ΟΤΑ και ΟΚΑ.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2025, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 48,459 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 185 εκατ. ευρώ ή 0,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025. Σημειώνεται ότι στο ύψος των καθαρών εσόδων εμπεριέχεται, τόσο στα έσοδα (στην κατηγορία "Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών") όσο και στις επιστροφές φόρων (ΦΠΑ), το ποσό των 784,8 εκατ. ευρώ από τις συναλλαγές που απαιτήθηκε να γίνουν κατά τον Ιανουάριο 2025 για την ολοκλήρωση της νέας Σύμβασης Παραχώρησης της Αττικής Οδού, οι οποίες αφορούν στο 2024 και είναι δημοσιονομικά ουδέτερες.

Διαβάστε Επίσης

Η αύξηση των καθαρών εσόδων έναντι του στόχου παρατηρείται, παρότι στη στοχοθεσία της εισηγητικής έκθεσης είχε συμπεριληφθεί η είσπραξη τον μήνα Ιούνιο του τιμήματος ύψους 1,350 δισ. ευρώ από τη Σύμβαση Παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, η οποία υπογράφηκε στις 29 Μαρτίου 2024, μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ (νυν ΕΕΣΥΠ) και αφετέρου της εταιρείας "ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε" ως παραχωρησιούχου. Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας έως την καταβολή του τιμήματος αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες. Εξαιρουμένου του ανωτέρω ποσού, τα καθαρά έσοδα παρουσιάζουν αύξηση κατά 1,535 δισ. ευρώ ή 3,3% έναντι του στόχου, εξαιτίας, κυρίως, των αυξημένων φορολογικών εσόδων.

Τα έσοδα από φόρους προ επιστροφών ανήλθαν σε 46,596 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,119 δισ. ευρώ ή 4,8% έναντι του στόχου. Αυτή η υπερεκτέλεση προέρχεται από την καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους όσο και από την καλύτερη απόδοση των φόρων εισοδήματος του προηγούμενου έτους, που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο 2025.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 6,181 δισ. ευρώ και ενσωματώνουν το ποσό επιστροφής ΦΠΑ ύψους 784,8 εκατ. ευρώ από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης της Αττικής Οδού, όπως προαναφέρθηκε, το οποίο δημοσιονομικά επηρεάζει το 2024. Αν εξαιρεθεί αυτό το ποσό, οι επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 5,396 δισ. ευρώ και είναι αυξημένες κατά 685 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (4,711 δισ. ευρώ), που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, τα καθαρά έσοδα από φόρους μετά επιστροφών την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2025 εμφανίζονται αυξημένα κατά 1,434 δισ. ευρώ έναντι των στόχων του Προϋπολογισμού. Όπως προαναφέρθηκε, ποσό ύψους 342 εκατ. ευρώ φορολογικών εσόδων του πρώτου διμήνου προσμετράται δημοσιονομικά στο 2024.

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 2,692 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 393 εκατ. ευρώ από τον στόχο (3,085 δισ. ευρώ), που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025.

Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο 2025 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5,605 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 633 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, κυρίως λόγω των αυξημένων επιστροφών φόρων -από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων- που είχαν προϋπολογισθεί για τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 6,163 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 32 εκατ. ευρώ ή 0,5% έναντι του στόχου. Σημειώνεται ότι μέρος του φόρου εισοδήματος εισπράχθηκε εμπροσθοβαρώς τους προηγούμενους μήνες, λόγω του ότι τέθηκε σε λειτουργία -ήδη από τα μέσα Μαρτίου- η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 1,135 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 433 εκατ. ευρώ από τον στόχο (702 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 340 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 190 εκατ. ευρώ από τον στόχο (530 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο του Ιανουαρίου - Αυγούστου 2025 ανήλθαν στα 46,299 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3,356 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (49,655 δισ. ευρώ), που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025. Επίσης, είναι αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, κατά 2,210 δισ. ευρώ.

Στο σκέλος του Τακτικού Προϋπολογισμού οι πληρωμές παρουσιάζονται μειωμένες έναντι του στόχου κατά 3,250 δισ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στον ετεροχρονισμό των μεταβιβαστικών πληρωμών προς τους ΟΚΑ και λοιπούς φορείς Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,895 δισ. ευρώ και των ταμειακών πληρωμών των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 682 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα προαναφερθέντα ποσά δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης σε δημοσιονομικούς όρους.

Αξιοσημείωτες μεταβιβάσεις είναι οι ακόλουθες:

- Οι μεταβιβάσεις προς τα νοσοκομεία και τις ΥΠΕ-ΠΕΔΥ ύψους 897 εκατ. ευρώ.

- Η μεταβίβαση ύψους 400 εκατ. ευρώ για την κάλυψη κόστους παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 55 του Ν.4508/2017 (Α' 200).

- Η επιχορήγηση ύψους 377 εκατ. ευρώ προς την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) για την προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων, προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, για λογαριασμό των δημόσιων νοσοκομείων.

- Οι επιχορηγήσεις προς τους συγκοινωνιακούς φορείς (ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ και ΟΣΕ) ύψους 251 εκατ. ευρώ.

- Η επιχορήγηση προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ύψους 145 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές στο σκέλος των επενδυτικών δαπανών ανήλθαν στα 7,040 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 106 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο, που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025. Ταυτόχρονα παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες πληρωμές του 2024 κατά 491 εκατ. ευρώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Κι όμως, μπορείς να δεις πρώτος από όλους την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί παρουσιάζει το νέο του φιλμ "Ένα απλό ατύχημα", που θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 16 Οκτωβρίου.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 28 Σεπ 2025 | 10:48

Τα μηνύματα του νέου προϋπολογισμού: Ισχυρή ανάπτυξη πάνω από 2% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,4%

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2026 αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ 09 Σεπ 2025 | 11:50

Παραλύει η Γαλλία: Ο Μακρόν ψάχνει πρωθυπουργό, ο κόσμος στους δρόμους - Ανεβαίνουν τα σπρεντ

Σε νέο αδιέξοδο η Γαλλία μετά την πτώση της κυβέρνησης Μπαϊρού - Ο Μακρόν αναζητεί το πρόσωπο που θα εγγυηθεί την ψήφιση του προϋπολογισμού.

ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ 06 Οκτ 2025 | 14:08

Πόσα χρήματα άντλησαν Κόκκαλης, Μαρινάκης και Περιστέρης από ομόλογα και Χρηματιστήριο - Ποιοι άλλοι ξεχώρισαν

Ποιες είναι οι ελληνικές εισηγμένες που ξεχώρισαν σε Χρηματιστήριο και ομολογιακά δάνεια.

06 Οκτ 2025 | 12:45

Η Πειραιώς συμμετέχει στο "Welcome to UP" του Πανεπιστημίου Πατρών

Με το Check In Class app της Πειραιώς οι φοιτητές μπορούν να κερδίσουν στη στιγμή Prepaid Cards και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για μεγαλύτερα δώρα

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Οκτ 2025 | 11:44

Κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2026: Ανάπτυξη 2,4% και χρέος 137,5% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο από το 2010

Με ρυθμό ανάπτυξης 2,4% προβλέπεται να κινηθεί η ελληνική οικονομία το 2026, έναντι 2,2% που εκτιμάται ότι θα κλείσει το 2025.

06 Οκτ 2025 | 11:07

Το efood και η Κωτσόβολος δημιουργούν μια νέα εμπειρία αγορών

Οι χρήστες του efood έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 2.500 κωδικούς των καταστημάτων Κωτσόβολος στις ίδιες τιμές που ισχύουν στα φυσικά σημεία πώλησης.

06 Οκτ 2025 | 10:20

Η UBITECH στη συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το νέο mAigov Wallet

Με τον Ψηφιακό Βοηθό mAigov, οι πολίτες εκδίδουν Υπεύθυνη Δήλωση με ένα κλικ στο κινητό!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Οκτ 2025 | 09:34

Ολες οι αλλαγές που φέρνει το νέο εργασιακό - Με δικαίωμα άρνησης οι υπερωρίες στο 13ωρο

Η άρνηση του εργαζομένου να παράσχει την επιπλέον εργασία δεν συνιστά λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 06 Οκτ 2025 | 08:24
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Οκτ 2025 | 07:33

Παρελθόν από σήμερα το ΣΔΟΕ, μετά από 27 χρόνια - Στην ΑΑΔΕ όλες οι αρμοδιότητες

Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), σήμερα 6 Οκτωβρίου, ρίχνει αυλαία τυπικά και ουσιαστικά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΑΔΕ 06 Οκτ 2025 | 07:19

Ακίνητα: Αυξημένες οι γονικές παροχές, μειωμένες οι αγοραπωλησίες

Περισσότερα από 24.800 ακίνητα συνολικής αξίας 2,62 δισ. ευρώ, άλλαξαν χέρια στο οκτάμηνο τρέχοντος έτους, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια που έχουν αναρτηθεί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Οκτ 2025 | 06:51

Τα σενάρια για αλλαγή στις εισφορές των επαγγελματιών

Προβληματισμός για την επερχόμενη αύξηση από 1/1/2026 στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών επικρατεί στο υπουργείο Εργασίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Οκτ 2025 | 13:44

Η "καυτή πατάτα" των αγροτικών επιδοτήσεων: Λιγότερα λεφτά και... αργότερα - Δύο κύματα πληρωμών

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να περιορίσει τη δυσαρέσκεια των αγροτών και να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Κομισιόν.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 05 Οκτ 2025 | 10:12

Μεταρρυθμιστικό γκάζι με τέσσερις αλλαγές τον μήνα ως το τέλος του χρόνου: Η πορεία υλοποίησής τους

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές επηρεάζουν διάφορους τομείς της καθημερινότητα

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 05 Οκτ 2025 | 09:59

Κοτόπουλο: Το "άγιο δισκοπότηρο" του street food - Νέες επενδύσεις με στόχο τη Gen Z

Το τηγανητό κοτόπουλο από comfort food του αμερικανικού Νότου έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εμπορικά προϊόντα στον κλάδο της εστίασης παγκοσμίως.

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Οκτ 2025 | 09:42

Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2026: Νέες φοροελαφρύνσεις και εισοδηματικές ενισχύσεις - Ο διπλός στόχος

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2026 θα στέλνει το μήνυμα ότι η οικονομική πολιτική και του επόμενου χρόνου θα υπηρετεί έναν διπλό στόχο.

05 Οκτ 2025 | 09:33

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα που υπολογίζουμε το όφελος από τα νέα μέτρα - Αναλυτικά η διαδικασία

Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν οι φορολογούμενοι να υπολογίζουν εύκολα και γρήγορα το όφελος που θα έχουν από τα νέα φορολογικά μέτρα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ "ΧΑΛΚΙΝΟ" 05 Οκτ 2025 | 08:46

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ιστορικό ράλι 11 μηνών με κέρδη 47,12% στον Γενικό Δείκτη και 99% στις τράπεζες

Στην κορυφή των παγκοσμίων αποδόσεων διατηρήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2025.

ATHENS RIVIERA FORUM 2025 05 Οκτ 2025 | 08:34

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

Γεωγραφικά η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτείνεται κατά μήκος μιας εντυπωσιακής ακτογραμμής 70 χιλιομέτρων, από τον Πύργο του Πειραιά έως το Ακρωτήριο Σούνιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Οκτ 2025 | 08:14

Νέα εποχή για την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα - Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Ιστορικά ρεκόρ σημειώνει η βραχυχρόνια μίσθωση - Αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις.

05 Οκτ 2025 | 00:01

Παγκόσμια Ναυτιλία: Σε ανοδική τροχιά τη τελευταία 20ετία - Η ηγετική θέση της Ελλάδας

Σπάει τα ρεκόρ ο κλάδος της ναυτιλίας την τελευταία. Που έχει ηγετική θέση η Ελλάδα.

04 Οκτ 2025 | 16:28
ΠΡ. CAPITAL MARITIME TRADING CORP. 04 Οκτ 2025 | 12:58

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο "σκιώδης στόλος" θα σβήσει - Το LNG και η Τεχνητή Νοημοσύνη θα δώσουν το προβάδισμα

Ο λεγόμενος "σκιώδης στόλος" (shadow fleet), δηλαδή τα πλοία που λειτουργούν εκτός επίσημου πλαισίου, κατά τον κ. Μαρινάκη αργά ή γρήγορα θα εξαφανιστούν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 04 Οκτ 2025 | 10:53

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Οκτωβρίου

Συνολικά 64.500.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 56.600 δικαιούχους, από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2025.

ΛΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗ 04 Οκτ 2025 | 08:54

Στα προ κρίσης επίπεδα επιστρέφουν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας - Θα συνεχίσουν οι διακυμάνσεις

Στα προ κρίσης επίπεδα έχουν επιστρέψει οι τιμές λιανικής και χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας, μετά τις μεγάλες αυξήσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

04 Οκτ 2025 | 08:00

Η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη νέα γενιά: Σύγχρονα, ασφαλή σχολεία και υποτροφίες αριστείας για τους μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη

Πρόκειται για έναν από τους βασικούς πυλώνες του Προγράμματος Κοινωνικών Επενδύσεων ύψους 80 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Ελληνικός Χρυσός

04 Οκτ 2025 | 08:00

Eurostat: Η ναυτιλία παραμένει η ραχοκοκαλιά του ευρωπαϊκού εμπορίου

Ο ελληνόκτητος στόλος εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει περίπου 17–18% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας.

03 Οκτ 2025 | 17:31

Η UM γιορτάζει την Stand Against Bland Day, μια ημέρα ενάντια στη μονοτονία και αφιερωμένη στη δημιουργικότητα

Η ημέρα αυτή είναι η απόλυτη έκφραση της φιλοσοφίας Stand Against Bland, του mantra που διαπερνά την κουλτούρα της UM

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 03 Οκτ 2025 | 16:22

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2025

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών

03 Οκτ 2025 | 15:58

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Επίσημος Χορηγός της Stoiximan Greek Basketball League

Στρατηγική συνεργασία της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων με τη Stoiximan Greek Basketball League (GBL)

03 Οκτ 2025 | 14:50

Η Danone ενάντια στη σπατάλη τροφίμων: Δράσεις, συνεργασίες και πρακτικές λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη

Στην Ελλάδα, πάνω από 2 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων χάνονται ετησίως, ενώ το 11,2% του πληθυσμού αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια

03 Οκτ 2025 | 11:28

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup.

03 Οκτ 2025 | 09:58

TP Greece: Εξέλιξη στην εποχή της Τεχνητής και Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Συνδυάζοντας τεχνολογία και ενσυναίσθηση, η εταιρεία ενισχύει τον ρόλο της ως Digital Partner.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 03 Οκτ 2025 | 09:38

Οφειλές στο Δημόσιο: Πότε γίνεται δέσμευση λογαριασμού και τι πρέπει να κάνουμε για να τον αποδεσμεύσουμε

Εάν η δέσμευση αφορά μελλοντική πληρωμή, τότε η δέσμευση ποσού γίνεται με εντολή σας για να διασφαλιστεί η πληρωμή αυτή.

03 Οκτ 2025 | 09:13

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Στα Ιωάννινα η μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής νερού στην Ελλάδα στο ΒΙΚΟΣ Plant

Tο ΒΙΚΟΣ Plant διατηρεί την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων στην κορυφή της αγοράς

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 08:04

Πόσα κέρδη "μαγείρεψε" ο Ακης Πετρετζίκης - Εχει μετατρέψει το brand του σε τεράστια εμπορική δύναμη

Ο Ακης Πετρετζίκης κινείται από παραγωγή εκπομπών, διεξαγωγή σεμιναρίων μαγειρικής και έκδοση βιβλίων, μέχρι πώληση τροφίμων, εστίαση, σκεύη και υπηρεσίες catering.

LAMDA DEVELOPMENT 03 Οκτ 2025 | 07:52

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί, οι μισοί το βλέπουν ως επένδυση

Μέχρι σήμερα, περίπου 17.000 ενδιαφερόμενοι από περισσότερες από 110 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις κατοικίες στο Ελληνικό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 07:27

Τι σημαίνει για τις συντάξεις η μετάβαση από τον δείκτη πληθωρισμού στον δείκτη μισθών

Υψηλότερες συντάξεις που θα πριμοδοτούνται κάθε χρόνο από τον δείκτη μισθών, θα λαμβάνουν οι νέοι συνταξιούχοι από το 2026.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 07:00

Νέα στεγαστικά δάνεια πάνω από 2,2 δισεκ. ευρώ το 2025 - Το 1/3 θα είναι "Σπίτι μου 2"

Μετριοπαθή αύξηση σε χορηγήσεις νέων στεγαστικών δανείων περίπου 20% από πέρυσι, προβλέπουν τώρα τραπεζικά στελέχη.

03 Οκτ 2025 | 00:01

SGS Greece: Στρατηγικός Συνεργάτης για τη Βιώσιμη Ναυτιλία του Σήμερα και του Αύριο

Στην Ελλάδα, η SGS διαθέτει εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Νέα Πέραμο, Θεσσαλονίκη και Βόλο, προσφέροντας υπηρεσίες 24/7, 365 ημέρες τον χρόνο.

TΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 02 Οκτ 2025 | 17:45

Nέο αυστηρότερο πλαίσιο παρακολούθησης για όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους – Τι αλλάζει

Το νέο πλαίσιο εισάγει ετήσιες υποχρεώσεις ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων, τυχαίους ελέγχους και σαφείς κυρώσεις

02 Οκτ 2025 | 17:20

ATHENS COFFEE FESTIVAL 2025: Τρεις μέρες - 21.287 COFFEE LOVERS - Αμέτρητες γουλιές καφέ!

Από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μετατράπηκε σε παράδεισο για τους λάτρεις του καφέ, της μουσικής και της καλής παρέας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 14:01

Οι 10 οδηγίες για φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος τον Οκτώβριο - Πώς θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα

Υπάρχουν τρόποι να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Και ο ακόλουθος δεκάλογος θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

02 Οκτ 2025 | 12:34

Εγκαίνια του νέου καταστήματος My market στην Ξάνθη!

Μία επένδυση € 4 εκατ. και δημιουργία 47 νέων θέσεων εργασίας στην τοπική κοινωνία.

02 Οκτ 2025 | 12:27

Φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ: Πρεσβευτής αθλητισμού, ευεξίας και κοινωνικής ευθύνης στο 19ο Ioannina Lake Run

H Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, με όχημα το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ, αποτέλεσε τον Μέγα Χορηγό του 19ου Ioannina Lake Run

02 Οκτ 2025 | 12:05

Η COSMOTE TELEKOM συνεργάζεται με την METLEN και μαζί φέρνουν ακόμα περισσότερα προνόμια

O κόσμος του MagentaΟΝΕ και ο κόσμος του Protergia Picasso συνδέονται, φέρνοντας μια νέα πρόταση για τους πελάτες της COSMOTE TELEKOM που συνδυάζει Internet και ρεύμα

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 02 Οκτ 2025 | 11:05

Δύο στους τρεις Έλληνες άνω των 45 ετών έχουν χρήματα μόνο για τα βασικά - Eρευνα της Nielsen για τη γενιά Χ

Τι δείχνει η έρευνα της Nielsen για την αγοραστική δύναμη της Γενιάς Χ.

Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 02 Οκτ 2025 | 10:37

Forbes: Η περιουσία του Ιλον Μασκ ξεπέρασε για λίγο τα 500 δισεκ. δολάρια

Η περιουσία του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ξεπέρασε για λίγο το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια, ανέφερε το Forbes.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 08:49

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου 2025 - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις για τον μήνα Νοέμβριο στους δικαιούχους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 07:58

Τρία μέτωπα της κυβέρνησης στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι ισχύει σε τιμές ρεύματος, σούπερ μάρκετ και πληθωρισμό

Με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας έκανε ποδαρικό ο Οκτώβριος, καθώς τα θετικά νέα μέσα από τρία βασικά μέτωπα αναμένεται να ανακουφίσουν καταναλωτές και νοικοκυριά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 07:42

Τα τιμολόγια ρεύματος για τον Οκτώβριο - Σταθερά και χαμηλότερα

Σταθερά ή μειωμένα τιμολόγια ρεύματος σε σχέση με τον Σεπτέμβριο θα ισχύσουν τον Οκτώβριο για την πλειονότητα των καταναλωτών.

02 Οκτ 2025 | 07:36

Σκλαβενίτης: Ετσι θα είναι το Food Hall στον Ρέντη - Αγγίζει τα 6 δισ. ο τζίρος του 2025

Το The FoodHall στον Ρέντη, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου Πίτσος, αποτελεί ένα έργο-ορόσημο με προϋπολογισμό άνω των 150 εκατ. ευρώ.

02 Οκτ 2025 | 00:01

Τάσος Βαμβακίδης (PCT): Η τεχνολογία δεν αντικαθιστά τις σχέσεις στη Ναυτιλία, αλλά τις ενισχύει

Για το ψηφιακό μετασχηματισμό της Ναυτιλίας και τον κομβικό ρόλο του λιμένος Πειραιά μιλάει στο The TOC, ο Sales and Marketing Manager της PCT

01 Οκτ 2025 | 21:14

ΑΑΔΕ: Δυνατότητα προαιρετικής ένταξης σε μηνιαία υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, σε περισσότερες από 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις

Η δυνατότητα μηνιαίας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προγραμματίσουν καλύτερα τις πληρωμές του ΦΠΑ

DEAL 01 Οκτ 2025 | 19:02

Ο ΟΤΕ υπέγραψε δεσμευτικές συμφωνίες για την πώληση της Telekom Romania Mobile Communications

Η TKRM θα μεταβιβάσει στη Digi τον κλάδο καρτοκινητής, ορισμένα δικαιώματα επί του φάσματος, καθώς και μέρος του χαρτοφυλακίου των σταθμών βάσης κινητής.

01 Οκτ 2025 | 17:12

ΤΕΧΑΝ: Οι μαθητές αναδείχθηκαν MVP της ανακύκλωσης επιστρέφοντας 70 εκατομμύρια τεμάχια υλικών στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης

Περισσότερα από 720 σχολικά τμήματα και χιλιάδες μαθητές έστειλαν ηχηρό μήνυμα βιωσιμότητας σε όλη τη χώρα, ενώ οι πρώτοι των πρώτων θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

01 Οκτ 2025 | 17:01

Split Bill από τη Worldline στην Ελλάδα: Ο λογαριασμός μοιράζεται πιο εύκολα από ποτέ μέσω POS

Με το Split Bill, κάθε πελάτης μπορεί να πληρώσει το δικό του μερίδιο στον λογαριασμό όπως τον εξυπηρετεί – με κάρτα, ψηφιακό πορτοφόλι ή και μετρητά

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ 01 Οκτ 2025 | 16:00

Σούπερ μάρκετ: Μείωση τιμών σε 1.000 κωδικούς - Έως 15 Οκτωβρίου η λίστα με τα προϊόντα

Η λίστα με τους 1.000 κωδικούς θα δοθεί μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου.

01 Οκτ 2025 | 15:07

Ταξιδεύουμε με τη SEAJETS από το Μαντούδι και τον Οκτώβριο στις Σποράδες και τον Βόλο

Η σύνδεση του Βόλου και των Σποράδων με το Μαντούδι Ευβοίας με το πλοίο SUPERSTAR παρατείνεται έως τέλη Οκτωβρίου

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 01 Οκτ 2025 | 14:49

F.T. Ευρωπαία Εισαγγελέας Κοβέσι για το κύκλωμα του Πειραιά: Τετοια κομπίνα δεν στήνεται χωρίς βοήθεια από δημοσίους αξιωματούχους

Η απάτη με τον ΦΠΑ έχει γίνει "η πιο ελκυστική" εγκληματική δραστηριότητα στην ΕΕ, λέει στους FT η Λάουρα Κοβέσι, η Ευρωπαία Εισαγγελέας που επισκέπτεται την Αθήνα.

ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 01 Οκτ 2025 | 14:11

Βουτιά του πληθωρισμού στο 1,8% τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό πληθωρισμού στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 2021 (1,2%).

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 01 Οκτ 2025 | 14:03
ΚΟΡΟΙΔΙΑ 01 Οκτ 2025 | 13:43

Τι είναι το περίφημο 13ωρο: Αυξάνονται από 3 σε 4 ώρες οι επιτρεπόμενες υπερωρίες

Χωρίς να αλλάζουν τα όρια του εβδομαδιαίου χρόνου και ο ετήσιος αριθμός υπερωριών.

01 Οκτ 2025 | 12:01

Δυναμική Παρουσία της RIBCO στο Monaco Yacht Show

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ribco να παρουσιάσει τα καινούργια μοντέλα της, όπως το νέο RIBCO Venom 40 SC.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 01 Οκτ 2025 | 10:06

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί από τον Ιανουάριο με τις φοροελαφρύνσεις - Online πλατφόρμα υπολογισμού με μερικά κλικ

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να υπολογίσουν τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από τις φοροελαφρύνσεις.

01 Οκτ 2025 | 09:50

Finalist στα Global Sustainability Awards 2025 το ESGenius! της ResNovae Consultants

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα Global Sustainability Awards συγκέντρωσαν φέτος πάνω από 700 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο.

01 Οκτ 2025 | 09:42

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στο ΒΟΑΚ - Κρίσιμη συνάντηση του υπουργείου Υποδομών με τους δημάρχους της Κρήτης

Τι φέρνει η επόμενη ημέρα για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύστερα από την επιτυχή έκδοση ομολόγου

01 Οκτ 2025 | 00:01

Ναυτιλία: Στα 128 δισ. € ο ετήσιος οικονομικός αντίκτυπος στην ΕΕ - 150 δισ. € για την Ελλάδα μέσα σε δέκα έτη

Πόσο σημαντική είναι η ναυτιλία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ελλάδα

30 Σεπ 2025 | 21:16

DRNS Drone Light Show: Ο Κολοσσός της Ρόδου αναβίωσε στον ουρανό με 1.000 drones

Λίγους μήνες μετά το show στο Βατικανό από τον αδελφό του Elon Musk, δύο Έλληνες τόλμησαν και πέτυχαν κάτι εξίσου θεαματικό, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να καινοτομεί και να εμπνέει στον παγκόσμιο χάρτη

30 Σεπ 2025 | 15:54

Γιορτάστε την παγκόσμια ημέρα καφέ με ό,τι καλύτερο στο φλιτζάνι σας: τον Caffè Vergnano

Ο Caffè Vergnano αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε επαγγελματία barista, τοποθετώντας το brand ως την κατεξοχήν επιλογή στον κόσμο του καφέ.

ΧΑΣΑΠΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ 30 Σεπ 2025 | 13:13

Οι απλήρωτοι αγρότες, νέος πονοκέφαλος για το Μαξίμου: Δεν καταβάλλονται οι επιδοτήσεις λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ποσό 598 εκ ευρώ για το 2024 δεν έχει καταβληθεί ακόμα ενώ δεν θα καταβληθεί τον Οκτώβριο, ούτε η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους έως και 500 εκ ευρώ.

ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ 30 Σεπ 2025 | 11:18

Ο πόλεμος της ακρίβειας: Τι κρύβεται πίσω από το μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και σούπερ μάρκετ

Η …Μεγάλη Τετάρτη της ακρίβειας – τα τιμολόγια ρεύματος, οι τιμές στο supermarket και το βιομηχανικό ρεύμα.

30 Σεπ 2025 | 11:15

EFA GROUP: Nέα ηγεσία για την επόμενη φάση στρατηγικής ανάπτυξης και διεθνούς επέκτασης

Ο Δρ. Γρηγόρης Κουτσογιάννης στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO), με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2025

30 Σεπ 2025 | 10:53

Η METRO Energy Efficient Company of the Year!

Με την κορυφαία διάκριση και 23 ακόμα βραβεία στα Energy Efficiency Awards 2025, η METRO επιβεβαιώνει τη σταθερή της πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον!

30 Σεπ 2025 | 09:25

Ραγδαία η άνοδος των τιμών της σοκολάτας - Τείνει να γίνει προϊόν πολυτελείας

Ολοένα και πιο έντονα γίνονται αισθητές οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών του γλυκού, όπως οι σοκολάτες, τα γλυκά και τα παγωτά.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ 30 Σεπ 2025 | 09:11

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η πλατφόρμα θα δέχεται νέες αιτήσεις ή τροποποιήσεις υφισταμένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Σεπ 2025 | 09:02

Ασφαλιστικές: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης της παραγωγής ασφαλίστρων - Περισσότερα συμβόλαια λιγότερα έσοδα

Σημαντική πτώση στην αξία της παραγωγής νέων ασφαλίσεων καταγράφει η εξάμηνη έρευνα των ασφαλιστικών εταιριών στο πρώτο εξάμηνο φέτος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Σεπ 2025 | 07:02

Ποιοι ασφαλισμένοι γλιτώνουν τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και ποιοι θίγονται

Για το 2027 θα εξεταστεί το προσδόκιμο ζωής των άνω των 65 ετών για τη δεκαετία 2017-2026.

30 Σεπ 2025 | 00:01

OΛΠ Α.Ε. - Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

Ενδεικτικά, στον τομέα της κρουαζιέρας, το 2024 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το λιμένα Πειραιά.

CRYPTO-RESEARCH CONFERENCE 29 Σεπ 2025 | 20:18

Στουρνάρας: Έτοιμο το ευρωσύστημα για να επιταχυνθεί η εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ

Όπως τόνισε ο ίδιος βρίσκεται σε εξέλιξη ο πολιτικός διάλογος για το νομοθετικό πακέτο σχετικά με το Ψηφιακό Ευρώ

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 29 Σεπ 2025 | 20:13

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η πλατφόρμα θα δέχεται νέες αιτήσεις ή τροποποιήσεις υφισταμένων.

ΠΡΟΣΟΧΗ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Επίδομα Παιδιού: Ανοίγει την Τρίτη 30/9 η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

29 Σεπ 2025 | 13:36

Η Lidl Ελλάς ενισχύει την Τράπεζα Τροφίμων με δωρεά 30.000 ευρώ

Η εταιρεία επενδύει στη βιώσιμη διαχείριση τροφίμων και ενισχύει το έργο της Τράπεζας Τροφίμων με στόχο την κοινωνική προσφορά και την περιβαλλοντική ευθύνη.

29 Σεπ 2025 | 13:20

Ηλίας Γκότσης: Ποιος είναι ο Έλληνας εφοπλιστής που εξαγόρασε το τελευταίο πακέτο μετοχών του Σωκράτη Κόκκαλη στην Aktor

Ποιος είναι ο εφοπλιστής που έκανε το deal με τον Σωκράτη Κόκκαλη - Πού αλλού έχει επενδύσει

29 Σεπ 2025 | 13:02

Ανακαλύψτε τα Fashion Shopping Days στο Designer Outlet Athens

Fall into Fashion με μοναδικές προσφορές και ξεχωριστές εμπειρίες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:18

Τα τιμολόγια ρεύματος της Protergia για τον Οτκώβριο

Η Protergia αναφέρει πως παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει τους καταναλωτές, απορροφώντας τις διακυμάνσεις της αγοράς κάθε φορά που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

29 Σεπ 2025 | 11:00

H THEON υπογράφει νέα σύμβαση με το OCCAR για το θερμικό clip-on νέας γενιάς IRIS-C

Η THEON διευρύνει με επιτυχία την αγορά στην οποία απευθύνεται με τα νέα, προηγμένα θερμικά/ψηφιακά προϊόντα της, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν περίπου το 20% των συνολικών εσόδων της.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 29 Σεπ 2025 | 09:47

Οι 3 νέες αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων - Και εξάμηνα μισθωτήρια για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

Επέκταση της φορολογικής απαλλαγής και σε διαμερίσματα άνω των 120 τ.μ – Επαφές με τράπεζες και servicers για να πέσουν τα δικά τους διαμερίσματα στην αγορά – "Δεξαμενή" και οι κληρονομιές.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 29 Σεπ 2025 | 09:05

Νέοι αυστηροί όροι για τα Airbnb από την 1η Οκτωβρίου – Μεγάλα τα πρόστιμα

Δύο μέρες απομένουν μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 07:34

Με ένα κλικ οι νέες αυξήσεις στις αποδοχές - Οι κερδισμένοι

Ψηφιακή εφαρμογή με την οποία κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να υπολογίσει μόνος του το όφελος που θα έχει στο εισόδημά του από τις παρεμβάσεις στη νέα φορολογική κλίμακα.

ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ, ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ 29 Σεπ 2025 | 07:20

Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης το 2027 – Το βασικό σενάριο

Η σύνδεση του προσδόκιμου ζωής με τις ηλικίες συνταξιοδότησης, δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των ορίων ηλικίας το 2027, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

ΑΛΛΑΓΕΣ 29 Σεπ 2025 | 06:33

Ετοιμα γεύματα: Η νέα "μεγάλη κουζίνα" της λιανικής στην Ελλάδα

Η καθημερινότητα των καταναλωτών αλλάζει ταχύτατα, με τους Gen Z, τους Zillennials και τους Μillennials να επανακαθορίζουν τις διατροφικές συνήθειες σε παγκόσμιο και ελληνικό επίπεδο.

29 Σεπ 2025 | 00:01

Εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις: Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κατά τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων

Η ασφάλεια που αναμένουμε στην εφοδιαστική αλυσίδα της ναυτιλίας εξαρτάται από την ορθή λειτουργία όλων των στοιχείων της