Ολοκληρώνεται η εξαγορά του "Πόρτο Καρράς" από τον Ιβάν Σαββίδη

Το εμβληματικό συγκρότημα αναμένεται να περάσει στην πλευρά Σαββίδη έναντι τιμήματος 205 εκατ. ευρώ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, ίσως και ωρών, ενδέχεται να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες, τυπικές διαδικασίες γύρω από τo deal αγοράς του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μετά την καταρχήν συμφωνία των δύο πλευρών. Το εμβληματικό συγκρότημα αναμένεται να περάσει στην πλευρά Σαββίδη έναντι τιμήματος 205 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου θα καταβληθεί για την εξόφληση δανειακών υποχρεώσεων της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιόπιστες πηγές, απομένουν "οι τελευταίες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, τυπικού χαρακτήρα, για να οριστικοποιηθεί το deal, οι οποίες πιθανώς θα διευθετηθούν και εντός της ημέρας", και μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς της Belterra Investments Ltd του ομίλου Σαββίδη.

Ήδη, η Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Στέγγου, ανακοίνωσε -κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- ότι ολοκληρώθηκαν κατ' αρχήν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της θυγατρικής της, "T.O. International Holding Ltd", και της πλευράς Σαββίδη, σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε" και αναμένεται κατ' αρχήν η άμεση σύναψη της συναλλαγής.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ακόμα ότι η μεταξύ τους συναλλαγή περιλαμβάνει και τις μετοχές των θυγατρικών εταιριών "Κτήμα Πόρτο Καρράς Α.Ε", "Πόρτα Καρράς Γκολφ Α.Ε.", "Πόρτο Καρράς Μαρίνα Α.Ε." και περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία της "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ" (καθώς και των μετοχών όλων των παραπάνω εταιρειών που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την εισηγμένη εταιρεία πρόσωπα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, στους όρους της σχεδιαζόμενης συναλλαγής στο παρόν στάδιο περιλαμβάνονται η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την αγοράστρια και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των πωλητών, τα οποία ενδέχεται να έχουν επίπτωση στο τίμημα.

Η πανδημία δεν ανέκοψε την "όρεξη" για επενδύσεις στον τουρισμό

Όπως επισήμαναν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές, παρά τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού και τους φόβους για τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσουν τον τουρισμό και στην Ελλάδα, η πλευρά Σαββίδη διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον της για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Έτσι, παρά την αρχικά αρνητική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ και την απόρριψη της προσφοράς του, ο ομογενής επιχειρηματίας επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση πριν από λίγες ημέρες, η οποία οδήγησε κατά τα φαινόμενα στο αίσιο αποτέλεσμα. Κατά τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο του αυξημένου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία για τον τομέα του τουρισμού, η απόκτηση του εμβληματικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που καλύπτει έκταση άνω των 17.600 τετραγωνικών και διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στην Ελλάδα, βρισκόταν ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι η νέα συμφωνία υπογραμμίζει το ενδιαφέρον του επιχειρηματία για τον τουριστικό κλάδο. Ήδη, έχει αποκτήσει, μέσω μίσθωσης για περίοδο 40 ετών, το ιστορικό ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" στη Θεσσαλονίκη, που πρόσφατα ανακαινίστηκε, ενώ στην κατοχή του έχει περιέλθει για διάστημα 99 ετών, με παραχώρηση, έκταση 230 στρεμμάτων στο Παλιούρι της Χαλκιδικής (όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ), προς αξιοποίηση επίσης στον τουριστικό τομέα. Με τις επενδύσεις αυτές, ο όμιλος -με βάση το capacity σε κλίνες και τα επενδεδυμένα κεφάλαια- αναβαθμίζει αισθητά τη θέση του στο "κλαμπ" της ξενοδοχίας και του τουρισμού στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η αποτίμηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που είχε πραγματοποιηθεί από την πλευρά Στέγγου το 2018 (όταν τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά), προσδιόριζε την αξία του γύρω στα 395 εκατ. ευρώ, ενώ η πλευρά Σαββίδη το είχε αποτιμήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 200 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ 30 Σεπ 2020 | 20:17

Πού και πώς θα γίνει η εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

Ο οδικός χάρτης για την εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

ΑΙΤΙΑ ΤΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΚΟΨΙΜΟ ΟΠΤΙΚΗΣ ΙΝΑΣ 30 Σεπ 2020 | 19:48

Η ανακοίνωση της Vodafone για τα προβλήματα στο δίκτυο της

Τι λέει η Vodafone για το τεχνικό πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του δικτύου της.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ 30 Σεπ 2020 | 19:36

Κτηματολόγιο: Την Πέμπτη ολοκληρώνεται η ανάρτηση στην Αθήνα – Προθεσμία 15 ημερών για τις αιτήσεις διόρθωσης

Το Κτηματολόγιο προτρέπει τους ιδιοκτήτες της Αθήνας να ελέγξουν την καταγραφή της περιουσίας τους και να κάνουν αιτήσεις διόρθωσης.

ΣΤΟ 5Ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ 30 Σεπ 2020 | 17:48

Ανδρέας Σιάμισιης – Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ: Σε 6 με 12 μήνες η ομαλοποίηση στην αγορά καυσίμων

Ο κ. Σιάμισιης των ΕΛΠΕ εκτίμησε ότι τα υγρά καύσιμα θα εξακολουθήσουν να καλύπτουν σχεδόν το ήμισυ των ενεργειακών αναγκών τα επόμενα 20-30 χρόνια

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ 30 Σεπ 2020 | 16:29

H Τράπεζα της Ελλάδος στέλνει στην κυβέρνηση την πρότασή της για bad bank

Η πρόταση της Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει τη δημιουργία "κακής τράπεζας" κατά τα πρότυπα των εταιρειών διαχείρισης ενεργητικού

30 Σεπ 2020 | 14:17

Όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη φοιτητική σου ζωή βρίσκονται στο Public.gr

Το Public.gr είναι το μόνο site που μπορεί να τα προσφέρει όλα, από έπιπλα μέχρι οικιακές συσκευές και προϊόντα τεχνολογίας.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2020 | 12:35

Αχτσιόγλου: Στον "αέρα" η πρώτη κατοικία

Το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία αναφέρει σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 30 Σεπ 2020 | 12:25

Έρχονται νέες διευκολύνσεις για τις οφειλές στην εφορία - Παράταση 30 ημερών για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

Ο υπουργός Οικονομικών, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων διευκολύνσεων.

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 30 Σεπ 2020 | 11:06

Σταϊκούρας: Παράταση για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίβωσε την παράταση για ένα μήνα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.

30 Σεπ 2020 | 10:19

Trimsignal: Οι επεξεργαστές αλλάζουν ταχύτητα

Η Τrimsignal διακρίθηκε με το 3ο βραβείο στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

30 Σεπ 2020 | 10:18

Η νέα εποχή στα προγράμματα πιστότητας είναι εδώ

Η Lidl Ελλάς, αποδεικνύει και πάλι ότι οι καταναλωτές είναι το πιο σημαντικό της κεφάλαιο παρουσιάζοντας το Lidl Ρlus, το καινοτόμο πρόγραμμα πιστότητας χωρίς πόντους, χωρίς πλαστική κάρτα και με τις πιο μεγάλες προσφορές.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 30 Σεπ 2020 | 09:52

Τερματίζει η TUI Ολλανδίας τη σεζόν σε Ρόδο, Κω και Κρήτη

Η TUI Netherlands ακυρώνει το πρόγραμμα των ταξιδιών σε Κρήτη, Κω και Ρόδο για την καλοκαιρινή περίοδο 2020.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Σεπ 2020 | 08:06

Η "τέλεια φορο-καταιγίδα" σε μία ημέρα: Λήγουν ταυτόχρονα τουλάχιστον 5 σοβαρές προθεσμίες

Λήγει ο χρόνος για πληρωμές και υποχρεώσεις με την εκπνοή του Σεπτεμβρίου.