
Αύριο αναμένεται να δουν τις πρώτες περικοπές στο μέρισμα που θα λάβουν 284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων που θα λάβουν θα είναι μειωμένο από 11% έως και 63% κάτι που μεταφράζεται σε 66 έως 88 ευρώ τον μήνα. Βέβαια οι περικοπές δεν σταματούν εκεί, αφού θα είναι ακόμα μεγαλύτερες στα μερίσματα των ερχόμενων μηνών (Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου), καθώς θα παρακρατηθούν αναδρομικά τα ποσά που καταβλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους. Στη συνέχεια ακολουθούν οι περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα.
Συγκεκριμένα:
ΕΚΑΣ: Αν και δεν έχει καθοριστεί πώς ακριβώς θα γίνει η αναδρομική επιστροφή των ποσών που χορηγήθηκαν μέχρι τον Ιούνιο, θεωρείται πιθανό να επιστραφούν σε μηνιαίες δόσεις ως το τέλος του χρόνου.
Επικουρικές Συντάξεις: Οι μειώσεις θα κυμαίνονται από 5% ως και 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής. Οι μειώσεις αυτές επηρεάζουν όσους λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 1300 ευρώ και υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους φτάνει τις 260.000 συνταξιούχους.
Εφάπαξ: Τον Ιούλιο αρχίζει και η διαδικασία καταβολής των «κουρεμένων» εφάπαξ. Για όσα χορηγηθούν μελλοντικά θα έχουν ήδη ενσωματωθεί περικοπές που θα κυμαίνονται από 15% ως 18%.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr