Ραντεβού Τσακαλώτου με Λαγκάρντ και Τόμσεν στο Περού

O υπουργός Οικονομικών, πρόκειται να ταξιδέψει στην Λίμα, όπου θα μετέχει στις εργασίες της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

rantebou-tsakalwtou-me-lagkarnt-kai-tomsen-sto-perou
SHARE THIS
0
SHARES

Συνάντηση με Λαγκάρντ και Τόμσεν αναμένεται να έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στο Περού (9-12 Οκτωβρίου).

Ο υπουργός Οικονομικών, αναχώρησε για στην Λίμα, όπου θα μετέχει στις εργασίες της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Τσακαλώτος θα έχει σειρά συναντήσεων με τα ανώτατα κλιμάκια του ΔΝΤ, μεταξύ των οποίων, τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να βρεθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η αξιολόγηση, τα προαπαιτούμενα και θέματα τεχνικής βοήθειας.

Στο Περού αναμένεται να μεταβεί και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος κάτι που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή και συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις για το ασφαλιστικό.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα των συνατήσεων του υπουργού είναι το εξής:

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

-κ. Cathy Novelli, υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάπτυξη, Ενέργεια & Περιβάλλον.
-κ. Klaus Regling, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
-κ. Poul Thomsen, διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ.

Παρσκευή 9 Οκτωβρίου 2015

-κ. Jack Lew, υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου

-κ. Christine Lagard, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook