
Δεν έχει σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, καθώς το 80% των Ελλήνων βουλευτών έχει υπερψηφίσει τη συμφωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Ο κ. Ρέγκλινγκ επέμεινε στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας λειτουργικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο πρόεδρος του ESM σημείωσε πως «δεν είναι ένα σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή, αν και θεωρητικά, είναι πάντα πιθανό».
Όσον αφορά το χρέος, ο κ. Ρέγκλινγκ απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο ονομαστικής διαγραφής του, σημειώνοντας πως αυτό το έχει αποκλείσει και το ΔΝΤ.
Ο Κ. Ρέγκλινγκ υποστηρίζει ακόμη πως μια ενδεχόμενη ρύθμιση του ελληνικού χρέους -εάν κριθεί αναγκαία- μπορεί να περιλαμβάνει την επιμήκυνση των ωριμάσεων και τη μείωση των επιτοκίων.
Τέλος, ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr