Follow us

Reuters: Πρόταση Κομισιόν για δάνειο-γέφυρα 6,04 δισ.

Πρόταση για δάνειο γέφυρα άλλων 6,04 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της χώρας, εάν δεν είναι έτοιμο έγκαιρα το 3ο πακέτο διάσωσης, έχει έτοιμη η Κομισιόν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Reuters: Πρόταση Κομισιόν για δάνειο-γέφυρα 6,04 δισ.

Πρόταση για δάνειο γέφυρα άλλων 6,04 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της χώρας, εάν δεν είναι έτοιμο έγκαιρα το 3ο πακέτο διάσωσης, έχει έτοιμη η Κομισιόν, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο περίπου 4,4 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δόσεων προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ενώ 1,67 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μην υποστούν ζημιές χώρες εκτός της Ευρωζώνης.

Ανάλογες πληροφορίες είχε μεταδώσει και η Bild ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει βοήθεια ύψους 6 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός δανείου-γέφυρα, αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν καταλήξουν σε συμφωνία για το τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα την Παρασκευή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΖ 27 Μαρ 2023 | 18:31

Κομισιόν: Πολύ καλή συζήτηση στην Αθήνα μετά τα Τέμπη - Καταλάβαμε τις ανάγκες των ελληνικών αρχών

Επίσκεψη αξιωματούχων της Κομισιόν στην Αθήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

DISCOVEREU: 16 Μαρ 2023 | 19:14
ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 13 Μαρ 2023 | 15:15

Κατάρρευση Silicon Valley Bank: Δεν βλέπουν άμεσο κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες Κομισιόν και ΕΚΤ

Πηγή της ΕΚΤ προειδοποίησε ωστόσο για τον κίνδυνο του ντόμινο, αν ο αντίκτυπος της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ επεκταθεί σε μεγαλύτερες τράπεζες.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΡΗΤΡΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ 11 Μαρ 2023 | 17:32

Επιστροφή στην δημοσιονομική πειθαρχία για τις ευρωπαϊκές οικονομίες από το 2024 - Πως επηρεάζεται η Ελλάδα

Από το 2024 η ρήτρα διαφυγής θα απενεργοποιηθεί, ώστε να αρχίσει μία περίοδος αποκλιμάκωσης του χρέους που αυξήθηκε πάνω από το όριο του 60% του ΑΕΠ στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 07 Μαρ 2023 | 13:06

Ερώτηση Ανδρουλάκη στην Κομισιόν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις καθυστερήσεις στα έργα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτάει την Κομισιόν γιατί η Ελλάδα έλαβε τριετή παράταση για την εγκατάσταση και ανάπτυξη του συστήματος του ERTMS.

Ο ΑΚΡΙΒΗΣ ΛΟΓΟΣ 02 Μαρ 2023 | 16:51

Ελληνικοί σιδηρόδρομοι: Γιατί η Κομισιόν παρέπεμψε την χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Λόγοι διαφάνειας, όχι ασφαλείας

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι είναι καθήκον και αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών να διερευνήσουν τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 01 Μαρ 2023 | 14:35

Η Κομισιόν είχε παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το σιδηροδρομικό δίκτυο πριν 2 εβδομάδες

Η Κομισιόν με ανακοίνωση της ανέφερε στις 15 Φεβρουαρίου ότι η Ελλάδεα "δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει της οδηγίας για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου".

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ 31 Μαρ 2023 | 19:40

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Άνοιξε το Taxis για την υποβολή - Οι δόσεις και η έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση

Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2022.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ 31 Μαρ 2023 | 17:13

Ρύθμιση χρεών σε Δήμους: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για έως 72 δόσεις - Αναβιώνουν και οι 100 δόσεις

Η ελάχιστη μηνιαία δόση που μπορεί να καταβάλλει ο οφειλέτης που θα μπεί στη ρύθμιση και οι εξαιρέσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ 31 Μαρ 2023 | 15:38

Για 2ο συνεχόμενο έτος, η Energean στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις της Ελλάδας!

H Energean επιλέχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο έτος από το QualityNet Foundation στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις (Most Sustainable Companies) της χώρας μας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 31 Μαρ 2023 | 13:54

Το 1555 συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ: Ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια οι απαντημένες κλήσεις πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο

Το 1555 ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από 18 μήνες, προκειμένου να βάλει επιτέλους τάξη στο "κουβάρι" της επικοινωνίας του πολίτη με υπηρεσίες.

31 Μαρ 2023 | 13:45

Η Lidl Official Partner του UEFA EURO 2024

Η συνεργασία ξεκινά φέτος, με την έναρξη των Προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό καθιστά τη Lidl παγκόσμιο συνεργάτη της UEFA τόσο για τα Ευρωπαϊκά Προκριματικά το 2023 και το 2024 όσο και για την τελική διοργάνωση το 2024.

31 Μαρ 2023 | 13:42