Στην έκδοση 10ετούς ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο.
Εντολή στις Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να δράσουν ως Joint Lead Managers σε μια νέα έκδοση ομολόγου έδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Η χώρα μας θα προχωρήσει στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, λήξης τον Ιούνιο του 2032. Η κίνηση θα γίνει άμεσα, πιθανότατα αύριο, με βάση τις συνθήκες της αγοράς.
Τι εκτιμούν αναλυτές
Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα επιδιώξει να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, μέχρι να λήξει δηλαδή το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της "πανδημίας" που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Για μετά το Μάρτιο η ΕΚΤ έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίζει ν΄αγοράζει με ευελιξία ελληνικά ομόλογα προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα και να αποφευχθεί ένα "σοκ" στα αγορές.
Στην εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) χθες καταγράφηκαν συναλλαγές 76 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 1,60%, από 1,51% την Παρασκευή, έναντι -0,02% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 1,62% από το 1,55%.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr