X

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το εμβληματικό κτίριο του Μινιόν που ανήκε στη Folli Follie - Η ιστορία του

Παραμένει εγκαταλελειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα φαίνεται ότι θα ξανά "ζωντανέψει". Το εμβληματικό κτίριο του Μινιόν βγαίνει σε πλειστηριασμό μέσα στις επόμενες ημέρες.

Γράφει: TheToc team

Σε πλειστηριασμό βγαίνει τις επόμενες ημέρες το ιστορικό κτίριο Μινιόν που ανήκει στην Folli Follie και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που δεν έχει δεσμευτεί.

Την είδηση αποκάλυψε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος διευθύνων σύμβουλος της Dimand μιλώντας κατά την διάρκεια του 22ου Συνεδρίου της Prodexpo.

Το ελάχιστο τίμημα εκκίνησης πλειστηριασμού του ακινήτου, σύμφωνα με πληροφορίες είναι 25 εκατ. ευρώ.

Το Μινιόν που κάποτε ήταν η καρδιά του ελληνικού λιανεμπορίου, στην περιοχή της Ομόνοιας, στέγασε για περισσότερα από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα στο οποίο κάθε χρονιά συνέρρεε πλήθος κόσμου και το οποίο στα χρόνια της ακμής του απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.

Διαβάστε Επίσης

Το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς το 1980 όταν μετά από εμπρησμό άρπαξε φωτιά αλλά "αναστήθηκε" σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετά την πυρκαγιά χορηγήθηκαν δάνεια και το κατάστημα επαναλειτούργησε, αλλά τελικά το 1983 κρατικοποιήθηκε καθώς η επιχείρηση δεν μπόρεσε ξανά να παρουσιάσει κέρδη.

Το 1998 χρεοκόπησε και το κτήριο αγοράστηκε από την οικογένεια Φάις (Elmec Sports), η οποία φιλοδοξούσε να επαναλειτουργήσει το κατάστημα μετά από ανακαίνιση.

Η Elmec Sports εξαγοράστηκε από την Folli Follie και το Μινιόν πέρασε στα χέρια της δεύτερης.

Από το 1998 και έπειτα ανακοινώθηκαν πολλές φορές διάφορα σχέδια αξιοποίησης του τα οποία όμως δεν προχώρησαν.

Ειδικότερα πριν από χρόνια υπήρξε συμφωνία, η οποία τελικώς ναυάγησε, ανάμεσα στο Δημόσιο και την Folli Follie για την μετεγκατάσταση των διευθύνσεων και υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια οι φήμες ήθελαν την διοίκηση της Folli Follie να εξετάζει την επαναλειτουργία του Μινιόν ως πολυκατάστημα, ωστόσο, όπως υποστήριζαν οι ιδιοκτήτες του, οι συνθήκες που επικρατούσαν στην ελληνική οικονομία, δεν αφήνουν περιθώρια για νέες -τέτοιου τύπου- επενδύσεις.

Mετά ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli Follie και ως εκ τούτου, οι όποιες εργασίες για την "επιστροφή" του Μινιόν μπήκαν στον πάγο.

Πηγή: Capital.gr