Σε ποια περιοχή της Αθήνας το 92% των ακινήτων είναι Airbnb

Μία πόλη της επαρχίας και μακρυά από την Αθήνα είναι η περιοχή της Ελλάδας στην οποία λόγω AirBnb όσοι ψάχνουν σπίτι να νοικάσουν δεν μπορούν να βρουν με τίποτα.

se-poia-perioxi-tis-athinas-to-92-twn-akinitwn-einai-airbnb
SHARE THIS
0
SHARES

Στην ΑΘήνα, στην περιοχή του Ζαππείου μόλις το 8% των ακινήτων που διατείθεται για ενοικίαση, απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους για μακροχρόνια ενοικίαση. Το 92%, ποσοστό ρεκόρ, διατείθεται στην αγορά των Αirbnb. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα Χανιά είναι η πόλη της Ελλάδας όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη βραχυχρόνια μίσθωση. Αναλυτικότερα, μόλις ένα 5% των κατοικιών που είναι για ενοικίαση απευθύνεται στην αγορά της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Με απλά νούμερα, αυτό σημαίνει πως 4.337 ακίνητα κατευθύνονται σε βραχυχρόνια μίσθωση και μόλις 212 στην μακροχρόνια, προκαλώντας πονοκέφαλο σε όσους αναζητούν στέγη και δη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. 

Το Ξενοδοχοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας παρουσίασε τα ευρήματα της μελέτης για τον κοινωνικό αντίκτυπο της οικονομίας του διαμοιρασμού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Grand Thornton.

Το αρνητικό είναι όμως πως η μεγάλη στροφή αρκετών ιδιοκτητών προς τη βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή τις ενοικιάσεις τύπου AirBnb, έχει οδηγήσει στη σχεδόν "εξαφάνιση" των σπιτιών που απευθύνονται προς μακροχρόνια ενοικίαση.

 

 

Σημειώνεται πως αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και ε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κέρκυρα και η Ρόδος. 

 

Φωτο: Pexels

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook