Σε ποιες περιοχές της Αττικής βρίσκεις ακόμη σπίτι με 1.000 ευρώ το μέτρο

Πριν λίγα χρόνια, η απάντηση στο ερώτημα "σε ποιες περιοχές μπορώ να βρω ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία χαμηλότερη από 1.000 ευρώ το μέτρο μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής", θα ήταν εύκολη.

1

Πριν από λίγα χρόνια, η απάντηση στο ερώτημα "σε ποιες περιοχές μπορώ να βρω ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία χαμηλότερη από 1.000 ευρώ το μέτρο μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής", θα ήταν εύκολη και αυτόματη.

Θα έλεγες Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Λαύριο, Ρέντη, Νίκαια, ίσως Ταύρο, μερικές από τις υποβαθμισμένες ζώνες στο κέντρο της Αθήνας και θα είχες τεράστια ποσοστά επιτυχίας.

Να λοιπόν που ήρθαν έτσι τα πράγματα και ο κατάλογος με τις περιοχές στην Αττική όπου ένα τετραγωνικό μέτρο εξακολουθεί να έχει αντικειμενική αξία κάτω από 1.000 ευρώ συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο. Το "τεχνοκρατικό επιχείρημα" που φαίνεται να κυριάρχησε αρκετά αυτή τη φορά στην διαμόρφωση των αντικειμενικών αξιών είναι το εξής: η αντικειμενική αξία αποτυπώνει την τιμή ενός νεόδμητου ακινήτου στον 1ο όροφο μιας πολυκατοικίας.

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να υπάρχει τιμή χαμηλότερη από το κατασκευαστικό κόστος; Δεν πρέπει να ενσωματώνεται στην τιμή και η αξία της γης; Εννοείται ότι αυτή η λογική δεν έχει κυριαρχήσει απόλυτα -ακόμη- καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε ούτε μια περιοχή που να εξακολουθεί να έχει τιμή ζώνης κάτω από 1000 ευρώ. Βέβαια, είναι γεγονός ότι στο λεκανοπέδιο, ο σχετικός κατάλογος περιέχει ολοένα και λιγότερες εγγραφές.

Στα Νότια Προάστια, η ανάγνωση του καταλόγου είναι πολύ εύκολη και γρήγορη: Μερικές ζώνες στον Ταύρο (από τα 750 έως τα 950 ευρώ) και αυτό είναι όλο. Όσο για την περιοχή του Πειραιά, υπάρχει μια μόνο ζώνη στην Δραπετσώνα με 850 ευρώ, μόλις μια στο Κερατσίνι με 950 ευρώ, ο Κορυδαλλός έμεινε εκτός, ο Ρέντης έχει δύο ζώνες στα 850 ευρώ, η Νίκαια ούτε για δείγμα ενώ και το Πέραμα έσπασε το 1000άρικο με εξαίρεση μια νέα ένταξη στο Σχιστό με τιμή 550 ευρώ.

Ανατολικά τώρα. Ο δήμος Αχαρνών έχει τρεις ζώνες κάτω από τα 1000 ευρώ οι οποίες και διαμορφώνονται στα 850, στα 900 και στα 950 ευρώ αντίστοιχα. Στην Κερατέα, στην θέση Ζαπάνι, είχαμε μια νέα ένταξη με τιμή 700 ευρώ. Ο Άγιος Κωνσταντίνος στην Λαυρεωτική είναι στα 900 ευρώ ενώ από την Λαυρεωτική εντοπίζονται και άλλες περιοχές: Θορικό και Κάβο Δόκανο στα 1000 ευρώ, αλλά και ζώνες από τον δήμο Λαυρεωτικής στα 850 έως και τα 1000 ευρώ.

Ο Βαρνάβας είναι στα 750 ευρώ και το Γραμματικό στα 950 ευρώ ενώ από τον δήμο Μαραθώνα υπάρχει μόνο το Άνω Σούλι (850 ευρώ) η περιοχών Βοθων που είναι νέα ένταξη στα 800 ευρώ, αλλά και ο Συνεταιρισμός Δικαστικών Υπαλλήλων στα 950 ευρώ. Τιμή 750 ευρώ δίνει η λίστα και για τα Καλύβια Θορικού. Ο κατάλογος έχει επίσης: Αφίδνες, στα 800 ευρώ, Καπανδρίτι στα 900 ευρώ, Μαλακάσα από τα 800 έως τα 950 ευρώ και Μαρκόπουλο Ωρωπού στα 750-850 ευρώ ανά μέτρο. Με τα Νέα Παλάτια Σκάλας και το Πολυδένδρι, σχεδόν ολοκληρώνεται ο κατάλογος της Ανατολικής Αττικής.

Όσο για τα Βόρεια Προάστια, θα μπορούσε να θεωρηθεί και… τρολάρισμα διαδικτύου αλλά το γεγονός είναι ότι οι μοναδικές ζώνες των Βορείων Προαστίων με τιμή ζώνης κάτω από τα 1000 ευρώ είναι στην… Κηφισιά. Πρόκειται για επεκτάσεις παλαιότερων ζωνών στις οποίες δόθηκαν τιμές 800, 750 ευρώ και 950 ευρώ αντίστοιχα.

Η Δυτική Αττική έχει ακόμη τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Μαγούλα, την Μάνδρα, τα Μέγαρα, τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι, την Αγία Βαρβάρα, μια μόνο ζώνη στο Αιγάλεω, άλλη μια στο Ίλιον, 2-3 στο Περιστέρι και τέλος. Όσο για το κέντρο της Αθήνας, μια ζώνη έμεινε στο 4ο διαμέρισμα της Αθήνας και αυτό είναι όλο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΖΑΛΙΖΟΥΝ 13 Ιουν 2021 | 11:02

Ακίνητα: Αυτές είναι οι 80 περιοχές της Αττικής που ένα τετραγωνικό κοστίζει πάνω από 3000 ευρώ

Ο νέος "χάρτης" της εφορίας αποτυπώνει με μεγαλύτερο ρεαλισμό την πραγματική εικόνα της αγοράς ακινήτων στην Αττική

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Ιουν 2021 | 19:12

Κορονοϊός: Στο πορτοκαλί επίπεδο η Κως - Ποιες περιοχές της χώρας "πρασίνισαν"

"Καμπανάκι" Χαρδαλιά για την αύξηση στο ιικό φορτίο στην Κω - 16 Περιφερειακές Ενότητες "πέφτουν" στο κίτρινο επίπεδο

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ 11 Ιουν 2021 | 18:23

Επιχείρηση "Δρυάδες": Στοχευμένη αντιπυρική θωράκιση της Αττικής - Οι 18 επικίνδυνες περιοχές και οι φόβοι μετά τη "Μήδεια"

Ξεκινά η επιχείρηση "Δρυάδες" από την Πολιτική Προστασία, για την αντιπυρική θωράκιση της Αττικής

Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ 11 Ιουν 2021 | 12:53

Ανοιξε με προβλήματα η εφαρμογή που εντοπίζει την αντικειμενική αξία κάθε ακινήτου: Αμεση ενημέρωση με μερικά κλικ

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εντοπισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων . Ο πολίτης επιλέγει μέσω ψηφιακού χάρτη https://www1.gsis.gr/valuemaps/ τον δρόμο στον οποίο βρίσκεται το ακίνητό του και εμφανίζεται η τιμή ζώνης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 11 Ιουν 2021 | 10:56

Πώς και πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις ενοικίων Μαΐου - Ιουνίου

Αποφάσεις, διατάξεις, εγκυκλίους και δηλώσεις covid, αναμένουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες των κουρεμένων ή μηδενικών ενοικίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 11 Ιουν 2021 | 10:25

"Μπλόκο" από δικηγόρους στους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας για τα ευάλωττα νοικοκυριά

Την αποχή των δικηγόρων από πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών,αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 10 Ιουν 2021 | 05:16

Πώς θα υπολογίζουμε την αξία των ακινήτων μας με το πάτημα ενός κουμπιού - Νέα ψηφιακή εφαρμογή

Μέσα στις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται από τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών η ηλεκτρονική εφαρμογή υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 08 Ιουν 2021 | 11:19

Σταϊκούρας: Εως 12 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ του 2022 - Τέλος τον Ιούνιο τα "κουρεμένα" ενοίκια

"Θα μπορούσαν να γίνουν και δέκα οι δόσεις ή και οριακά περισσότερες. Θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι 12", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 08 Ιουν 2021 | 07:45

Νέες αντικειμενικές αξίες: Τα νότια προάστια "αποκαθηλώνουν" τα βόρεια - Η Γλυφάδα ακριβότερη από την Κηφισιά

Μεγάλες αυξήσεις επέρχονται στις αντικειμενικές αξίες κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής, τη λεγόμενη Ριβιέρα. Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ 07 Ιουν 2021 | 09:49

Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες: Αυξήσεις στο 55% των περιοχών - "Φωτιά" σε Αθηναϊκή Ριβιέρα και Μύκονο

Μεγάλες αυξήσεις επέρχονται στις αντικειμενικές αξίες κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής, τη λεγόμενη Ριβιέρα. Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ. Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 07 Ιουν 2021 | 07:30

Ανακοινώνονται οι νέες αντικειμενικές αξίες: Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Η ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων σήμερα το πρωί από τον υπουργό Οικονομικών.

ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ 07 Ιουν 2021 | 06:45

Σήμερα οι ανακοινώσεις για αντικειμενικές αξίες - ΕΝΦΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο γγ Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλος θα ανακοινώσουν τη μεταρρύθμιση των αντικειμενικών αξιών.