Follow us

ΣΕΠ Α.Ε.: 1δις η συνεισφορά στην εθνική οικονομία

Το λιμάνι του Πειραιά, βασικός μοχλός στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πειραιάς

Το 2022, το λιμάνι του Πειραιά, που διαχειρίζεται η COSCO SHIPPING Ports Limited, κατέλαβε την ένατη θέση διεθνώς στον Δείκτη Ναυτιλιακών Κέντρων Xinhua-Baltic (ISCD), μια ετήσια ανεξάρτητη κατάταξη η οποία αξιολογεί συγκριτικά την επίδοση των κορυφαίων πόλεων-λιμανιών και των ναυτιλιακών κέντρων σε όλο τον κόσμο. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το λιμάνι του Πειραιά αναγνωρίζεται από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα για το αναπτυξιακό άλμα που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Από την 93 θέση στην παγκόσμια κατάταξη διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων το 2010 , το λιμάνι του Πειραιά συνολικά ανέβηκε το 2021 στην 28 θέση στο κόσμο και στην 4η στην Ευρώπη. Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά κατέγραψε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας αντικατοπτρίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών, μετόχων, την επιτυχημένη διοίκηση και την αφοσίωση των εργαζομένων στο όραμα και την στρατηγική της εταιρείας. Τα έσοδα καταδεικνύουν την δυναμική και την σταθερότητα της εταιρείας στα χρόνια της λειτουργίας της σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αξιοσημείωτη, χαρακτηρίζεται από οικονομικούς αναλυτές, η αύξηση 6% της τελευταίας χρονιάς σε σχέση με την προηγούμενη με τα έσοδα να διαμορφώνονται σε 237,6 εκατ. ευρώ το 2021 έναντι 224,1 εκατ. ευρώ το 2020.

ΣΕΠ Α.Ε.: 1δις η συνεισφορά στην εθνική οικονομία

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των μικτών κερδών της Εταιρείας όπως και του EBITDA καταδεικνύουν ότι η Εταιρεία έχει διαμορφώσει ισχυρές βάσεις για την επίτευξη υψηλών στόχων ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επενδύσεις σε κατασκευαστικό έργο, όπως επίσης και στη προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα και σταδιακά τα κριτήρια ESG στο επιχειρηματικό της μοντέλο. Η κερδοφορία EBITDA στο 2021 διαμορφώθηκε στα 80,6 εκατ. ευρώ έναντι 69,4 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 16,0%. Τα μικτά κέρδη για το 2021 ήταν 52,4 εκατ. ευρώ έναντι 47,2 εκατ. ευρώ την περσινή χρονιά αυξημένα κατά 11,1%.

Η αποτίμηση της οικονομικής συνεισφοράς της επένδυσης στην ελληνική εθνική οικονομία από το 2009 μέχρι το 2021, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα τέλη από την σύμβαση παραχώρησης, φόροι , μισθοί και ασφαλιστικές εισφορές , ανέρχονται συνολικά πάνω από 912.000.000 ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δις τη χρονιά του 2022.

Πειραιάς

Οι προκλήσεις στο παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζονται και το 2023, με την ΣΕΠ Α.Ε. να έχει θέσει ως βασική στόχευση της, την συνεχή προσπάθεια παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες τους (στις ναυτιλιακές εταιρείες, τους πράκτορές, στους Έλληνες εισαγωγείς και εξαγωγείς, στους διαμεταφορείς, στους τελωνειακούς αντιπροσώπους και στους οδικούς μεταφορείς).

Επιπλέον η ΣΕΠ Α.Ε. δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα καινοτόμων διαδικασιών εργασίας και ανάπτυξη της λιμενικής υποδομής και ανωδομής με απόλυτη αφοσίωση στο σεβασμό του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας.

Πειραιάς

Είναι χαρακτηριστικό πως τον Ιούνιο του 2010 οι εργαζόμενοι της εταιρείας, έξι μήνες μετά την λειτουργία της, ήταν 430 άτομα, ενώ σήμερα οι εργαζόμενοι στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ ανέρχονται σε περισσότερους από 2.500.

Χιλιάδες, είναι και οι νέες θέσεις έμμεσης εργασίας, για το απασχολούμενο δυναμικό σε περιφερειακές δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν λόγω της αύξησης των μεγεθών των διακινουμένων πλοίων και εμπορευματοκιβωτίων ( 2.300 πλοία για το 2021 έναντι 965 πλοίων το 2010) και σχεδόν 5 εκατ. containers έναντι 685.000 το 2010) δηλαδή πρακτορεύσεις , ανεφοδιασμοί, πετρελεύσεις, τροφοδοσίες πλοίων, συνεργεία συντήρησης πλοίων και containers, συνέργεια αποκατάστασης βλαβών κλπ. καθώς επίσης σημαντικός είναι ο αριθμός των απασχοληθέντων άμεσα η έμμεσα στην ανακατασκευή του Προβλήτα ΙΙ και την κατασκευή του Προβλήτα ΙΙΙ.

Πειραιάς

Η ανάπτυξη που καταγράφεται σε όλους τους τομείς του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά δεν θα μπορούσε να συντελεστεί χωρίς την αδιάκοπη μέριμνα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, σε έναν πολύπλοκο και δύσκολο κλάδο εργασίας με συνεχείς προκλήσεις. Κάθε χρόνο οι διαδικασίες ελέγχου αυστηροποιούνται, υπάρχει σταθερή στοχοπροσήλωση στην εσωτερική εκπαίδευση του δυναμικού με στόχο την συνεχή εξέλιξη του, ενώ οι παροχές προς τους εργαζόμενους αυξάνονται.

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι βασική προτεραιότητα στην επιχειρηματική στρατηγική της ΣΕΠ Α.Ε με δράσεις και έμπρακτη στήριξη τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και τις οικογένειες τους ως μέρος της αναγνώρισης της εταιρείας στην πολύτιμη συνεισφορά τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 09 Μαρ 2023 | 21:35

ΕΛΑΣ: Ξεσκέπασε μεγάλη συμμορία κοκαΐνης- Στα δίχτυα της ο υπαρχηγός, αναζητείται ο "μεγάλος"

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Αθήνα. Συνελήφθησαν 5 μέλη. Πάνω από 800 συναλλαγές διακίνησης.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 06 Μαρ 2023 | 13:16

Πειραιάς: Μεγάλη πορεία μαθητών για τη φονική σύγκρουση - "Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη" [εικόνες]

Μεγάλη συγκέντρωση για τα θύματα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές και φοιτητές στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ 24 Μαρ 2023 | 20:31

Deutsche Bank: Πτώση 8,53% στη μετοχή της - Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Η μετοχή της Deutsche Bank έκλεισε με μεγάλη πτώση σήμερα λόγω της αύξησης του κόστους των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών - Απώλειες και στη Wall Street

ΝΕΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK 24 Μαρ 2023 | 18:27

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, κάτω από το 2% το περιθώριο του 10ετούς ομολόγου

Στην ελληνική αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται οριακά πάνω από το 4%

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 24 Μαρ 2023 | 17:38

Σκρέκας: Ο νέος αγωγός πετρελαίου με τη Βουλγαρία μετατρέπει την Αλεξανδρούπολη σε ενεργειακό κέντρο

"Με τον αγωγό Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς εδραιώνουμε την Ελλάδα και τη Βουλγαρία ως πόλους σταθερότητας και ασφάλειας", σχολίασε ο Κώστας Σκρέκας

ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ 24 Μαρ 2023 | 16:20

Η τραπεζική κρίση έφθασε στη Γερμανία- Οι μετοχές της Deutsche Bank χάνουν πάνω από 14%

Οι εξελίξεις στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο δημιουργεί πιέσεις και στο Χρηματιστήριο Αθηνών

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 93 ΕΤΩΝ 24 Μαρ 2023 | 13:16

Γιώργος Συγγελίδης: Πέθανε ο ιδρυτής της ομίλου Συγγελίδη στο Λουγκάνο της Ελβετίας

Σε ηλικία 93 πέθανε ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής της CITROËN Ελλάς Α.Ε.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 24 Μαρ 2023 | 12:48

Καταρρέει η μετοχή της Deutsche Bank: Βουτιά 14%, εκτοξεύονται τα CDS

Η μετοχή της Deutsche Bank σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν το 14% - Έχει χάσει το 1/5 της αξίας της σε ένα μήνα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 24 Μαρ 2023 | 09:56

Σκρέκας: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα τον Απρίλιο

Τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για το μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Μαρ 2023 | 09:16

Συμφέρει να βάλουν φωτοβολταϊκά τα νοικοκυριά; - Η επιδότηση, τα χρήματα και πότε γίνεται απόσβεση

Στο πρόγραμμα υπάρχει ειδική πρόβλεψη με αυξημένα ποσοστά επιδοτήσεων για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

"ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙΡΟ" 24 Μαρ 2023 | 08:54

Πότε και πώς θα μειωθούν οι τιμές στα τρόφιμα - Η κρίση των δημητριακών και η Ουκρανία

Το φαινόμενο του πληθωρισμού των τροφίμων είναι πολυπαραγοντικό και για τον λόγο αυτό θα αργήσει να υποχωρήσει.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ 24 Μαρ 2023 | 08:47

Γιατί πληρώνουμε τα απορρυπαντικά ακριβότερα στην Ελλάδα - Τι συμβαίνει με τις πολυεθνικές

Απορρυπαντικά δύο πολυεθνικών πωλούνται έως και 361% ακριβότερα σε σχέση με τη φτηνότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Μαρ 2023 | 20:44

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στη δήλωση ακινήτων Ε9 - Ο νέος κωδικός για μελλοντικά ή μη αποπερατωμένα κτίσματα

Προβλέπεται νέος κωδικός για μελλοντικά ή μη αποπερατωμένα κτίσματα ανεγειρόμενης οικοδομής, που μεταβιβάζονται από κατασκευαστή.