Follow us

Σεπτέμβριος όπως… Αύγουστος με πάνω από 4 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα

ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις για τον Σεπτέμβριο ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Πολύ θετικά είναι τα μηνύματα για την εισερχόμενη τουριστική κίνηση και το Σεπτέμβριο, όπως άλλωστε είχε φανεί από το ρυθμό της ζήτησης και τις κρατήσεις που πραγματοποιούνταν για τη φθινοπωρινή περίοδο το προηγούμενο διάστημα, τόσο για νησιωτικούς προορισμούς, όσο και για την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Airdata tracker του ΙΝΣΕΤΕ, ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις για τον Σεπτέμβριο ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια (4.051.087), καταγράφοντας αύξηση κατά 7,3% σε σύγκριση με πέρσι. Το μερίδιο μάλιστα του μήνα που διανύουμε στην κατανομή αεροπορικών θέσεων αγγίζει το 16,1%.

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχαμε 4,7 εκατομμύρια προγραμματισμένες θέσεις από το εξωτερικό, με την άνοδο σε σύγκριση με πέρσι να φτάνει το 3,9% και το 3,4% αντίστοιχα.

Σεπτέμβριος όπως… Αύγουστος με πάνω από 4 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα

Διαβάστε Επίσης

Στο σκέλος των αγορών από τις οποίες έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό προγραμματισμένων θέσεων, δεν καταγράφεται κάποια διαφοροποίηση σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.

Οι βασικές αγορές προέλευσης είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Ισραήλ, η Ελβετία, η Κύπρος, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Πολωνία και οι ΗΠΑ. Εντυπωσιακή είναι η διαφορά στις θέσεις από τους Ισραηλινούς τουρίστες, που σε επίπεδο έτους ανέρχεται στο 55%.

τουρισμος

Όπως σημειώνουν πηγές από το χώρο των ξενοδοχείων, οι πληρότητες και αυτό το μήνα θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας το 80% σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος και η Κως, ενώ και η Ρόδος έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ζήτησης. Στοιχεία της εταιρείας AirDNA μάλιστα κάνουν λόγο για εκτεταμένη υψηλή περίοδο μέχρι το φθινόπωρο, με 30% περισσότερες διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο από ό,τι την ίδια περίοδο πέρσι.

Παρομοίως, επιχειρηματίες της αγοράς συμπληρώνουν ανεβαίνουν οι κρατήσεις για την Αθήνα (ως μεμονωμένο ταξίδι ή σε συνδυασμό με άλλο προορισμό).

Τόσο μελέτες (όπως αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC)), αλλά και οι tour operators έχουν άλλωστε διαπιστώσει "στροφή" στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών όσον αφορά την εποχή πραγματοποίησης του ταξιδιού τους, με μεγάλη μερίδα να προτιμά πλέον ταξίδια εκτός high season.

Αφενός οι υψηλές θερμοκρασίες στους προορισμούς της Μεσογείου (σε συνδυασμό με τις πρόσφατες πυρκαγιές), αφετέρου ο συνωστισμός και οι υψηλές τιμές των πακέτων τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν ανεβάσει το ρυθμό κρατήσεων για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 23 Νοε 2023 | 14:32

Νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2023, παρά τις αντίξοες συνθήκες

Οι επιδόσεις του καλοκαιριού δημιουργούν προσδοκίες επίτευξης ιστορικού ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

20 Νοε 2023 | 08:57

Μόνιμα στο 13% ο συντελεστής ΦΠΑ σε τουρισμό και συγκοινωνίες - Επανέρχεται στο 24% στα αναψυκτικά

Μονιμοποιούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΜΜΜ και τον τουρισμό. Επανέρχεται στο 24% ο συντελεστής ΦΠΑ στα αναψυκτικά που παρέχονται από καταστήματα εστίασης.

H ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 14 Νοε 2023 | 15:51

Ποιο ελληνικό νησί πρωταγωνιστεί στον γαστρονομικό τουρισμό - Το επέλεξε ο Πετρετζίκης για τη ταξιδιωτική του εκπομπή

"Τα μοναδικά προϊόντα που παράγει το νησί, όπως το τυρί καρίκι, η παλαιωμένη γραβιέρα, η λούζα και άλλα αλλαντικά".

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 11 Νοε 2023 | 10:20

Το νησί του Αιγαίου που γίνεται χειμερινός προορισμός για συνταξιούχους από την Ευρώπη

Στο νησί ο Οκτώβριος ήταν ένας εξαιρετικός μήνας όσον αφορά την τουριστική κίνηση και υπάρχει αισιοδοξία ότι και ο Νοέμβριος θα πάει εξίσου καλά

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 07 Δεκ 2023 | 21:49

Το Eurogroup χαιρετίζει το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας- "Eναρμονισμένο με τις δημοσιονομικές συστάσεις"

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τονίζουν ότι "περαιτέρω σύσφιξη του δημοσιονομικού προσανατολισμού της ζώνης του ευρώ αναμένεται για το 2024.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΚΡΕΚΑ 07 Δεκ 2023 | 21:00

Νέα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού η Μαίρη Σαρπ

Η Μαίρη Σαρπ αντικατέστησε τον Ιωάννη Λιανό στο "τιμόνι" της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ 07 Δεκ 2023 | 15:53

Σκυλακάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει κάθε μήνα την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος

Από τους πρώτους μήνες του 2024 η καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος - Κατά αυτό τον τρόπο, θα μειωθούν οι ρευματοκλοπές, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη.

07 Δεκ 2023 | 15:40

Η ERGO Ασφαλιστική στηρίζει τους νέους συνεργάτες με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το Sales Agents Induction Program

Στο πρώτο ERGO Sales Agents πρόγραμμα, στα γραφεία της ERGO, συμμετείχαν πάνω από 30 νέοι συνεργάτες από όλη την Ελλάδα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 07 Δεκ 2023 | 12:51

Αγανάκτησε ο Χατζηδάκης με το λαθρεμπόριο καυσίμων: Ξεκίνησα το σύστημα εισροών-εκροών το 2009 και ακόμη να ολοκληρωθεί

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι εφεξής ο ελεγκτικός μηχανισμός δίνει το βάρος στη σύλληψη της φοροδιαφυγής που τελείται από τα "μεγαλύτερα και τα μεγάλα ψάρια".

PLASTIC FREE GREECE 07 Δεκ 2023 | 11:38

Lidl Ελλάς και Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης άφησαν και φέτος το δικό τους αποτύπωμα, απομακρύνοντας το πλαστικό

Για 4η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα Plastic Free Greece ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία σε επιπλέον έξι τουριστικούς προορισμούς.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 07 Δεκ 2023 | 11:38

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής για καφενεία, ταξί και περίπτερα

Στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο φορολογικό νομοσχέδιο, για καφενεία, ταξί και περίπτερα.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 07 Δεκ 2023 | 11:37

Η Energean επεκτείνεται στο Μαρόκο με ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου

Ανάπτυξη του κοιτάσματος Anchois που περιέχει 18 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου καθώς και σημαντικοί ερευνητικοί στόχοι

07 Δεκ 2023 | 10:36

Η Star Alliance κορυφαία αεροπορική συμμαχία στα World Travel Awards 2023

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό Burj Al Arab, στο Ντουμπάι.